Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan érdemes elkezdeni a...

Hogyan érdemes elkezdeni a bilire szoktatást? Nálatok mi vált be?

Figyelt kérdés
Másfél éves kisfiamat zavarja a pelus, pisilés/kakálás után szól, és tépkedi magáról. Érdemes már bilire szoktatni? Hogyan kezdjek hozzá?
2013. dec. 6. 16:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Tedd neki szem elé. Üljön rá ruhában, majd üljön rá pelus nélkül. Előbb-utóbb bele fog csinálni. De ha mégsem, akkor se csüggedj, még bőven ráér.
2013. dec. 6. 16:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Kéznél van a bili hónapok óta, rá is szokott ülni amikor olyan kedve van. Magyarázzam el neki hogy oda kell kakálni és várjak? Elég egyszerűnek hangzik, egy próbát megér :)
2013. dec. 6. 16:44
 3/4 anonim ***** válasza:

ha szól, akkor mindenképpen érdemes foglalkozni vele

2 évesem egyenesen letagadja mikor kilóméterekről bűzlik

én még még most csak időnként kérdezem meg mit szólna az ötlethez, de hevesen ellenkezik

2013. dec. 6. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Másfél évesnél még elég az ha szem előtt van a bili, néha ha kedve támad ráül, de ne várj még csodát. Kislányom 2éves és 2hónapos volt (ez nyárra esett), mikor már nem adtam rá pelust, volt persze 1x-2x baleset, hogy a szőnyegre ment a pisi vagy a nadrágba a kaka, de megérte. Napközben nem adtam rá pelust, csak bugyit és eléraktam a bilit, néha rákérdeztem hogy kell-e pisilni, aztán egyik nap magától szólt, hogy pisilni kell és lehúztuk a bugyit, aztán oda pisilt, mondtuk neki poénból hogy ezért kapsz egy túró rudit, kicsivel később is szólt hogy kell pisilni, aztán már ő mondta hogy ezért is kap egy túró rudit:-)

Ne aggódj, a lényeg, hogy ne erőltesd túlságosan, csak picit tereld a bilire a figyelmét.

2013. dec. 6. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!