Az teljesen rendben van, hogy egy 8-10 éves gyereket az anyja (ál születési évvel) felregisztrál a facebookra?
Pár napos gyereket még nem láttam saját face fiókkal szerencsére!
Én a 8-10 évesen is megütközök, mert szerintem ez a szülői nemtörődömség netovábbja!
Igen. De nem kell, hogy az anya regisztrálja, ök maguk is tudnak. Lányom is kb 10 èves volt, ennek 2 ève. Heti egy alkalommal lép be, ès ezerrel lájkolja a kutyás-lovas-macskás kèpeket. Van fent kb 15 percet.
Az nem gond, hogy fent vannak, mert ez a ami vilâghoz hozzátartozik, a gond az lehet, ha nem megfelelöen használják, egész nap ott lógnak, a szülöt meg nem èrdekli. Persze, az, hogy ismeretleneket nem jelölünk vissza, nem írunk vissza, alap.
Igen, kell a szülői útmutatás, főleg az internethez.
De ugyanakkor jelen esetben nem tudjuk, hogy anyuka csak a saját ötletére hozta létre a profil a gyerekének, úgyhogy, hogy lehet a gyerek nem is akarta, vagy a gyerek könyörgött érte.
Egyébként ha jól tudom, a fb szabályzatba benne van, hogy talán 13-14 éves kor alatt nem lehet regisztrálni. (persze ez könnyen kicselezhető egy hamis születési évvel,mint a fenti helyzetben). Nos, ha az anyuka nem tartja be a szabályokat, akkor nem tudom ezek után hogy akarja majd elvárni a saját gyerekétől.
Egyébként nem hiszem, hogy maradi lennék, de én továbbra se értem, hogy miért szükséges egy 8-10 éves gyereknek, hogy profilja legyen. Főleg, hogy katasztrofális, ahogy az ifjúság használja az oldalt (tisztelet a kivételnek).
Mégis mire használja a gyerek a fb. -ot és mikor? Egész nap a suliban van, otthon leckekérdezés, vacsora, fürdés, egy kis játék/olvasás. Mikor van rá ideje?
Én sem vagyok maradi...sőt!
De a kutyás, macskás, lovas képeken kívúl azért elég sok más is van! Ha a gyerek már ott van (mégha csak 15 percet is) az akkor is a nemtörődömség jele! Ráadásul nem tudom elképzelni, hogy stopperrel méri a szülő, hogy kisfiam letelt a 15 perc. Meg kutyát, macskát és lovat máshol is lehet nézegetni. Azért a 15 percért felesleges felregisztrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!