Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-5 éves korú gyerekeddel...

2-5 éves korú gyerekeddel minek hívod az orrváladékot?

Figyelt kérdés
Cicakaka, fika vagy mi? Nekem 1, 5 évesem van, aki most lett náthás és nem tudom mit mondjak rá :-)
2013. nov. 25. 12:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
59%

Vannak itt nagyon kulturált szuperanyuk, nem bántom őket. Én gusztustalan módon szoktam mondani, hogy már megint taknyos vagy??? Vagy, hogy csupa takony a gyerek. De amikor fújjuk az orrát, akkor nem kell mondani ilyen CSÚNYÁT, csak gyere fújjuk ki az orrodat.

Számomra a cicakaki a gusztustalan, ugyanis mi a fenét keres egy büdös undormány cicakaka a gyerek orrába.

Ja és szokta mondani a gyerek, hogy fika van az orromban. Amikor száraz és ki kell piszkálni.:))

2013. nov. 25. 13:47
 12/26 anonim ***** válasza:

Hát, mi orvosnál voltunk mert náthás volt.Hallotta, hogy a doktor kérdezte az orrváladékot, ő meghallotta.

Kérdezte az mi, mondtam neki, hogy ami az orrodban van. Azóta jön, hogy orrváladéka van vagy rosszabb esetben "orrváladék vagyok anya"...mi orrváladéknak hívjuk....2,5 éves

2013. nov. 25. 14:02
 13/26 anonim ***** válasza:

az attól függ mit mondok.

pl. tiszta takony vagy, gyerek, fújd ki az orrod!

vagy, mutasd csak az orrod, nem vagy fikás? :D

nem túl guszta, de szerintem becézve még rosszabb.

viszont tök kellemetlen volt, fájd a füle, mondtuk neki, hogy azért, mert nem fújta rendesen az orrát. mentünk orvoshoz, kérdezte mi a baj, erre a 4 évesem közölte az orvossal, hogy tele van fikával az orra, úgyhogy fáj! :D

2013. nov. 25. 14:04
 14/26 anonim ***** válasza:

A cicakaka számomra is gusztustalanabb, mint a takony...

Úgyhogy ha mindenképpen meg akarom nevezni a gyereknek...mert gondolom erre irányul a kérdés, nem arra, hogy mit mondasz a dokinak...akkor takony, pl jajj, már megint taknyos a nózid (pl amikor már 33-adjára töröm le egy óra leforgása alatt, és már kicsit unom)?! stb. De nagyrészt sehogy sem hívjuk. Megfázott, vagy gyerek, meg kell törölni az orrodat...

2 éves lesz...

2013. nov. 25. 14:06
 15/26 anonim ***** válasza:
Takony. Mert az.
2013. nov. 25. 14:15
 16/26 anonim ***** válasza:
Gusztustalan vagy nem, takonynak hívom, mert az. Eszembe nem jutott, hogy azt mondjam, hogy cicakaki van az orrodba. Ahogy a kaki is kaki és a pisi is pisi, bármilyen gusztustalan is. Ezen nincs mit becézni. Nekem sem becézgették, mégis normális felnőtt lett belőlem, nem lettem lelki beteg.
2013. nov. 25. 14:32
 17/26 anonim ***** válasza:
Amúgy számomra a váladék gusztustalanabb mint a takony.
2013. nov. 25. 14:41
 18/26 anonim ***** válasza:
9%

Még jó, hogy nem vagyunk egyformák...

Találkoztam már én olyan anyukával is, amikor szóba jött a gyerek friss szobatisztasága, aki büszkén mesélte, hogy a kislánya úgy közli, hogy "Hugyoznom kell!". Gratuláltam neki magamban.

lehet, hogy az orrváladék az takony, de a kaki is lehet szar, mégsem úgy hívom. Nálam ez egy kategória. Majd megtanul a gyerek az oviban csúnyán beszélni, de ne tőlem hallja, mert nem akarok úgy járni, mint előttem egy válaszoló, aki égett a dokinál.

2013. nov. 25. 15:15
 19/26 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó! Áruld már el, hogy a takony az miért is csúnya szó?
2013. nov. 25. 16:08
 20/26 anonim ***** válasza:
Taki.
2013. nov. 25. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!