Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hányás hasmenés! Tegnap ota...

Hányás hasmenés! Tegnap ota nem jött ki belöle semmi. De mégsem akar enni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
3 éves a fiam. Csütörtök hajnalban kezdödött. Minden kijött belöle, kapott B6 injekciot meg hasmenésre gyógyszert. Tegnap már nem volt se hányás se hasmenés, és ma sem. Tegnap evett 2x fél szendvicset meg pár banán karikát. Ma 2 túrórudi s kész.... Inni csak gyümölcslevet hajlandó( szivoszálast) de kikészülök hogy nem eszik semmit.... még azt sem amit szeret.... úgye nem szárad ki?

2013. dec. 8. 12:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
3. vagyok, sanszos hogy te is elkapod, nálunk is végigment az egész családon. Manókánál 1 hétig tartott, és amikor tünetmentes volt már 2 napja, elutaztunk a szüleimhez. Ők is mindketten elkapták a gyerektől, szóval onnantól hogy tünetmentes, még 3 napig fertőz. Nálunk is egyszer volt hányás, 1 nap hasmenés, 1 hét nemevés, vagy csak alig evett valamit, de túlélte :) (felnőtteknél 1 nap az egész) Ja és a következő 2-3 napon olyan étvágya volt hogy öröm volt nézni :) Evett sokat, utána én is elkezdtem, és ő még kunyerált mindenből. Sec-perc alatt visszanőtt a pocakja (a betegség végére láttam a bordáit).
2013. dec. 9. 07:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy igyon bőségesen. Ha néhány napig nem eszik, semmi komoly baja nem lesz. Nálunk a gyerekorvos is mindig azt mondta, hogy nehogy erőltessük az evést. Az itatást viszont igen, félóránként kínáljuk és akár többféle ital közül is választhasson, mondjuk víz, gyümölcslé, hársfatea...

Az igazság az, hogy ha betegség miatt étvágytalan, én sem erőltetem. Volt úgy, hogy egy hétig is étvágytalan volt. Bizony a derekán lötyögtek már a kisnadrágok. De mikor meggyógyult, olyan étvágya lett, hogy már az aggasztott, hogy hasfájás lesz a nagy zabálásokból...

2013. dec. 11. 15:15
 13/16 A kérdező kommentje:

Hála az égnek, hogy elkezdett enni tegnap! De még hogy :D

El sem hiszem :)

2013. dec. 11. 20:23
 14/16 anonim ***** válasza:
2 nap és akkora pocakja lesz mint a betegség előtt :))
2013. dec. 12. 11:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Együtt örülünk veled, hogy meggyógyult, és az étvágya is megjött. A bőséges folyadékbevitelt most is forszírozd, hogy a gyógyszerek bomlástermékei mihamarabb eltávozhassanak a szervezetéből, és az immunrendszere újra megerősödjön.
2013. dec. 13. 09:19
 16/16 A kérdező kommentje:
De édesek vagytok! Köszönöm mindenkinek! :)
2013. dec. 14. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!