Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom folyamatosan azt...

A kislányom folyamatosan azt mondogatja hogy "lélekrozmár" és nem tudom mért, van valami baja?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a 9 éves gyerekek gyakran mondogatnak furcsa dolgokat, de a múltkor már a dolgozatába is bele írta, a tanárnője is aggódik miatta. Vigyem el pszichológushoz vagy magától elmúlik?

2013. dec. 9. 16:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Bocsi, elég félreérthető némelyik elírásom.

elárul -> elárulom

Az érzékszerveink szűnők -> SZŰRŐK.

2013. dec. 9. 21:02
 22/25 anonim ***** válasza:
9%
20-as, Respect! Bár, ezen az oldalon úgyis azt fogják írni, hogy idióta vagy. Azért örülök, hogy ezt így le merted írni. :)
2013. dec. 9. 21:38
 23/25 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy az Animaxon hallotta?

Én is ezt néztem kiskoromban(7 éves koromtól)és úgy rémlik a Kukucska szintű mesékben elég sok hasonló dolog szokott lenni(anno még én is néztem)

Most persze már hülyeségnek tűnik ez a mese de a lényeg,hogy abban elég sok ilyen volt..

Meg alapból az animékben elég sok ilyen kitalált lény van..De szerintem ne rohanj vele egyből pszichológushoz,szerintem ez egy ártatlan gyerek játék.Egyszerűen használja a fantáziáját.

Nekem az volt kiskoromban a mániám,hogy én Kirra vagyok(az is egy rajzfilmfigura)és rohangáltam fel-alá a folyosón(mint valami ló négykézlábXD) meg nekem is voltak ilyen képzeletbeli "barátaim" aztán később elfelejtettem őket..

Most meg már jót nevetek rajta,de a fejemmel azóta sincs semmi bajXD

De azért annyira felhívnám a figyelmedet,hogy nem tudom mennyire beszélted meg vele,hogy amit a tv-ben lát az nem a valóság,mert az Animaxon vannak elég "durva" rajzfilmek is.Nem azt mondom,hogy tiltsd el tőle,mert úgyis megnézné meg én is ilyeneken nőttem fel(azóta nem sokat változtak a műsorok rajta így még viszonylag mindegyiket ismerem ami ott megy(most néztem rá a műsorújságjára))csak nekem elég korán el is magyarázták a szüleim,hogy ami a tévében van az nem a valóság.Így én azért különbséget tudtam tenni a kettő között.

Csak,mert láttam,hogy ott a Naruto is(abba is vannak véres harcok,meg halál is),meg a Dragon Ballba is dettó.Ne ijedj meg nem horror vagy ilyesmi csak már olyan gyerekeknek van csinálva,akik az ilyen dolgokkal már tisztában vannak(tehát picit idősebb korosztály).És még egyszer mondom,hogy én is ugyanezeken nőttem fel és semmi bajom,szóval ne ijedj meg, csak ha látod,hogy ilyet néz,akkor azért beszélgess el vele erről:)

Bocsi ha kicsit szétszórtan fogalmaztam de már fáradt vagyok(hosszú volt a suli)de azért remélem,hogy a lényege érthető volt.Remélem tudtam segíteni:)

16/l

2013. dec. 9. 22:17
 24/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki írt, de még most se mondja el... Lehet hogy túlságosan aggódok :)
2013. dec. 10. 16:11
 25/25 anonim ***** válasza:
Nem hallgatott Caramelt? Lélekdonor - kilenc évesen még nem biztos, hogy tudja, mi a "donor", és lehet, hogy fantáziával valami állatnak gondolhatta, ebből lett a rozmár, lélekrozmár. Hangzásilag is hasonlít. Abszolut normálisnak tűnik az egész, a gyerekek ilyen fantasztikus rugalmas lények. Szerintem ne faggasd tovább. Ez az ő lélekrozmárja - azaz lélekdonorja :)
2013. dec. 10. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!