Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlő hogy alakul ki?

Bárányhimlő hogy alakul ki?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy van lappangási ideje.

Akinek a gyermeke átesett már a bárányhimlőn, az leírná, hogy kezdődött?

Valamint hogyan alakult az egész? Mennyire viselte jól a gyermek?

2013. jún. 14. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Két héttel az oviban kialakult utolsó bárányhimlő után azt hittem, megúsztuk. A 16. napon du. a fiam kicsit álmos volt, de betudtam a vonatozásnak, épp az expóról jöttünk haza. Este a fürdésnél vettem észre az első pöttyet a hasán, ez az egy maradandó heget is hagyott. Másnapra lett 10 pötty, 38 fokos láz, harmadnapra 100 pötty, láz nélkül, és szerencsére neki nem viszkettek. Pár nap múlva leszáradtak, utoljára a fejbőréről tudtuk leszedni a pörköket, mert beleragadtak a hajába. Nem volt egy túl szép látvány, de egy megfázás sokkal jobban megviseli, mint a himlő.
2013. jún. 14. 13:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Én felnőttként kaptam el, borzalmas volt. Nekem a karomon és az arcomon volt 1-1 pattanásszerű pötty először, heges is maradt, mert nyomogattam. Utána látványosan kezdett terjedni, egyre több lett az arcomon, majd a nyakamon, majd a testemen - akkor kaptam rá gyógyszert (felnőtteknek felírják), és a lábaimon már nem volt. Csak az arcomon 46 kiütés volt. 3 és fél hét táppénz, lázam volt és eszméletlenül viszketett mindenem, aludni sem tudtam.

Szerencsésebb gyerekként elkapni, de én teljesen megértem, ha a gyerekek is kínlódnak. Lehet kenegetni valami folyadékkal, de nekem azt mondta a doki, hogy ne tegyem, mert heges marad. Kapargatni sem szabad, és leszedni sem a sebet. Nekem ott maradtak hegek, ahol a ruha mindig beleakadt a félig lejött sebekbe.

2013. jún. 14. 13:47
 3/3 anonim ***** válasza:

mi nagyon elbaltáztuk a dolgot és megfertőztünk mindenkit akit csak lehetett :(

kedden fürdésnél vettük észre, hogy van egy nagy pötty a hasán, nézegettük, én azt gondoltam, hogy pókcsípés, jó nagy piros volt...

szerdán este a hátán is volt egy csípés, nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, még mindig pókra gyanakodtam, így csütörtökön reggel mikor elmentünk, jól körbefújkáltam a szobáját.

csütörtökön 4kor mentem érte az oviba, akkor már tele volt kis pöttyökkel, akkor esett le, hogy bárányhimlő :(

de az oviban se vették észre, nem hívtak, hogy menjek érte vagy valami.

megtévesztő volt az első 2 pötty, azok tényleg nagyok voltak, azok estek le utoljára és annak a kettőnek meg is maradt a nyoma.

utána 1,5 hétig voltunk itthon, míg a pörkök leestek

2013. jún. 14. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!