Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oviból szokták a gyerekeket...

Oviból szokták a gyerekeket mozgásfejlesztésre küldeni?

Figyelt kérdés
4 éves iker lányaim vannak.Még nem járnak oviba,de hamarosan fognak.Koraszülöttek voltak,és mindent egy kicsit később csináltak.A kisebbiknek még mindig egy kicsit bizonytalan a mozgása.pld még mindig nem tud rendesen páros lábbal ugrálni,vagyis tud,csak olyan kis esetlenül.Fél,ha egy nagyobb lépcsőfokról kell lemenni.Félek,ha oviba kerül,és ott vannak ilyen mászókák lefog róla esni.
2013. dec. 7. 14:46
 1/8 anonim ***** válasza:

ovi nem küld sehova. ha azt látják, hogy fejlesztésre van szüksége, akkor szólnak neked, hogy nekik ez a véleményük. ennyi. de miért nem viszed el?

most kéne ez ellen tenni, mert 2 év múlva az iskolában már rosszabb lesz ha ennyire rossz a koordinációja, sőt még a tanulásra is kihathat (pl. az írás elsajátításánál). most viszont van még erre 2 éved, simán felzárkózhatna addig :)

2013. dec. 7. 16:38
 2/8 A kérdező kommentje:
De hova mennyek vele?Voltunk nevelési tanácsadóba,mert azt hallottam,hogy mivel ők koraszülöttek voltak,meg inkubátorba voltak,jár nekik a fejlesztés,ott viszont azt mondták,hogy akkor jár mozgásfejlesztés,ha már ovisok leszünk.Úgy járt volna talán,ha elmentünk volna bizotság elé,amire hónapokat,sőt talán több mint egy évet kellett volna várni,hogy megnézzék,és ott döntötték volna el,hogy jár e neki.
2013. dec. 7. 17:37
 3/8 anonim ***** válasza:

igen, a nevtan az ovisoknak-iskolásoknak van, elméletileg akkor foglalkozhatnak vele, ha már jár oviba.

mondjuk a korai fejlesztőbe kellett volna vinned, ők elméletileg 3 éves korig vannak, illetve addig kell jelentkezni, de azért próbáld meg őket, hátha.

ha nem vállalják már, akkor pedig alapítvány, pl gézengúz vagy bhrg... de neten tudsz keresni.

és igen, fejlesztés járt volna, de mivel nem vitted a koraiba, ezért szerintem már erről lecsúsztatok, de ha ingyen szeretnéd fejleszteni akkor jelentkezz bizottsághoz, közben menjetek alapítványhoz fejlesztésre és majd előbb utóbb behívnak és kaptok majd ingyen fejlesztést is, viszont szerintem ne várjatok addig

2013. dec. 7. 18:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Ovija válogatja.

Mi a beszéddel vagyunk bajba.

3 éves volt még nem beszélt, lementem a nevtanba hogy nem beszél a gyerek hova tudok segítségért fordulni.Közölték hogy az hogy a szülő azt mondja hogy nem beszél őket nem érdekli, majd az ovi küldi.

4 évesen szeptemberbe kezdte az ovit, már azon a héten küldte az óvoda a papírt a nevtanba hogy foglalkozzanak a gyerekkel.Március közepére kaptunk időpontot, amikor közölte a hölgy aki vizsgálta a fiamat hogy logopédus kell.Mondtam hogy ezzel tisztába vagyok de hova-mikor vihetem.Erre közölte hogy ők fejlesztéssel nem foglalkoznak, az oviba kell hogy legyen logopédus. Csak hogy a helyi állami oviba nincs logopédus.Szerencsére idén átvette a református egyház a mi ovinkat, így van logopédusunk, pszichológusunk és gyógytornászunk.

A fiam logopédushoz és gyógytornászhoz is jár.

Azt mondják az is kell a beszéd fejlődéshez.

Azt javaslom hogy ha van több ovi lehetőség akkor néz körbe hogy hol van fejlesztés is.

2013. dec. 7. 19:05
 5/8 A kérdező kommentje:
A nevelési tanácsadóba van ismerősünk,és azért oda mentünk.Mondtam,hogy úgy hallottam,hogy a korai fejlesztőbe kell mennünk ezzel a problémával,és jár nekünk a fejlesztés.Utána járt nekünk ez a kedves ismerősünk,és azt mondta,hogy akkor járna fejlesztés,ha sajátos neveltetésű lenne.Tehát valami nagyobb baj lenne a mozgásával,ezért kéne bizottság elé menni,de oda nagyon nehezen adnak időpontot.Rá fogok kérdezi az oviba.Köszönöm az eddigi válaszokat,még várom a tapasztalatokat.
2013. dec. 7. 20:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem értem, ha most ovisok lesznek, akkor ezek szerint onnantól fogva fogadja őket a nevtan és a probléma megoldódik, nem? Egyébként szerintem nem az ovi fogja megállapítni, hogy kell-e fejlesztés, hanem a nevtanban a fejlesztő pedagógus.
2013. dec. 11. 22:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Mit nem értel kedves utolsó?Lehet,hogy neked ez ilyen egyértelmű,de nekem nincs még ovodás gyerekem,és még nem hallottam erről a nevtanról.
2013. dec. 12. 15:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Elézést a rövidítésért, a nevelési tanácsadóról van szó, te is jártálmár ott a fentiek szerint.
2013. dec. 12. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!