Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire fontos, hogy a...

Mennyire fontos, hogy a gyerekeknek legyen kulon szobajuk?

Figyelt kérdés
Azok elmenyeire, tapasztalataira vagyok kivancsi akik ugy nottek fel hogy tesoval laktak egy szobaban. Mennyire volt gond es mikortol, mikor valtozott meg a helyzet, pl. Sajat albiba koltozes stb...?
2013. dec. 7. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Felnőttkoromig, amíg el nem költöztem otthonról, egy szobában laktunk az öcsémmel. Gyerekként nagyon-nagyon jó volt, minden este lefekvés után nagyokat beszélgettünk. Később, kamaszként már néha jó lett volna egy saját szoba, de lelki sérült azért nem lett egyikünk sem a helyzettől. Emlékszem, tizenévesen is mennyit hülyültünk ott együtt. Most, felnőtt fejjel is nagyon jó a kapcsolatunk, ez nem a közös szoba miatt van, csak azért írom, mert több helyen olvasom, hogy az így felnőtt tesók később utálni fogják egymást, de ez esetünkben nem igaz.

Az én gyerekeim is egy szobában vannak még, igaz, ők még kicsik. 2,5 szobás a lakásunk, így ha majd szeretnék, szét tudjuk költöztetni őket, de szerintem ez leghamarabb 10 év múlva lesz aktuális. Biztosan jobb egy bizonyos kor után külön, de azért a közös szobába sem kell belepusztulni.

2013. dec. 7. 17:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lánytestvérek vagyunk mindig is közös szobánk volt. Nagy problémákra nem emlékszem még kamaszként sem. Apróbb dolgok azért voltak, főleg amikor már tv is volt a szobába mikor kapcsoljuk le a villanyt, meddig menjen a tv ilyesmik. A húgommal jó a kapcsolatom. Mindketten megtanultunk alkalmazkodni.
2013. dec. 7. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
kamasz korunkig voltunk kozos szobaban hugommal. addig jo volt amig nem nagyob kellett tanulni. mind a kettonknek jo feje van igy a napkoziben megtanultunk mindent. most mar hogy egyetemistak vagyunk azt kell mondjam hogy megoltuk volna egymast miutan tesom is bekerult a kozepsuliba. egyre tobbet veszekedtunk es tanulni sem tudtunk volna egy szobaban. most mindenki magara zarja az ajtot es vege a vitanak es tanulni is tudunk.
2013. dec. 7. 18:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyerek koromban közös szoba volt: anyukám,húgom és én.

Nem volt jó,egyáltalán.A szüleim válásakor én albérletbe mentem,húgom anyuval maradt.Engem zavart,hogy nem hívhattam szülinapomra osztálytársakat,mert cikinek számított a közös szoba.Nagyon is.

Szegények voltunk,ez sem volt egy jó pont a suliban.

Engem olyan 9-10 éves koromtól zavart a közös szoba igazán.Addig csak néha.

Nálunk már más a helyzet,védőnő azzal kezdte a családlátogatást,hogy hol lesz a baba szobája.Gyanúsak voltunk neki szerintem,mert külterületen élünk és szerintem azt hitte,hogy egy lepukkant,mindentől messzire lévő,fűtés nélküli "lyuk". Amúgy nem nagyon nézett szét,de szerintem a fürdőszoba meglétén és a buszmegálló közelségén kívül neki ez is fontos volt valamiért...

2013. dec. 7. 19:47
 5/5 anonim válasza:
Kiskamaszkorig még különböző nemű gyerekek is elvannak egy szobában, utánna azért jó a külön szoba, azonos neműeknél akár kamaszkor végéig is okés lehet.
júl. 7. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!