Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két éves kisfiam (28honapos)...

Két éves kisfiam (28honapos) egy hete elhagyta cumiját, azóta hisztisebb, az altatás szörnyű, meg fog ez változni? Ugye fog javulni?

Figyelt kérdés
A cumi kellett alváshoz,éjszaka,ha fájt valamije,vagy elvett tőle valamit a tesó,szóval mindíg. Elhagytuk egy hete,nem is volt nagy gond,kicsit lassabban aludt el,talán kicsit nyűgösebb volt napközben,de nem kereste cumit. Ügyi volt nagyon. Aztán három napja megváltozott. Nem akar este aludni menni,még meghallgatj esti meséket,aztán mikor ágyba kéne menni,kezdi a sírást,kiabálást,lábával csapkodja a földet. Tegnap másfél órán keresztül csinálta. Mikor már azt hittem elfáradt és engedte magát megvígasztalni,új eröre kapott és kezdte elöröl. Hozzateszem hogy új ágyat kaptak szintén egy hete,emeletes ágyat,lehet hogy ez is "bezavar" nála. Tegnap végül nem aludt el,már nem bírtam,hogy mindketten sírunk(mert amúgy nagyon sajnáltam szegenykémet,olyan fáradt volt) és kiengedtem szobából. Kint is folytatta,végül több mint két ora szenvedés után elaludt kezemben. Ma sem akart aludni ebéd utan,pedig látszik rajta hogy rettenetesen cáradt. Nem tudom mi lenne a jó, hagyni sírni,márpedig bennt maradsz szobában ágyban, vagy hagyni,majd elalszik. Növére ovis,neki sem jó hogy este megy a hangzavar,rosszul alszik. Elmúlik ez nála,megszokja új ágyat,cumi nélküliséget?? Már arra is gondoltam hogy kap másik cumit....:( Köszönöm válaszotokat!
2013. nov. 27. 15:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Mi ennyi idősen még bőven vettünk másik cumit a kisfiamnak, ha elszakadt. Most 4 éves, ovis, amikor elkezdte az óvodát, azt mondta: Anya, én már nagyfiú vagyok, nem viszem a cumit az oviba. Ott mindig anélkül aludt, egy darabig még este otthon kellett. Most már nem is kéri. Én nem erőltettem, az ő tempójában leszokott róla. (a cumi-elleneseknek jegyzem meg, fogszabályzós cumija volt mindig :-))
2013. nov. 27. 15:34
 2/4 anonim ***** válasza:

De nem emlegette a cumit a sírásnál?

Mert az enyémnek (23 hónapos) az az első,hogy ha kezd álmosodni,akkor mondja,hogy kérem a cumit. Ha nem találom egyből, akkor már sírdogálva mondja!

Egyébként, ha azért sír, én visszaadnám neki! Le fog ő róla szokni,csak még lehet,hogy nem most!

2013. nov. 27. 15:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha kérné a cumit, és azzal megnyugszik, én is vennék neki másikat. Az enyém ugyanígy van a cicivel, tudom, hogy nekik ez mekkora vígaszt és megnyugvást jelent.

Ez a helyzet senkinek sem jó, én is nagyon sajnálnám õt ebben a helyzetben.

Ne éld meg kudarcként, majd leszokik róla, ha érettebb lesz.

2013. nov. 27. 15:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Az elsö egy két nap kérte a cumit, de mebeszêltük hogy elhagyta és nem is emlegette utána. Meg is lepödtem. Lehet próbálkozzam cumival este? Pedig úgy örültem hogy leszokott...csak lehet még nem kész rá?
2013. nov. 27. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!