Oviból szokták a gyerekeket mozgásfejlesztésre küldeni?
ovi nem küld sehova. ha azt látják, hogy fejlesztésre van szüksége, akkor szólnak neked, hogy nekik ez a véleményük. ennyi. de miért nem viszed el?
most kéne ez ellen tenni, mert 2 év múlva az iskolában már rosszabb lesz ha ennyire rossz a koordinációja, sőt még a tanulásra is kihathat (pl. az írás elsajátításánál). most viszont van még erre 2 éved, simán felzárkózhatna addig :)
igen, a nevtan az ovisoknak-iskolásoknak van, elméletileg akkor foglalkozhatnak vele, ha már jár oviba.
mondjuk a korai fejlesztőbe kellett volna vinned, ők elméletileg 3 éves korig vannak, illetve addig kell jelentkezni, de azért próbáld meg őket, hátha.
ha nem vállalják már, akkor pedig alapítvány, pl gézengúz vagy bhrg... de neten tudsz keresni.
és igen, fejlesztés járt volna, de mivel nem vitted a koraiba, ezért szerintem már erről lecsúsztatok, de ha ingyen szeretnéd fejleszteni akkor jelentkezz bizottsághoz, közben menjetek alapítványhoz fejlesztésre és majd előbb utóbb behívnak és kaptok majd ingyen fejlesztést is, viszont szerintem ne várjatok addig
Ovija válogatja.
Mi a beszéddel vagyunk bajba.
3 éves volt még nem beszélt, lementem a nevtanba hogy nem beszél a gyerek hova tudok segítségért fordulni.Közölték hogy az hogy a szülő azt mondja hogy nem beszél őket nem érdekli, majd az ovi küldi.
4 évesen szeptemberbe kezdte az ovit, már azon a héten küldte az óvoda a papírt a nevtanba hogy foglalkozzanak a gyerekkel.Március közepére kaptunk időpontot, amikor közölte a hölgy aki vizsgálta a fiamat hogy logopédus kell.Mondtam hogy ezzel tisztába vagyok de hova-mikor vihetem.Erre közölte hogy ők fejlesztéssel nem foglalkoznak, az oviba kell hogy legyen logopédus. Csak hogy a helyi állami oviba nincs logopédus.Szerencsére idén átvette a református egyház a mi ovinkat, így van logopédusunk, pszichológusunk és gyógytornászunk.
A fiam logopédushoz és gyógytornászhoz is jár.
Azt mondják az is kell a beszéd fejlődéshez.
Azt javaslom hogy ha van több ovi lehetőség akkor néz körbe hogy hol van fejlesztés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!