Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 év körüli gyermekeket...

2,5 év körüli gyermekeket beoltatjátok influenza elleni védőoltással?

Figyelt kérdés
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mikor teszek jobbat a gyermekemnek, ha beoltatom vagy nem. A gyerekorvos is csak hárít és nem foglal állást.... Január-februártól tervezem oviba adni.

2013. nov. 8. 14:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

Apósom orvos, sógorom gyógyszerész. Én tőlük kértem tanácsot, amikor terhes voltam és a vonatkozó kutatások alapján javasolták az oltást. Terheseknek különösen, de gyerekeknek is.

Kíváncsi vagyok, aki ide írja, hogy nem vagy mást felelőtlennek nevez, az honnan tájékozódhat. Csak valami összeesküvés elmélet van a fejében vagy utánanézett? Tényleg érdekelne.

2013. nov. 8. 16:45
 12/30 anonim ***** válasza:
71%
Persze ez teljesen egyeni dontes, hogy beoltatod-e vagy sem. Nem hiszem hogy egyedul vagy ezzel igy kedves elozo valaszolo, biztosan mas is beoltatja csak en nem ismertem olyat eddig. En szemely szerint azert nem oltattam eddig mert nem jar meg oviba igy a szezonalis kis megfazasokon igazabol meg nem kapott semmi nagyobb fertozest. De miutan elkezdi az ovit en is beoltatom. Az 5 even alatti gyerekek influenza szovodmenyek stb miatt sokszor korhazi kezelest igenyelnek, kozepful gyulladast kapnak. Nem beszelve az otthon ra valo tovabbfertozes veszelyeirol (ha nincsenek otthon beoltva influenza ellen ugye.. ) Es nem beszelve a szulo/szulok munkabol valo kimaradasabol a beteg gyermek miatt. Minden oldarol meg kell nezni az influenza negativ hatasat! Ez valoban egy olyan dolog amit egyetlen orvosi latogatassal az eletunkbol kitorolhetunk biztonsagosan a kovetkezo szezonig legalabb is! Gratula neked mert tudatos anyuka vagy!
2013. nov. 8. 16:45
 13/30 anonim ***** válasza:
Koszonom 11-es!
2013. nov. 8. 16:49
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akartam beoltatni a fiamat, mert nem volt beteges. Egészen ez év őszéig. Egyébként most két és fél éves. Viszont szeptember óta folyamatosan folyt az orra (nem megfázás, hanem vírusos) és sajnos kétszer kórházban is voltunk mert asztmába ment át. A kórházban azt javasolták oltassuk be, ezzel is csökkentve az esélyt az újabb betegségre. Meg is tettük. Azóta nem volt beteg. Egyébként Angliában lakunk, itt nem olts van hanem az orrba sprayznek valami zselé szerű anyagot. Inkább oltás, mint asztmás rohamok. De, ha nem lett volna beteges, akkor vszeg nem oltattam volna be.
2013. nov. 8. 16:55
 15/30 anonim ***** válasza:
50%
Nekem is orvosi a csaladom (szuleim, nagynenim, nagybacsi, ismerosok), hosszu leirni, miert nem. De en semmikeppen sem oltatom be sem magamat, sem a gyerekeimet, pont, hogy orvosi tanacsra. De a haziorvosunk sem ajanlja.
2013. nov. 8. 16:57
 16/30 anonim ***** válasza:
55%
Akik ellene vannak azok miért nem írnak indokot hogy miért nem oltatnák be magukat? Vajon tudják azt hogy mi is az oltás valójában, hogy mi van benne? Mondjatok már egy jó okot hogy miért is nem??? A másik csapat már érvelt. És ti??
2013. nov. 8. 17:40
 17/30 anonim ***** válasza:
32%

Mit ugrálsz??

