Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti éltetek már úgy hogy...

Ti éltetek már úgy hogy magányosan, egyedül babátokkal szinte a 4 fal között?

Figyelt kérdés

Na én most pont ebbe a szituban vagyok , amikor körbe vagy véve családtagokkal , férj, anyós, sógor, de mégse számíthatsz igazán senkire, sem barátilag sem gyermeknevelésben mert mikor pont szükség lenne rájuk akkor mindenkinek épp van valami dolga, mert te vagy az anya,amikor próbálsz témát keríteni kiforgatják a szavaidat,vagy pedig te vagy a hallgatóság.

Amikor álmatlan éjszakád van mert a kicsi nem alszik és csak sír amikor látszik de nem mondod senki nem veszi át tőled, amikor elmentek férjeddel sétálni vinni a gyermeketeket és szinte némán csendben tologatjátok mert nincs mit mondani a másiknak, barátok nincsenek, senki akivel ki lehetne beszélni a napi fáradalmat, a minden napok olyanok hogy felkeléstől lefekvésig otthon vagy amikor a párod dolgozik ha nem akkor esetleg elmentek vásárolni , ha van pénzetek.

Van hogy szinte 2 naponta veszekszünk férjemmel, mert nem tudok beletörődni hogy se barátok se egy segítőkész férj.

Amikor itt az interneten próbálom kibeszélni problémám akkor mikor a férjem itthon van akkor nem lehet, volt rá eset hogy sétából jöttünk haza és még aludt a kicsi a babakocsiban és nem akartam felkelteni, mert úgyis rossz alvó, a férjem a konyhába a kicsire tudott figyelni, én meg bejöttem a szobába átöltözni közben megnéztem a számítógépet van e üzim, nem telt el 5 perc és felháborodva jön be a kicsivel a kezében hogy nekem a gép az első, mintha neki olyan nehezére esett volna behozni ő hallotta meg hamarabb hogy felébredt.

Engem az udvartól 5 helység választott el őt meg csak 1.

De gondolom az volt a baja hogy nem tudott nyugodtan cigizni.

Mért nem tudok bele törődni hogy ez a feladat csak az anya szerepe és miért nem tudom elnézni hogyha kényelmesen ül a férjem a fotelben ez idő alatt?

Lassacskán megőrülök a magányba.

Ingerlékeny vagyok a havim miatt is és tampont cserélek 2 óránként, és amíg a wc-n vagyok addig a gyerek ordít.

Engem az bánt hogy így sincs kihez szólnom napközben, amikor a férjem itthon van ő inkább 15 percenként fél órára képes ki menni vagy csendben a dvd-t bámulni egész nap ő vele sem lehet beszélgetni.

Sokszor mondom neki hogy fogja meg a gyermeket , mert épp pakolászok, lehet ezért menekül el, de ha nem adom oda neki akkor semmit nem tudok csinálni mellette 3 hónapos akkor meg gúnyból neki áll takarítgatni, mert én nem csinálom meg mert nem tudom.

2013. dec. 17. 07:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nagyon elszmoritó hogy ennyi ember van körülötted és mégsem segitenek egy picit sem. A pároddal kell elsősorban megbeszélned hogy milyen változtatásokat szeretnél, mert Te szenvedsz attól hogy igy éltek. Nekünk is 3 hónapos a babánk és mi is külföldön élünk. Semmi segitségem nincs mégsem éreztem magamat magányosnak egy pillanatra sem. Mikor a párom hazaér mindig tudunk miről beszélgetni, a gyerekkel játszik, beszél hozzá, ringatja, ha azt hiszi én nem hallom énekel neki :) szóval törődik vele és velem is minden téren. Az alapján amit elmeséltél nekem nem a szertő apa és férj ugyrik be a férjedről, terveztétek a babát? Olyan programokat kellene szervezned amiken a babával részt vehetsz, baba mama torna, úszás, babamasszázs, nézz a neten a lakóhelyedhez közel ilyeneket esetleg kérd meg a párodat hogy kisérjen el, segitsen a jelentkezésnél. Igy tudnál kapcsolatokat kialakitani más kisgyermekes anyukákkal és ezáltal a nyelvet is megtanulnád hamar. Neten keresztül is tudsz nyelvet tanulni. Mik a jövőre nézve a terveitek? Ott szeretnél/szeretnétek maradni külföldön? A kapcsolatotok a férjeddel milyen volt a gyerek születése előtt? Biztosan nagyon nehéz most neked, de a megoldásokon kell hogy járnon az agyad mert ha nem változtatsz a helyzeten más nem teszi meg helyetted. A babát rakd a hordozóba amig főzöl, takaritasz, pakolászol stb én igy szoktam csinálni, egy órát kb kibir benne sirás nélkül, igy én is haladok az itthoni feladatokkal. Anyósod is fura nekem, nem örül az unokának? Normális esetben ott kellene körülöttetek lennie és tanácsokkal ellátni stb.
2013. dec. 17. 10:53
 12/14 A kérdező kommentje:

Segítenek nekem de keveset mert anyósom is dolgozik hétköznap hétvégén meg főz.

