Kisgyerekkel hogy zajlik a Szenteste?
Férjeméknél elvitték a gyerekeket, és a kész karácsonyfára értek haza, alatta az ajándékokkal, amit a Jézuska hozott.
Nálunk együtt díszítettük a karácsonyfát, és egymást ajándékoztuk.
Áprilisban született a fiunk, és nem tudjuk, hogy melyik hagyományt kövessük.
Melyik nagyobb élmény egy kisgyereknek?
Köszönöm a sok választ, és hát tényleg ahány ház, annyi szokás.
Mi sem neveljük vallásosan, nincs is megkeresztelve, ezért is gondolkodunk a Jézuskás történeten. Nem álszent? Persze tagadni sem fogjuk, amennyire majd őt érdekli a vallás, annyira megyünk bele.
Pedig lehet, hogy amíg kicsi, az lenne nagyobb élmény neki.
mi 24.-én a nagyszülőknél karácsonyozunk. férjem előbb indul el a gyerekkel, így gyorsan feldíszítem és kiteszem az ajándékokat, majd rohanok utánuk. nálunk úgy van, hogy Jézuska csak a gyerekeknek hoz ajándékot és fát, a felnőtteknek nem :) így a nagyszülőknél a gyerekekkel díszítünk és készíteni is tudunk ajándékot nekik úgy, hogy ne gyanakodjanak :)
aztán este mikor hazajövünk, itt áll a fa az ajándékokkal, az az igazi meglepetés :)))
Én gyerek fejjel írok , mivel én is gyerek vagyok. Mi mindig úgy csináltuk régebben , hogy beküldtek minket a szobába játszani és (általában)apa bejött velünk amíg anya meg nagyi mosogatott ,amikor megszólalt a csengő akkor lementünk. Így zajlott nagyiéknál.
Vagy amikor otthon voltunk akkor amikor reggel felkeltünk akkor a karácsonyfa alatt ott volt az ajándék. Viszont este ugyan így volt mint nagyiéknál csak akkor anya kint maradt azt mondván , hogy van még valami elintézni valója.
Most , hogy már tudom a NAGY titkot én meg apa tereljük el öcsi figyelmét.
Szerintem úgy lenne a jó , hogy együtt díszítitek a karácsonyfát , karácsonyi zenék majd este valahogy odacsempészitek az ajándékot , hogy a kisfiú ne lássa , mert nálunk mindig nagy csodálkozás volt , hogy ott van az ajándék a fa alatt. Ez nagy élmény a gyerekeknek.Bocsánat , ha ez rossz tanács volt ,de nekem ez a véleményem.
Köszönöm kedves utolsó!
Lehet megfogadjuk, és együtt díszítünk, viszont az ajándékot a Jézuska hozza majd.
És így legalább mindkét hagyományból lesz a mi karácsonyunkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!