Hogy reagáljak arra, ha egyes felnőttek nem reagálnak a kisfiam hangos, kedves és tisztelettudó köszönésére, hogy ne veszítse el a lelkesedését köszönésügyben?
Kedves Luzer, köszönjük hogy bemutatkoztál, de a véleményed nemigen segít a kérdezőnek.
Szerintem egy-egy ilyen eset nem fogja elvenni a kedvét. De ha mégis előfordul, és mindenképp reakciót igényel, mondd hogy a néninek/bácsinak biztos rossz napja van, de legközelebb majd ő is udvarias lesz.
kezét csókolom? Így kell köszönnie?
Miért csinálsz bohócot abból a szerencsétlen gyerekből?
Én nem szeretem amikor vadidegen gyerekek kezdenek el nekem integetni, vagy köszönni.
Miért, ha soha életemben nem láttam??
Az anyuka inkább tanítsa meg, hogy idegeneket nem illik zaklatni.
Van, aki a kutyáktól fél és igenis van, aki nem szereti a gyerekeket.
Kezét csókolom? Ezen nekem is megakadt a szemem. 3 évestől nekem ez fura, nem hiszem, hogy nekik így kéne köszönniük. Bőven elég lenne egy csókolom, vagy jónapotkívánok is. Nem attól tisztelettudó a gyerkőc, hogy ezt a köszönési formát használja, hanem attól, hogy egyáltalán használ valamit. Majd ha 25 évesen a hölgyeknek így köszön, na majd akkor.
No, hogy ne offoljam szanaszét :),szerintem ne foglalkozz ezzel. Mindig vannak emberek, akik nem köszönnek vissza, biztosan te is találkozol ilyenekkel naponta. Meg lehet mondani a gyerkőcnek, hogy vagy nem hallották a köszönést, vagy nagyon el voltak foglalva, vagy őket nem tanították meg a szülei erre.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Aki azt is leírja, hogy reagálja le a hasonló helyzetet, az méginkább köszönöm! :)
A köszönési formát illetőleg mint leírtam, az óvodában ez a köszönési forma. De nem bánom, sőt, legyen ez a kisfiam legdeviánsabb jellemzője és én boldog ember leszek ettől! :) Akinek nem reagáltam a kommemtjére , az csak azért, mert kár pazaroljam rá a szót.
Legyen szép napotok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!