Van még gyerek az enyémen kívűl akinek rettentő sokáig tart elaludni? (2,5 éves)
Nálunk is így van,csak éppen már több mint egy éve tart ez a hosszú altatás.
A nagy 3,5 éves lesz, a kicsi 1,5. A kicsivel ilyen téren nincs gond, viszonylag hamar elalszik, csak ő meg sokat ébred még mindig éjjel.
A nagy igényli az odabújást, ha ott vagyok dumál, énekel, a lábát lóbálja. Ha olvasok, akkor reggelig olvashatnék, ha mondokázok mondókázik velem. HA tök sötétben vagyunk és nem szólok sokáig hozzá, -talán még ez a legsikeresebb megoldás -akkor meg én alszom el. Van, hogy 1,5 óra az altatás. Magamra így egyáltalán nincs időm, mert a kicsi korán kelő, a nagy meg későn fekvő, s nincs olyan pillanat szinte a napban, hogy én úgy vagyok ébren, hogy mindkettő alszik.
Próbáltam, hogy nagyon sokat vagyunk lent, hogy rövidítem a nappali alvást, de egyáltalán nem válik be semmi. Mostanában ráadásul, közvetlenül elalvás előtt találja ki, hogy éhes, kakilni, pisilni kell stb. Ez különösen akkor jó, mikor a kicsi épp félálomban van, ezáltal ő is felébred. Szóval bíztatót írni nem tudok, de tudd, nem vagy egyedül.
Az enyém 2 éves koráig cicin aludt el, de az is legalább fél óra volt. Azóta befekszek mellé az ágyba, először mesélek neki vagy énekelek valamit, aztán csendben várok, amíg elalszik és kijöhetek. Ez legkevesebb 45 perc.
Egy hete telt be a pohár és kijöttem még mielőtt elaludt volna. És láss csodát, nem jött utánam, nem is sírt, hanem még picit beszélgetett az állatkáihoz, aztán elaludt. De akkor sem rögtön jöttem ki, olyan 15-20 perc után.
Az a baj, hogy legtöbbször én is elaludnék már. Kiosonni nem tudok, mert nyikorog a padló és minden lépést hallani. Pedig igazából az lenne a megoldás szerintem. Mondjuk egyszer már nekem is volt olyan, hogy 40 perc után kijöttem. Lekapcsoltam mindenhol a villant és visszaszóltam neki, hogy tessék aludni. Hallottam, hogy visszafekszik az ágyba. Aztán befeküdtem a saját ágyamba és kb 2 perc alatt elaludtam. Nem tudom ő még meddig volt ébren :D
Kaptam már olyan tanácsot is, hogy hagyjam amíg elalszik tv nézés közben. Egy nyaralás alkalmával kipróbáltuk... megint én dőltem ki előbb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!