Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek csütörtökön mehet...

Szerintetek csütörtökön mehet oviba:?

Figyelt kérdés
Ma még köhögött hurutosan( reggel óta 3x), gyakran taknyos,de már átlátszó ,nem sürü sárga. Máig irta ki az orvos, holnap még nem vinném, csüt.-ön vinnétek a helyemben? Vagy visszavinnétek az orvoshoz?
2013. dec. 10. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha megteheted akkor arra a 2 napra is maradjon otthon.Tapasztalat,nálunk is volt így bevittem 3 nap múlva újra otthon volt.
2013. dec. 10. 09:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Nallunk az oviba ki van irva, hogy kohogessel es orrfolyassal lehet vinni a gyerekeket amennyiben nincs laza. Ugyanis a kohogeses virusok akkor fertoznek mikor meg lazas a gyerek. Amig laz van addig van virus is a szervezetebe mert a laz az immunrendszer harca a virus ellen. Ha mar legyozte akkor megszunt a laz de utanna meg par napig folyik az orra es kohog. Sajnos ezekkel a betegsegekkel legtobbszor az a gond az oviba, hogy mire elkezd kohogni a gyerek addigra mar megfertozott par masik gyereket. Tehat a szulok nem tudjak kivedeni mert meg a tunetek elott fertoz. Ezert ha a kislanyod jol erzi magat en vinnem. Nallunk ahogy irtam lazzal nem lehet vinni, hanyas eseten 48 orat kell otthon tartani es utanna mehet, hasmenes eseten szinten 48 ora. Ha pottyok vagy kiutesek jelennek meg nem lehet vinni csak abban az esetben ha az orvos kiallit egy igazolast, hogy nem fertozesrol van szo (mondjuk allergia). Kotohartya gyuladassal 48 ora mulva lehet vinni amennyiben sima virusos kotohartyagyuladasrol van szo es nem bakterialisrol amit antibiotikummal kezelnek. Antibiotikum kura alatt semmilyen betegseggel nem lehet vinni. Baranyhimlovel lehet vinni amennyiben mar szaradnak a pottyok mert ekkor mar nem fertoz. Nekunk ezt ovikezdeskor ideadtak kinyomtatva meg ki is van irva a hirdetotablara. Ugyhogy orrfolyassal nallunk lehet vinni. De gondolom ez is ovikent valtozo (mint altalban minden :) )
2013. dec. 10. 10:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Tegnap vette be az utolsó antibiotikumot.
2013. dec. 10. 10:10
 4/6 A kérdező kommentje:
A taknyossággal se szivesen viszem,mert ott nem törődnek vele,hogy ki legyen fújva az orra utána meg a múltkor is ráment a fülére :( Csak már készülnie kéne a jövő heti ünnepségre oviba,hát...nehéz eldönteni,mi legyen. Az orvos meg messzebb van,nem körzetes,...
2013. dec. 10. 10:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Én azt javasolnám, ha viszed, ha nem, támogasd az immunrendszerét mindenfélével, hogy közösségbe visszakerülve ne legyen újból beteg.

Nem tudom, használtok-e Fenistil cseppet, nekünk az orvos mindig felírja, csökkenti az orrnyálkahártya duzzanatot, ezt még végig szedetném vele, amíg taknyos.

Emellett vitamin, Cebion csepp, sok folyadék, javaslom a kakukkfű teát inni, gyerekeimnél csodát tesz köhögésre.

2013. dec. 10. 10:18
 6/6 anonim ***** válasza:

A 2-essel egyáltalán nem érted egyet.

És ha nincs láza a gyereknek, akkor mi van?

Nem minden gyereknek van vírusos fertőzés esetén láza. De attól, hogy nem lázas, a fertőzés még ott van a szervezetében és ahogy tüsszög, köhög, azzal fertőzi a többit. Pont ezért nem kellene köhögő, orrfolyásos gyereket oviba vinni.

Az én fiamnak legutóbb vírusos gégegyulladása volt, amivel 2 napig volt láza. Utána már nem. Ezután rászedett egy bakteriális hörghurutot, amire már kapott antibiotikumot, de láza ezzel a betegséggel nem volt. De attól még ugyanúgy megfertőzte volna a többi gyereket.

Én azt mondom kérdező, hogy ha teheted, inkább hagyd otthon és erősítsd az immunrendszerét. Ugyanis ha most elmegy az oviba, akkor a gyenge immunrendszerével újra összeszed valamit és jövő héten, de legkésőbb az utána való héten újra beteg lesz.

Én azt gondolom, hogy még nem jött rendbe teljesen a gyereked. Még egy pár napot otthon kéne maradnia.

Nyilván ha nem megoldható, akkor a nehezén már túl van, mehetne is éppen oviba, csak nem hiszem, hogy megérné, hogy jövő héten meg megint otthon lenne.

2013. dec. 10. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!