Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak kolbászt eszik vacsorára,...

Csak kolbászt eszik vacsorára, mit tegyek?

Figyelt kérdés
4 éves lányom már jó ideje csak kolbászt hajlandó vacsorázni, régebben még kenyérrel ette, de mostanában már a kenyeret sem hajlandó megenni. Néha eszik hozzá egy kis paprikát. Próbálom mással is kínálni, de csak a kolbász kell neki. Hozzáteszem, hogy jó minőségű kolbászról van szó, vidéki ismerősöktől hozzuk, nincs teletömve mű dologgal, friss, puha. Szerintetek jó ez így, vagy kezdjek el aggódni? Nem lesz tőle baja a későbbiekben, mert ugye a kolbászról sokan mondják hogy hízlal, magas koleszterin, stb. Amúgy vékony kislány, válogatós otthon, de az oviban általában megeszik mindent.
2013. dec. 5. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem gáz a kolbász, de zsírtartalma miatt elcsaphatja a hasát, ha natúron eszi. Valamit válasszon mellé. Kenyér (akár piritós is), puffasztott rizs, buláta, bármi!
2013. dec. 5. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem sincs semmi gond vele :) bár tényleg jó lenne ha legalább kenyeret még ha csak pár falatot is enne hozzá.. (csak azért hogy ne fájduljon meg a hasa )majd megunja.. én volt mikor a bundás kenyérre voltam rákattanva... minden este azt ettem.. :D nah az se hiszem hogy egészséges lett volna, még sincs semmi bajom! :)
2013. dec. 5. 13:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Óóó,az én ikreim is tömik magukba a kolbászt,szalámit, szalonnát kenyér nélkül!

Azért mindig odakészítem a kenyeret is, hátha.... Van hogy sikerül becsempésznem a szájukba 1-2 falatot. De ha adok nekik valami "mártogatóst" akkor esznek kenyeret.pl. Vajkrémet, lekvárt, zsírt :)) imádják tunkolni bele a kenyeret és olyankor elfogy 1-1 fél szelet.

2013. dec. 5. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Paleolit táplálkozást folytat :)

Szerintem semmi baja nem lesz...csak berögződött nálunk ez a " egyél kenyeret is" dolog...kisfiam is sokszor eszik dolgokat kenyér nélkül...pedig én automatikusan teszek elé kenyeret is. Semmi baja tőle. :)

2013. dec. 5. 14:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igazából csak a kolbász mennyiségétől aggódtam, hogy túl sokat eszi és önmagában.

De régebben meg csak üres kenyeret evett vaj és felvágott nélkül. Akkor már a kolbász jobb ennél.

2013. dec. 5. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Előbb-utóbb megunja. Nekem is volt olyan időszak,mikor minden este csak kiflit ettem sajtkrémmel.
2013. dec. 5. 17:25
 7/7 anonim ***** válasza:

nyugi,szerintem nem lesz baja ettől :) majd megunja....

Az én 3,5 éves fiam meg csak oldalas zsiros kenyeret hajlandó enni vacsorára hónapok óta,de ha rajta múlna,reggel-délbe-este is ezt enné....örülök hogy már csak napi 1x eszi,remélem végre megunja..

2013. dec. 7. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!