Szerintetek a 1,5 éves kisfiam miért mondogatja utcán, boltban szembejövő pasiknak, hogy "apa"?
Szerintem ebben a korban van.
Amikor építkeztünk, kocsibeállót készítettek ácsok a kertben, a kislányom is nagyjából annyi idős volt mint a fiad. Ment az ácsok után és kiabálta, hogy apa, apa:)) Először ciki volt, utána már vicces:))
Az apjához hasonló alkatú, kinézetű embereknek mondja, hogy apa? Nálunk ez elég gyakran előfordul. Az apja csak későn ér haza, gondolom nap közben eszébe jut.
De van más ismerős is, akihez ha hasonlót lát, mondja, hogy "pl. Béla".
Nekem a lányom kiabált ennyi idősen a szomszéd fiának, hogy apa, sőt a kisfiam is.
Azért, mert ő arra a fital férfire, akivel együtt él, (apuka) egy szót ismer: apa. Nem tudja, hogy ez mit jelent, hogy tőle származik, stb., csak annyi, hogy a férfi megnevezése: apa. Ezért ha lát más férfit, simán mondja neki, hogy apa, mert ő férfit ért alatta, mert csak ezt az 1 megnevezést ismeri.
Mert rá emlékezteti szerintem.
Látja, hogy férfi, mint ahogyan férfi az apja is.
A kisfiam is ezt csinálta, csak ő az idős nénikre mondta ilyen korában mindig, hogy dédi. Mivel neki meg a déd nagymamája jutott eszébe az idős nénikről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!