Szerintetek az elkényeztetett gyermek hisztisebb? Van összefüggés?
Mit tekintesz hisztinek? Ha azt, hogyha nem kapja meg azt, amit akar, és hozzá van szokva ahhoz, hogy azonnal minden kívánsága teljesül, akkor azt látom, hogy igen. Nálunk van a családban egy gyerkőc, 5 éves, a nagyszülők elkapatták, mert pénz van bőven. Így sima hétköznapi ajándéknak vitték neki a 20-30 000 Ft-os legokat, szülinapra ennek a többszörösét is kiadták, hiába ment a veszekedés a szülőkkel, hogy ez túlzás. A gyerek most jelenleg ott tart, hogyha nem kap meg valamit azonnal, a földhöz veri magát és üvölt. (Szerintem, ez már a hiszti.) A szülőknek meg tele a hócipőjük, hogy hiába beszéltek, és most próbálják valamelyest korrigálni a dolgot, illetve a nagyszülőket visszafogni.
Szóval, azt mondom, hogy akit elkényeztetnek, hisztisebb lesz, de azért hisztivel a legtöbb gyerek bepróbálkozik, hátha elér valamit. Ha nem, akkor ugye hamar leszoknak róla, de ha igen, akkor fel kell kötni a nacit.
2. vagyok
Pedig sajna, muszáj lesz leszoknia a kisfiúnak. Van egy kistesója, és félnek a szülők, hogy eltanulja a dolgot.
De ahogy már írta is az első: a dackorszakban nagyon valószínű, hogy bepróbálkozik a gyerkőc, de ha észnél vagy, következetesen neveled (és ebben ugye a család is partner, nem ahogy nálunk volt rá példa), akkor ennek hamar elejét lehet venni. Pl. keresztlányom 1-2 alkalommal próbálkozott be, semmi eredménnyel nem járt, így le is tett róla.
nekem egy gyerekem van,és nem is lesz több,3,5 éves
ha úgy vesszük el van kényeztetve,mert ésszerű keretek között megkapja,amit szeretne
nem követelőző,nem veri magát a földhöz.a nagyon kemény hiszti korszakon túl vagyunk,most már ritkán van nagy hiszti,inkább csak kicsi,ha tv-t akar nézni és nem engedem
a hiszti,egy életkori sajátosság,de ha a szülők nevelnek a szó szoros értelmében,nem csak gondoznak,akkor ez sok-sok munkával meg lehet szüntetni
ha viszont a szülő midnent ráhagy,akkor nyilván megtanulja,hogy hiszti,és az van,amit ő akar.nem csak tárgyi dolgokról van itt szó,hanem teljesen hétköznapi dolgokról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!