Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek lehet ez bárányhimlő?

Szerintetek lehet ez bárányhimlő?

Figyelt kérdés
Kb. 3-4 napja kis göbök jelentek meg a 3-éves lányom bal lábszárán 4db és 1db a bal alkarján és 1 a tarkóján.Abárányimlő elleni oltást megkapta mind kettőt.Ma fürdésnél vettem észre,hogy kis sebecskék vannak a felületén ami persze leázott a fürdés végére... Ekkor ugrott be hogy simán lehet bari,mivel ezekszerint hólyagocskák voltak,amik besebesedtek mára.Hétvégén herpesze is kijött,ami elmúlt tegnapra és ez akkor szokott jönni,ha lepukkan az immunrendszer.Most fürcsi után lefotózgattam párat ,megpróbálom feltölteni.Ha valaki járt így írja már meg a tapasztalatát,meg kell e ilyankor is dokinéni? Bár ha bárányos a drágám akkor már éppen múlóban van igaz? ! :D
2013. okt. 24. 20:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

[link]

Remélem jól sikerült a képfeltöltésem...

2013. okt. 24. 20:17
 2/11 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Amikor mi bárányhimlősök voltunk akkor a lányom mellkasán jöttek ki először a hólyagok,és azután a lágy részeken (pl has,arc széle a füleknél),a lábán legkésőbb. A megjelenő hólyagok,amelyek vízzel teltek voltak,és körben enyhén pirosak elég gyorsan szaporodtak el rajta,pár nap után jelent meg rajtuk a fekete varasodás ami szintén jó pár nap múltán kezdett el leesni róla- ez a folyamat kb két hétig tartott az első hólyagok megjelenésétől számítva. A bárányhimlőnek kifejezetten nem tesz jót a fürdés,pláne a kádban való ülés- ezt meg is tiltotta az orvosunk pár napra,ezután is csak gyors zuhany volt engedélyezett. Hintőporozni kellett,és az naptól amikor megjelentek a mellén a hólyagok nem mehetett közösségbe a gyógyulásig-bár a hólyagok megjelenése előtt is már fertőzhet,lappangási ideje van -és természetesen a kifakadó hólyagok is fertőzhetnek.

Fertőző betegségről lévén szó,ha gyanúja van csak,akkor is fel kell keresni az orvost rögtön-mivel ebben az esetben közösségbe sem mehet. A betegséget a védőoltás ellenére is megkaphatja a gyerkőc,csak esetleg nem lesznek szövődményei..

Én nem gondolnám,hogy bárányhimlő.

Ez a betegség egyébként a gyermekkel együtt élőkre is hathat,még a felnőttekre is,akkor is ha oltást kaptak -bőrbetegséget okozhat,többek között.

Várandós anyukákra is veszélyes lehet,és olyan felnőtt férfiakra akik nem kaptak oltást-meddőséget okozhat náluk.

A beteg gyermeknek elkülönített törölköző jár,és gyakran fertőtlenített evőeszköz,pohár,stb, a betegség idejére,amelyet senki nem használhat rajta kívül,hiszen akár a kanalával is fertőzhet...

Viszonylag könnyen elkaphatják jó szociális körülmények között,rendszeresen és alaposan tisztálkodó emberkék a rüh nevű betegséget,ami elsősorban a a végtagokon,ujjközökben,tarkón,fül mögött jelentkező nem vizenyős kis göbökkel/hólyagokkal jár. Szintén fertőző,és az egész családra kiterjedő kezelést igényel -akár buszon is elkaphatja bárki...

Ebből mindössze azt szeretném kihozni,hogy más,de hasonlóan komoly betegség is lehet. Szerintem minden esetben,ha általunk ismeretlen eredetű bütykök,rütykök,hólyagok,és dudorok jelennek meg a gyerkőcön,egyenesen a dokihoz kell menni,aki majd eldönti mit kell tenni.

2013. okt. 24. 20:26
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem látványra sem tűnik bárányhimlőnek.

Az jól láthatóan folyadék tartalmú hólyag,mint egy kicsi vízhólyag nagyjából. Ezek már el vannak vakarva,ahogy elnézem... így nehéz eldöntened egyedül,lehet akár rovarcsípés is..

Vidd el orvoshoz amint lehet.

2013. okt. 24. 20:29
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Ment a zöld kéz! :)
2013. okt. 24. 20:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem leírni,hogy a himlő okozhat lázat,hőemelkedést is (nekünk volt),bár ez nem törvényszerű. ..és egészen meglepő helyeken is keletkezhetnek hólyagok, pl fül járata,fiúknál a herezacskón, fenéken stb.
2013. okt. 24. 20:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Szívesen,remélem segítettem.:) Mi az a zöld kéz?
2013. okt. 24. 20:36
 7/11 A kérdező kommentje:

nem vakarja egyáltalán... :/

kis fényestetjű puklik voltak,mára lett ilyen. Ezért gondoltunk báránykákra,mivel oltva van ezért lehet csak ennyi.

2013. okt. 24. 20:44
 8/11 A kérdező kommentje:
:) a zöld kéz az az amikor a komid mellett a kis (y) zöld színűre klikkelek .Pontozás.
2013. okt. 24. 20:47
 9/11 anonim ***** válasza:

A bárányhimlő az piszokul viszket...ezért szokták ajánlani,hogy rövidre kell vágni a kicsik körmét,mert éjjel is szétvakarhatja magát,és a himlő kellemetlen következménye lehet,hogy végleg megmarad a bőrén a seb helye ha elvakarja.

Ami még eszembe jutott,hogy a hólyagok megjelenése előtt pár nappal jelentkezhet influenza/megfázás szerű tünet is (orrfolyás,stb).

Értem a zöld kezet,hát köszi,ha hasznosnak találtad.:)

2013. okt. 24. 21:05
 10/11 anonim ***** válasza:
A pöttyök alapján sajna nem tudom megmondani, hogy bárányhimlő-e. Az én lányom 1 oltást kapott 6 éve és most nyáron lett bárányhimlős. Kb 30 pöttye volt a hasán és a hátán, amik éppenhogy viszkettek (adtam volna neki fenistil cseppet, de csak egyszer itta meg, mert annyira rossz volt szerinte, hogy inkább nem is viszketett :)), nem vakarózott, nem volt hőemelkedése, rossz kedve, ugyanannyit evett, ivott, aludt, mint előtte. Csak attól szenvedett, hogy pár napig nem találkozhatott a barátnőivel. :)
2013. okt. 24. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!