Kisgyerekkel hogy zajlik a Szenteste?
Férjeméknél elvitték a gyerekeket, és a kész karácsonyfára értek haza, alatta az ajándékokkal, amit a Jézuska hozott.
Nálunk együtt díszítettük a karácsonyfát, és egymást ajándékoztuk.
Áprilisban született a fiunk, és nem tudjuk, hogy melyik hagyományt kövessük.
Melyik nagyobb élmény egy kisgyereknek?
Amióta az eszemet tudom nálunk mindig úgy volt hogy anyum konyházott (sütés főzés) néha segítettem/segítek neki . Előző este szaloncukrot kötöztünk/kötözünk (nyilván már kicsit idősebb koromtól kezdve volt ez) és apum a tesóm és én fát díszítünk. Én a tesómmal indig is imádtuk feldíszíteni a fát most imádom :D
Szerintem ez így jobb :)
Nyilvánvalóan a fadíszítés kicsit időseb korban érdekesebb mondjuk 3+ korban ...
Nálunk is az volt a szokás,hogy mire a délutáni alvásból felébredtünk, vagy hazaértünk a sétából (nagyszülők ilyenkor elvittek), addigra ott volt a fa feldíszítve.
A fiam 2 éves, már tavaly is úgy csináltuk,hogy amíg aludt délután, addig díszítettük! Idén is így lesz!
Az első karácsonykor 10 hónapos volt a lányom, akkor az ebéd utáni alvás alatt díszítettünk fát.
Tavaly már egyedül voltam vele karácsonykor, és akkor kezdte, hogy nem alszik ebéd után, így előző este díszítettem fel a fát.
Idén van már párom, így lesz, aki foglalkozik a lányommal, de a fát idén együtt díszítjük. Nálunk ez volt a szokás otthon, én nagyon szerettem fát díszíteni.
Aztán a párom kiviszi sétálni, és addig bepakolom az ajándékokat. :)
Nalunk a valaszt fenyőt, igy vele is díszítjük fel közösen 23-an delutan.
24--én reggel mar a fa alatt az ajandekaradat. Amikor felébred, akkor mondjuk neki, hogy Megjött a jézuska.
Egesznap,tud az ajandekookkal jatszani.
25-26-an Sosem vagyunk otthon, az mindig az utazásról es a rokonokrol szol.
Abban a két napban az ottkapott ajándékokkal jatszik. Itthonról semmit se viszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!