Bárki aki beoltatta a magát beteg lett,arról nem is beszélve,hogy körülöttünk senki sem javasolja,és igen utána néztem mi van benne,orvos az öcsém és köszönöm nem kérek belőle,persze mindjárt tudatos meg felelősségteljes aki tűpárnának használja magát vagy a gyereket,ez az oltás nem véd meg max megbetegít üzlet az egész,nem összeesküvés elméleteket nézek hanem tapasztalt hozzáértő emberekkel beszéltem.pl Lengyelországba senkit nem oltottak be a H1N1 nevezetűvel és 1 megbetegedés sem volt ellentétben nálunk ahol sorra oltogattak be kismamákat ias,még halál esetek is voltak,vitamint kell szedni persze nem valami szintetikus vackot és nem lesz senki beteg lepontozhattok de buta birkának tartom azokat akik beoltatják magukat vagy a gyerekeiket,nem néznek igazán utána.

2013. nov. 8. 17:52
 18/30 anonim ***** válasza:
51%

Néhány hátrány:

"z oltott személy átviheti a vírust a környezetére, valamint további,

eddig pontosan fel nem mérhető mellékhatásokkal járhat, pl. hogy teljesen

új tulajdonságokkal rendelkező mutánsok alakulhatnak ki."

-Asztmás gyermek esetében egyértelműen az oltás hátrányai vannak túlsúlyban: két, több mint 1.300 gyereken

végzett tanulmány szerint az oltás után megnőtt az asztmás rohamok száma

a placebó-csoporthoz viszonyítva, az egyikben pedig egyenesen duplájára

nőtt a roham kockázata.

-A középfülgyulladás a beoltott és az

oltatlan gyerekek között ugyanolyan gyakori

egyik típus formaldehidet,másik típusa higanyt tartalmaz

-súlyosabb tojásallergiában

szenvedő páciensek esetében veszélyes az oltás

-Az influenza kellemetlen, ám egészséges egyének számára szinte mindig ártalmatlan betegség.

Veszélyes szövődmények szinte kizárólag 65 éven felülieknél vagy krónikus betegségben szenvedőknél fordulnak elő – egyedül ezen rizikócsoportok esetében kell az oltást fontolóra venni. Ám pont az idős embereknél és a gyerekeknél meglehetősen alacsony az oltás hatékonysága.

Az oltás nem magától az influenzás betegségtől véd meg, hanem csupán csökkenti a szövődmények veszélyét. Az átlagos lázas megfázásoktól az oltás nem véd.

-aki beoltatja magát 10ből 9ember lebetegedik

ennyi elég, vagy szeretnél még mélyre ható orvosi magyarázatot is??

2013. nov. 8. 18:05
 19/30 anonim ***** válasza:
71%
Buta és agresszív vagy! Veled nem érdemes vitába szállni... Látni lehetett az első 3 válaszodból... Támadó és sértő a stílusod! Alcsony intelligencia szinttel rendelkező egyén vagy... Mindenki ki tud másolni a google-ból válaszokat ezeket el se olvastam. Ott álltam meg hogy "mit ugrálsz"... Szóval teljesen felesleges volt értékes idődet arra pazarolnod hogy válaszolj. Inkább álljál tovább és dühöngd ki magad máshol, teljesen feleslegesen szívod itt a levegőt.
2013. nov. 8. 18:47
 20/30 anonim ***** válasza:

én fiam tavaly elkapta és rettenetesen pórul jártunk.

szövődménye lett, most nem írnám le konkrétan mi történt vele, mert nem szeretnék senkit halálra rémíteni :)

1 hetet voltunk kórházba, majd 2-3 hét volt még a teljes felépülés, azalatt is több orvossal találkoztunk.

szóval én egytől egyig minden orvostól, akivel csak találkoztunk vagy szembejött a kórházban, megkérdeztem, hogy jövőre beadassuk-e.

2 féle válasz volt, az egyik határozott nem, a másik, hogy orvosként nem mondhatja, hogy nem, de mint anya/apa, mondhatja, eszünkbe nem jusson oltatni.

nem tudom, hogy mi van az oltóanyagban, viszont az érdekes, hogy minden orvos ellene van.

így mi ilyen kálvária után sem oltunk!

2013. nov. 8. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!