Amikor munkába megy már ő hajnalban fenn van de amióta a férjem rákiabált, amikor bejött mert sírt a gyermek hogy meg kérdezze mi a baj, akkor majdnem úgy jött ki a dolog hogy a férjem kizavarta a szobából hogy mit kiváncsiskodik mikor mi se tudjuk miért sír, na azóta hajnalban nem is jön be egyántalán csak mikor megy munkába 5 percig babusgassa ha fenn van.

Esténként annyit szokott segíteni hogy amíg megfürdünk a férjemmel addig babusgatja ha éppen nem alszik.

Ha főzök hétköznap akkor a sogór tologatja a babakocsiba de csak akkor ha nem tud elaludni amíg én főzök.

2013. dec. 17. 12:23
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha legkozelebb mentek vedonohoz akkor kerdezz ra a vedonotol, hogy a kornyeken nem-e ismer magyar anyukat babaval/kisgyerekkel. Mert a vedono rengeteg csaladot ismer a kornyeken. Kisfiam 3 honapos volt es amikor vittem sulyt merni a vedonohoz en rakerdeztem. Mondta is a vedono, hogy van a kornyeken par magyar anyuka es kiderult az egyik kb. 400m-re lakik tollunk. Leirtam a telefonszamomat es nevemet egy cetlire es megkertem a vedonot, hogy amikor legkozelebb jon az anyuka meretni vagy o megy hozzajuk akkor adja at neki a telefonszamomat es ha van az anyukanak kedve akkor irjon nekem egy sms-t es tologathatjuk egyut a babakocsit, jatszoterezhetunk. 2 het mulva irt is az anyuka. Masnap reggel mar egyutt toltuk a babakocsit (5 honappal volt nagyobb a kisfia mint az enyem). Elkisertuk oket jatszoterre mert a kisfia imadott babahintazni. Reggel 9-kor mindig talalkoztunk es mentuk egyut kenyeret, tejet stb. venni. Nyaron meg piknikeztunk is a parkba. 4 eves lesz par het mulva a kisfiam es mig mindig tartjuk a kapcsolatot. Szinten a vedonotol kaptuk a tippet, hogy hol vannak a mama-baba csoportok. Igy csutortokon mindig vittem vagy egyutt vittuk a babakat a mama baba csoportba. Hetfonkent babauszasra vittem a kisfiam. Kerdezz ra a vedonotol, hogy hol vannak a mama-baba csoportok es nyugodtan kerdezd meg, hogy ismer-e magyar csaladokat, anyukakat a kornyeken mert ismerkednel. Sosem lehet tudni. Facebookon is szoktak lenni csoportok. Pl. ahol en elek az anyukak neha pentekenkent este kb. 2 havonta talkoznak egy etterembe es kikapcsolodnak, beszelgetnek 2-3 orat. Ezt is mindig ki szoktak irni, hogy kinek lenne kedve csatlakozni. Sokan ossze szoktak gyulni.
2013. dec. 17. 15:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Én 3 gyerekkel vagyok hasonlóképpen :-( Mi igyan csak Magyarországon belül költöztünk, de borzalmasan magányos vagyok :-(

Az én szúleim már nem élnek, testvérem nincs. Anyósom 5 éve nem láttam (mondjuk ez nem is nagy baj...), apósom meg kb havi 1x feljön vendégségbe, és ennyi. Párom hajnalban megy dolgozni, és amíg rá nem vettem, hogy a legnagyobbat ő hozza el az oviból, addig este 7-8 körül ért haza. Csomószor hétvégén is dolgozik, vagy programot szervez magának. Este elaltatom a gyerekeket, utána odamennék beszélgetni picit hozzá, de ő vagy valami játékot kattintgat, vagy valami weboldalt tekerget, eközben(!) "beszélget" velem (nagyjából oda sem figyel, úgy érzem, zavarom a netezésben) A házimunkában alig segít - már csak azért sem, mert ugye nincs itthon... Apja szerint ő keresi a pénzt, nem is kéne segítenie...Pfff... Nincs egy ember napokon, heteken át, akivel pár percet tudnék beszélgetni. Errefelé a játszótéren is eléggé zárkózottak az emberek, nem veszik jó néven, ha csak úgy elkezdek velük beszélgetni :-(

A fáradtság, és magány miatt valóban nagyon ingerült vagyok, de ha több segítségem lenne, gondolom jobb lenne a helyzet.

Apósom szerint vegyek be egy Xanaxot, és tegyem a dolgom...

Ha szó nélkül csinálom a dolgom, akkor én vagyok a mártír, ha panaszkodok, szólok, hogy ez így nem jó, akkor meg házisárkány.

Kibírhatatlan, és nagyon fájdalmas állapot!!! Kezdek a depresszió mélyebb bugyraiba csúszni. Napi szinten sírógörcsök, suicid gondolatok, hasonló. De ha a felét is elmondom a férjemnek, akkor én vagyok az elmebeteg. Nos.. lehet, hogy már azzá váltam :-(

2017. márc. 31. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!