Bölcsiben mindent megeszik, otthon alig valamit. Miért van ez?
A bölcsiben a többieket utánozza. Azon kívül ott alig fűszerezik a kajákat, amit lehet édesen készítenek, hogy megegyék a gyerekek. Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Az, hogy csak pár dolgot eszik, elég általános ebben a korban. Szerintem ne csinálj belőle problémát. Kínáld mással is, de ha nem kéri, kapjon olyat, amit szeret. Előbb utóbb remélhetőleg szélesedik a paletta.
13:16-os vagyok.
Sógorom a legdurvább eset, amivel találkoztam. Másfél-két évesen csak "paradimocsos vajot" volt hajlandó enni, semmi mást (vajaskenyér paradicsommal). Aztán ez szépen lassan elmúlt nála, de utánna nem evett vajat. :) Sem majonézt, sem halat, sem sajtot, sem ecetes krumplisalátát, stb...
Most 20 éves és rájött, hogy magával szúr ki, ha minden második étellel gondja van és azóta mindenfélét megkostól, sőt főzni kezdet, egzotikusabbnál egzotikusabb ételeket.
Nem gondolom, hogy nálatok is így fog majd minden történni, csak azért írtam le, hogy tudj róla, vannak ilyenek. Ha lehetőséget adsz neki kostolni, de nem erölteted, akkor minden más módszernél többet érsz el.
Amúgy a gyerekek ízlése folyton változik. A legnagyobb gyerekem 8 éves lesz és hol a krumplit nem szereti, hol a zöldborsót. Aztán elmúlik és nem érti miért csodálkozom, hogy most kér a krumpliból.
Igazából tényleg nem szabad erőltetni. Kell csinálni másfélét is és tenni ki az asztalra belőle gusztusosan, aztán egyenek a szülők is belőle jóízüen. Lehet megkívánja és kér belőle, vagy legalább megkóstolja.
A bölcsiben meg látja a többi gyereket és ott valahogy a hangulat magával ragadja szerintem. Meg biztos, hogy az is igaz, hogy tudja ha nem eszik éhes marad, mert nem kap mást. Ebéd után alvás, aztán csak uzsikor lesz újra evés. Otthon meg anyu úgy is ad mást, meg hát nincsenek gyerekek. Az ott bent egy más világ. Neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!