Anyukák! Ti mit csinaltok mikor már úgy érzitek betellt a pohár?
Először is leszögeznèm hogy imádom a fiamat!! Februárban lesz 3 èves..igazi örökmozgó.. bár még alig beszél kb 30-40 szót mond(abból kb 10 a színek masik 10 a családtagok) de egésznap be nem áll a szája..nincs 2 perc csend..jatszik egyedül is de kb percenként rohan ki hogy "elmondja" mit csinál éppen a szobajaba..
imádni való csilingelő kis hangja van de néha már úgy fáj a fejem tőle.. nyilván nem szólok rá hogy ne beszéljen hiszen igy se vmi előrehaladott a beszédfejlődésben de olyan jó lenne egy kis csend kb óránként 5 perc..de az egyhuzamba..de nincs..és már a hajam tépném legszivesebben sokszor. Ti is szoktatok így érezni? Mit csináltok olyankor? Vmi jó tipp?? Szégyenlem magam de ugy félek mi lesz ha rendesen fog beszélni..
Az én 3 évesem még a wc-n is énekeli az ovodában tanult daloka. Aztán az autóban, és még lefekvés közben is csak énekel.
nekem is van egy 1,5 éves hozzá, ö kontráz, habár még semmit nem mond csak baba nyelven de mondja.
Készülünk egy 1000km-es útra(évente 3-4x), és mondam a férjemnek, hogy de jó mikor megyünk már végig karácsonyi dalokat hallunk(gondoltam a rádióra), de ahogy észre veszem inkább lányom éneklését fogjuk végig hallgatni.
Nálunk tv a megoldás. nem minen nap néznek tv-t, de ha nyugalom kell én simán oda ültetem öket.
épp ma elszakadt a cérna és teli torokból kiabáltam, hogy csend legyen!!! :D
a 4 éves folyamatosan, szüntelenül magyaráz és kérdez, a 6 éves azt játssza, hogy kisbaba és kiidegel vele, közben összevesznek, sírnak, ordítanak, veszekednek, majd verekednek és persze árulkodnak és akkor elkiabáltam magam. és megérte, kereken 10 másodpercre megállt a világ :D
ezt a kérdést, és a kommetneket talán nem kellett volna terhesen elolvasnom... :)
Ismeritek a Csendkirály nevű játékot? A napközis tanárok nagyon kedvelik. Vajh miért...
nálunk5,5, 3,5 évesek és 22hónapos kisfiuk vannak... imádnivaló mind, és hálistennek nagyon jól eljátszanak egyedül is, akár hárman is, szeretem hallgatni, ahogy egymással dumálnak meg dolgokat- a nagyok. A kicsi még csak pár szót mond, de azt is birom, mikor a nagyok tanítgatják beszélni, mondják neki: mond, hogy PIPI, és mindent mond utánuk. :)) Sokszor nekem nem hajlandó beszélni, de a tesókkal mindent.
ÉN nem is a beszédtől akadok ki néha,hanem a középső dackorszakán... komolyan kikészít néha. Eddig azt hittem birka türelmem van, a legnagyobbik ráadásul nem volt hisztizős. A középső már annál inkább!! És a kicsi- hú na ő is kezdi eltanulni a tudományt!! Vele is lesz gondom, ahogy elnézem!!
Sajnos azért észreveszem magamon, hogy az idegeim kicsit kivannak. Pedig én is imádom mind a hármat!! Valamit ki kell találni, hogy ne húzzam fel magam az első nyávogáson!! :(
Nekem is februárban lesz 3 éves a fiam, a lányom januárban 1, és a kisfiam kikészít. Imádom persze, de vagy nyafog, hisztizik, vagy folyamatosan beszél, vagy csak hangokat ad, vagy énekel.szó szerint csak akkor van csóndben, ha éppen nyeli a kaját.
Van, hogy azt veszem észre, hogy kikapcsolt a hallókózpontom, és kizárom a hangokat. Ez sajna elég ritka, mert a picire is figyelni kell.
A legidegesítőbb az, amikor kérek vagy kérdezek valamit, és nem válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!