Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy reagáljak arra, ha egyes...

Hogy reagáljak arra, ha egyes felnőttek nem reagálnak a kisfiam hangos, kedves és tisztelettudó köszönésére, hogy ne veszítse el a lelkesedését köszönésügyben?

Figyelt kérdés
Szerencsére nem ez a jellemző azért. Az emberek nagytöbbsége meglepett mosollyal és dícsérettel konstatálják a 3,5 éves kisfiam hangos " Kezét csókolom!"-ját, nem mellékesen én is nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen tisztelettudó. (Az oviban ez a bevett köszönési forma, és nagyon szeretem ezt a köszönési formát, akármilyen régies is :) )
2013. nov. 5. 00:47
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Atya világ mekkora problémád van!!Más meg enni nem tud adni a gyerekének!!Luzer
2013. nov. 5. 04:35
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Luzer, köszönjük hogy bemutatkoztál, de a véleményed nemigen segít a kérdezőnek.

Szerintem egy-egy ilyen eset nem fogja elvenni a kedvét. De ha mégis előfordul, és mindenképp reakciót igényel, mondd hogy a néninek/bácsinak biztos rossz napja van, de legközelebb majd ő is udvarias lesz.

2013. nov. 5. 06:37
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
Hat elég hülyén hangzik ez egy ekkora gyerek igy köszön, nyilván nem térnek magukhoz a dobbenettol. Pláne, ha egy férfinek is igy köszön.....
2013. nov. 5. 06:44
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Én meg szoktam dicsérni. Az én kisfiamon azt veszem észre, hogy nem igazán zavarja, ha nem köszönnek vissza.
2013. nov. 5. 06:54
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

kezét csókolom? Így kell köszönnie?

Miért csinálsz bohócot abból a szerencsétlen gyerekből?

2013. nov. 5. 08:51
 6/9 anonim ***** válasza:
32%

Én nem szeretem amikor vadidegen gyerekek kezdenek el nekem integetni, vagy köszönni.

Miért, ha soha életemben nem láttam??

Az anyuka inkább tanítsa meg, hogy idegeneket nem illik zaklatni.

Van, aki a kutyáktól fél és igenis van, aki nem szereti a gyerekeket.

2013. nov. 5. 08:53
 7/9 anonim ***** válasza:
65%

Kezét csókolom? Ezen nekem is megakadt a szemem. 3 évestől nekem ez fura, nem hiszem, hogy nekik így kéne köszönniük. Bőven elég lenne egy csókolom, vagy jónapotkívánok is. Nem attól tisztelettudó a gyerkőc, hogy ezt a köszönési formát használja, hanem attól, hogy egyáltalán használ valamit. Majd ha 25 évesen a hölgyeknek így köszön, na majd akkor.

No, hogy ne offoljam szanaszét :),szerintem ne foglalkozz ezzel. Mindig vannak emberek, akik nem köszönnek vissza, biztosan te is találkozol ilyenekkel naponta. Meg lehet mondani a gyerkőcnek, hogy vagy nem hallották a köszönést, vagy nagyon el voltak foglalva, vagy őket nem tanították meg a szülei erre.

2013. nov. 5. 10:02
 8/9 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem sehogy se reagáld le, a világ tele van mindenféle emberekkel. Vak aki visszaköszön, van aki nem, erre a gyerek is rá fog jönni. Mivel azon nem változtathatsz, hogy a világ ilyen, nincs is vele semmi tennivalód.
2013. nov. 5. 11:34
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Aki azt is leírja, hogy reagálja le a hasonló helyzetet, az méginkább köszönöm! :)

A köszönési formát illetőleg mint leírtam, az óvodában ez a köszönési forma. De nem bánom, sőt, legyen ez a kisfiam legdeviánsabb jellemzője és én boldog ember leszek ettől! :) Akinek nem reagáltam a kommemtjére , az csak azért, mert kár pazaroljam rá a szót.

Legyen szép napotok! :)

2013. nov. 5. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!