2-5 éves korú gyerekeddel minek hívod az orrváladékot?
Vannak itt nagyon kulturált szuperanyuk, nem bántom őket. Én gusztustalan módon szoktam mondani, hogy már megint taknyos vagy??? Vagy, hogy csupa takony a gyerek. De amikor fújjuk az orrát, akkor nem kell mondani ilyen CSÚNYÁT, csak gyere fújjuk ki az orrodat.
Számomra a cicakaki a gusztustalan, ugyanis mi a fenét keres egy büdös undormány cicakaka a gyerek orrába.
Ja és szokta mondani a gyerek, hogy fika van az orromban. Amikor száraz és ki kell piszkálni.:))
Hát, mi orvosnál voltunk mert náthás volt.Hallotta, hogy a doktor kérdezte az orrváladékot, ő meghallotta.
Kérdezte az mi, mondtam neki, hogy ami az orrodban van. Azóta jön, hogy orrváladéka van vagy rosszabb esetben "orrváladék vagyok anya"...mi orrváladéknak hívjuk....2,5 éves
az attól függ mit mondok.
pl. tiszta takony vagy, gyerek, fújd ki az orrod!
vagy, mutasd csak az orrod, nem vagy fikás? :D
nem túl guszta, de szerintem becézve még rosszabb.
viszont tök kellemetlen volt, fájd a füle, mondtuk neki, hogy azért, mert nem fújta rendesen az orrát. mentünk orvoshoz, kérdezte mi a baj, erre a 4 évesem közölte az orvossal, hogy tele van fikával az orra, úgyhogy fáj! :D
A cicakaka számomra is gusztustalanabb, mint a takony...
Úgyhogy ha mindenképpen meg akarom nevezni a gyereknek...mert gondolom erre irányul a kérdés, nem arra, hogy mit mondasz a dokinak...akkor takony, pl jajj, már megint taknyos a nózid (pl amikor már 33-adjára töröm le egy óra leforgása alatt, és már kicsit unom)?! stb. De nagyrészt sehogy sem hívjuk. Megfázott, vagy gyerek, meg kell törölni az orrodat...
2 éves lesz...
Még jó, hogy nem vagyunk egyformák...
Találkoztam már én olyan anyukával is, amikor szóba jött a gyerek friss szobatisztasága, aki büszkén mesélte, hogy a kislánya úgy közli, hogy "Hugyoznom kell!". Gratuláltam neki magamban.
lehet, hogy az orrváladék az takony, de a kaki is lehet szar, mégsem úgy hívom. Nálam ez egy kategória. Majd megtanul a gyerek az oviban csúnyán beszélni, de ne tőlem hallja, mert nem akarok úgy járni, mint előttem egy válaszoló, aki égett a dokinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!