Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit játszanátok egy 21 hónapos...

Mit játszanátok egy 21 hónapos gyerekkel, aki 1 hét ágynyugalomra van "ítélve"?

Figyelt kérdés
Nagyon-nagyon eleven, nehezen tudom rávenni arra, hogy ülve játszunk valamit. (hogy ne szaladgáljon) Jó ötleteket várok. Köszi!
2013. okt. 30. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért van ágynyugalomra ítélve?

Valami speckó helyen Volt mütéte?

Nekem bárátnöm kisifának mind a lábát mind a kezét operálták egyszerre, csonotkat stb.. még Sem kellett ágyban maradnia, elsö hetekben nem lehetett neki játszóra menni, vagy felmászni, de aztán már azzal Sem Volt gond.

2013. okt. 30. 13:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Na ez kemény! Ilyenkor mindent be kell vetni, hogy változatos legyen, és lefoglalja: gyurma, sógyurma, rajzolás, matricázás, lego, kirakó, építő, babázás, bábozás, olvasás, kártyázás, stbstb. Nehéz lesz, de szerintem a változatosság a kulcs. Plusz jó módszer, ha te is úgy teszel, minbtha beteg lennél, és együtt tartjátok az előírásokat. Nálunk egyetlen egy olyan alkalom volt, amikor a fiam betegen hajlandó volt megülni pár órát. Akkor én is beteg voltam, és mind a kettőnknek be volt kötve a torka, pizsama, köntös, plusz takaró, stb. Így at élvezte, hogy engem utánozhat. :)
2013. okt. 30. 13:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Az ágynyugalmat természetesen nem lehet betartani ekkora gyereknél. Ezt a doki is tudja, csak azt kérte, hogy minél több ülve játszás, mese nézés legyen. Valószínűleg az izületeire ment rá egy hosszabb megfázás, és fáj a lába, sántikál. Ezért kellene minél többet kímélni. Egy hét múlva kell menni kontrollra, addig pihentetni kell (+ gyógyszert is kapott persze)
2013. okt. 30. 13:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Meséskönyv, diavetítő? Az én ugyanennyi idős fiam imád a reklám újságokból vásárolni. Állandóan azt kell lapozni, és már nagyon sok dolgot felismer, és mond. Ti nem próbálkoztatok még ilyennel?
2013. okt. 30. 13:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok. Akkor itt nem tipikus ágynyugalmat akarhat, hanem ne menjetek túrázni, játszótérre stb..

Ragd babakocsiba, öltöztesd fel takard be és menjetek el 2 órás sétára jó levegön. Maga a jó levegö lefárasztja már, így kevesebbet fog ugrándozni otthon. A megfázásnak meg egyenesen jót tesz az atkamentes levegö.

2013. okt. 30. 13:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Az igazán pörgős gyerekek nem szeretnek babakocsiban ülni, főleg nem 2 órán át. :) Hazaérkezésnél pedig dühöngenek, mert nyilván nem ezt szerették volna kiruccanás alatt csinálni :)
2013. okt. 30. 15:04
 7/7 anonim ***** válasza:

együtt olvasgatnánk egy képeskönyvet

fűzögetős játék

puzzle

bármilyen összerakós játék

mondókázás

testrészek, ruhadarabok stb. nevének mondása, rámutatással

babakocsiban tologatás (ha csak az a lényeg, hogy üljön, ott is ül)

2013. okt. 30. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!