Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érkezik a 3. babuci, de csak...

Érkezik a 3. babuci, de csak 2 gyerekszobánk van, hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
11-12 n2m-esek a szobák, a lányok 2 és 4 évesek eddig külön szobában voltak,nekünk van egy hálószobánk is. Tegyük a picit a mi hálónkba,amit majd gyerekszobának megcsinálunk neki,mi pedig kiköltözünk a nappaliba, vagy legyen egy közös alvós, játszós szoba és egy külön gardrób rész a házban, emeletes ágy kizárva az biztos. A lányok nagyon különböző egyéniségek, különböző szokásokkal.A 2 gyerekszoba egymás mellett van, már arra is gondoltam, h egybenyitom.Nem tudom, h jó lenne e ha egybe tenném őket.Kérlek adjatok már tanácsokat, mert nem igazán bírok emiatt aludni már lassan :-) Köszike
2013. nov. 14. 10:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tenném őket össze. Ha megoldható mindenkinek a külön szoba, akkor a úgy jár jól mindenki, ha megmarad a saját kis zuga, ahol egyedül lehet. Nagy családban érték a magánszféra :)
2013. nov. 14. 10:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Első 6 hónapban veletek lesz úgyis a pici, útán a két nagyot tenném össze(hiszen egyneműek, és már össze szoktak. A picit meg a kissebbk szobába külön.A korának megfelelő játékokkal.
2013. nov. 14. 10:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanilyen helyzetben voltam (vagyok). 2 fiam van, külön szobájuk volt, majd érkezett a 3. aki kislány. Nekünk külön hálónk van, + van nagy nappali. Egyelőre a kislány kapott külön szobát, és a fiúkat tettem össze. Egyelőre nagyon szeretnek így lenni. Igaz a szobájuk nagyobb kicsit mint a tiétek, kicsit több mint 16 nm. Ha a 3. is fiú lett volna, akkor én a két kisebbet tettem volna össze, így a nagynak megmaradt volna a saját zuga, de egyelőre tényleg nem zavarja, jól elvannak így együtt. Ha igényelni fogja akkor vagy a hálóból csinálunk neki szobát és mi a nappaliba megyünk, vagy van még másik lehetőségünk, az étkezőnk elég nagy, onnan lehetne leválasztani, de az már macerásabb művelet.
2013. nov. 14. 10:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában a gyerekek iskolás kor körül kezdik igényelni a magánszférát. Én a picit egyelőre magam mellé tenném, aztán a többi majd alakul. A lányok addig maradhatnának külön. Később szerintem összetenném a lányokat (ha bírják), és külön a kisfiút. Nekünk 20 évig volt közös szobánk. Kibírtam :)
2013. nov. 14. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem 2-4 évesnek még nem kell külön szoba,én egy szobába tenném Őket a kicsit meg a megüresedett szobába,én nem tenném a mi szobánkba.
2013. nov. 14. 17:42
 6/10 anonim ***** válasza:
De jó neked, hogy ennyi a gondod. Van akinek összesen egy szobája van. Annak is tudnátok tanácsot adni?
2013. nov. 15. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Utolsó igen,gondolja át,hogy 1 szobába lakni a gyerekkel nem jó,pláne ha több gyerek is van,persze ha gyűjtenek és ezért laknak az első 2-3 évben egyszobás lakásban 1 gyerekkel az érthető,de egyszobás lakásba több gyereket bevállalni....
2013. nov. 15. 14:19
 8/10 anonim ***** válasza:
12.04-es vagyok. Utolsónak válaszom: Húúúú, milyen igazad van! Hogy én erre nem gondoltam! Köszönöm a jó tanácsot! Ja. El is kezdek gyűjteni. Jó, hogy szóltál....
2013. nov. 15. 14:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Neked mi bajod? Minek szültél gyereket ha most azon sírsz,hogy nincs elég szobád???
2013. nov. 15. 14:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia. Semmi bajom. Csak picit irigykedem, hogy ennyi a gondja valakinek, hogy nincs elég szoba. Ennyi.
2013. nov. 15. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!