Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekkel hogy zajlik a...

Kisgyerekkel hogy zajlik a Szenteste?

Figyelt kérdés

Férjeméknél elvitték a gyerekeket, és a kész karácsonyfára értek haza, alatta az ajándékokkal, amit a Jézuska hozott.

Nálunk együtt díszítettük a karácsonyfát, és egymást ajándékoztuk.

Áprilisban született a fiunk, és nem tudjuk, hogy melyik hagyományt kövessük.

Melyik nagyobb élmény egy kisgyereknek?

2013. nov. 2. 21:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az volt,hogy elvittek minket nagynénémék,majd hozzájuk mentünk ahol ott volt már a fa és az ajándékok,majd anyáék telefonáltak,hogy jönnek átjöttek,majd együtt mindenki hozzánk ahol várt a fa az ajándékokkal.Fiunk 2,5,szintén áprilisi,mi akkor díszítettük a fát amíg aludt délután majd este alá kerültek az ajándékok.
2013. nov. 3. 11:19
 12/21 anonim ***** válasza:
52%
23. este díszítjük a fát, és másnap reggel látják meg a gyerekek, az ajándékok 24. délutáni alvás alatt kerülnek a fa alá. nincs hazudozás, h Jézuska hozza, tudják, hogy mi csináljuk, és így is nagy az öröm, meglepetés mikor meglátják.
2013. nov. 3. 13:41
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban mindig a kész fára vitt haza a keresztanyám, de nekünk ez a lehetőség nincs a lányomnál, így nálunk a Jézuska idepottyant egy csupasz fenyőt az erkélyre, és azt mi feldíszítjük Jézuskának együtt. Mi nem vagyunk nagyon vallásosak, de azért ezt a részét is tanítgatjuk, mese formájábal a lányunknak. illetve ez a téli napforduló ünnepe is a népi szokások szerint, erre fogjuk inkább a hangsúlyt fektetni 3,5 éves kislány.
2013. nov. 3. 13:53
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, és hát tényleg ahány ház, annyi szokás.

Mi sem neveljük vallásosan, nincs is megkeresztelve, ezért is gondolkodunk a Jézuskás történeten. Nem álszent? Persze tagadni sem fogjuk, amennyire majd őt érdekli a vallás, annyira megyünk bele.

Pedig lehet, hogy amíg kicsi, az lenne nagyobb élmény neki.

2013. nov. 3. 14:04
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

mi 24.-én a nagyszülőknél karácsonyozunk. férjem előbb indul el a gyerekkel, így gyorsan feldíszítem és kiteszem az ajándékokat, majd rohanok utánuk. nálunk úgy van, hogy Jézuska csak a gyerekeknek hoz ajándékot és fát, a felnőtteknek nem :) így a nagyszülőknél a gyerekekkel díszítünk és készíteni is tudunk ajándékot nekik úgy, hogy ne gyanakodjanak :)

aztán este mikor hazajövünk, itt áll a fa az ajándékokkal, az az igazi meglepetés :)))

2013. nov. 3. 14:32
 16/21 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem álszent, Jézuska karácsonykor született és az angyalok hozzák a fát és az ajándékokat,legalábbis nálunk így volt,bár mi vallásosak vagyunk,amúgy szerintem ebben semmi hazugság nincs.
2013. nov. 3. 14:32
 17/21 anonim válasza:
100%

Én gyerek fejjel írok , mivel én is gyerek vagyok. Mi mindig úgy csináltuk régebben , hogy beküldtek minket a szobába játszani és (általában)apa bejött velünk amíg anya meg nagyi mosogatott ,amikor megszólalt a csengő akkor lementünk. Így zajlott nagyiéknál.

Vagy amikor otthon voltunk akkor amikor reggel felkeltünk akkor a karácsonyfa alatt ott volt az ajándék. Viszont este ugyan így volt mint nagyiéknál csak akkor anya kint maradt azt mondván , hogy van még valami elintézni valója.

Most , hogy már tudom a NAGY titkot én meg apa tereljük el öcsi figyelmét.

Szerintem úgy lenne a jó , hogy együtt díszítitek a karácsonyfát , karácsonyi zenék majd este valahogy odacsempészitek az ajándékot , hogy a kisfiú ne lássa , mert nálunk mindig nagy csodálkozás volt , hogy ott van az ajándék a fa alatt. Ez nagy élmény a gyerekeknek.Bocsánat , ha ez rossz tanács volt ,de nekem ez a véleményem.

2013. nov. 3. 16:07
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó!

Lehet megfogadjuk, és együtt díszítünk, viszont az ajándékot a Jézuska hozza majd.

És így legalább mindkét hagyományból lesz a mi karácsonyunkban.

2013. nov. 3. 16:31
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
mi pont azért nem Jézuskázunk, mert keresztények vagyunk :) Jézus születésnapját ünnepeljük és ez alaklomból megajándékozzuk egymást - ennyi a lényeg
2013. nov. 4. 14:47
 20/21 anonim ***** válasza:
na pontosan nalunk is ugyvan ahogy az utolso valasziro irta, keresztenyek vagyunk mi is :) de az iden ugy szeretnem bar ha sikerul hogy atmennek a mamaekhoz a gyerekek mig mi az apjukkal feldiszitsuk a fat es az ajandekokat ala teszuk, bar nem tudom hogy mennyire lesz megoldhato egy lepcsohazba lakunk anyuekkal sot egy emeleten is :)
2013. nov. 8. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!