Mitol ragaszkodik hozzam Ennyire?
2,5eves lesz a lányom Januárban. Akkortájt születik a húga, akit az eddigi jelek szerint igenis var. Persze ez uvyis megfog változni, jon majd a féltékenység, stb.
Én dolgozom (ujra) szeptember óta. O bolcskdebe jar, amit nagyon szeret. Gondozók állítása szerint nagyon hamar beszokott. Szinte mar elvonási tünetei vannak. A napjaink mar nem annyira tartalmasabbak, mint mikor otthon voltunk együtt. Megis iszonyatos lett a ragaszkodása, bar én nagyon szigorú vagyok vele. Apja kevesbe az, de mivel próbálkozott a dacklrszak alatt, igy neki is felkellett vennie azt a bizonyos kesztyűt.
Lehet fura,es hátborzongató kerdes, de letezik, hogy a lányom azt érezne, hogy par honap múlva én nem leszek? Esetleg "ott maradok" a szuloagyon?
Vagy mitol lehet ez a mérhetetlen ragaszkodása es ram hallgatása manapsag?
Azt elfelejtettem irni, hogy par napja megy a hiszti alvaskor. Semmi nem jo neki, sir/vergodik. Éjjeli fényt is probaltuk, de semmi hatása. Zavarja leginkabb, igy kéri, hogy kapcsoljuk ki.
Masodik napja ugy hajlando elaludni, ha elmondom neki az agyara ülve, hogy: anya-apa itt van, vigyázz rad, stb.. Ezutan mint akit elvágták es alszik reggelig.
Egyebkent Sosem volt gond az alvásaval. Nagyon korán ataludta az éjszakákat.
Senki nem kérdezi tole, hogy varja-e mar. Nem tudom, hogy ezt hol olvastad az irasomba.
O maga jon oda hozzam es simogatja, puszilgatja a hasam. Az uh kepeket is imádja nézegetni es sűrű felhozza o maga a tesó "temat". Mi Sosem eroltettuk. Elmondtuk neki, hogy lesz egy kishúga.
A bölcsiben sem "riogatják" a tesóval. Senki nem mond neki olyat, hogy le lesz cserélve egy másikra.
A szigorúság pedig kell. Nalam nincs olyan, hogy hanyatdobja magat az utca,, mert épp nem balra mentünk, hanem jobbra. Ha a kezemet kell fognia, akkor nincs ellenkezés, tudja jol.
Az pedig a herotom, ha a boltban vagy mashol (közösségi helyen) nem tud egy gyerek viselkedni. Csapkod, ramol, hisztizik a 838384.csokiert es a szülő meg megis dicséri es le se sz.rja a gyereket.
Bocs, de manapsag divat a "nem nevelek" gyereket, mert megis minek?!
Szerintem továbbra is egyértelmű, hogy fél. Nem kell megfogalmaznia és kimondania, hogy attól fél, hogy el lesz hanyagolva, felejtve, elveszít titeket, stb., nagyon sok ez a változás, a bölcsi, az, hogy nincs veled, hogy jön egy másik gyerek és ezeket te magad mondod:
1.
Akkor alszik el, amikor biztosítjátok, hogy ott vagytok vele.
2.
A napjaink mar nem annyira tartalmasabbak, mint mikor otthon voltunk együtt.
3.
Iszonyatos lett a ragaszkodása, bar én nagyon szigorú vagyok vele.
Szerintem olvasgasd Vekerdy Nagy családkönyv c. könyvét, és megkapod a választ, hogy a gyerek akkor is fél attól, hogy "eldobják", ha amúgy nincs rá reális oka. Ő nem felnőtt, főleg nem 2 évesen. Azt tapasztalta meg, hogy őt kirakták otthonról, egy talán nem rossz helyre, de akkor is, anya már nincs úgy mellettem, a napok mások, és jön egy másik gyerek, aki anyával van, de én nem lehetek. Nem kell megfogalmaznia ezt senkinek, sem a szájába rágnia. Természetes félelem, hogy már nem fogjátok úgy szeretni, mint régen, stb.
A neveléssel egyetértek, kellenek a határok. Csak az nem mindegy, hogy mennyi figyelmet kap a jövőben, kétszer annyira van szüksége, mint amennyit kora indokolna, mert csak még jobban erősítitek majd a testvérféltékenységet azzal, hogy a pici baba marad veled otthon, ő neki meg mennie kell bölcsibe, és különben is, szeretnie "kell" a tesóját, hisz ez a kimondatlan elvárás. Akkor lesznek az igazán nagy harcok, nem a boltban a csokival.
Hű, de felhúztem magam ezen... Szerinted ki az, aki megdicséri a gyerekét, mert csapkod meg hisztizik a boltban? Ki az, aki direkt megkéri, hogy "Légy szíves, kicsikém, tépd ki magad a kezemből, úgy szeretném, hogy elüssön egy autó?" Kérlek, idézz fel egyetlen olyan esetet, amikor a saját szemeddel láttad, hogy a gyerek kiborult a boltban, és anyukája megdicsérte érte.
Szívből kívánok neked egy olyan második gyereked, aki majd segít visszavenni az arcodból. (És igen, fel lehet háborodni és le lehet pontozni. Ez a hozzáállás akkor is bicskanyitogató.)
5-sel 7-sel értek maximálisan eggyet!
Fél hogy elveszít és érzi,hogy már nem csak ő lesz számotokra!
Én tudom,ugyanez volt nállunk is a felállás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!