Bárányhimlő hogy alakul ki?
Tudom, hogy van lappangási ideje.
Akinek a gyermeke átesett már a bárányhimlőn, az leírná, hogy kezdődött?
Valamint hogyan alakult az egész? Mennyire viselte jól a gyermek?
Én felnőttként kaptam el, borzalmas volt. Nekem a karomon és az arcomon volt 1-1 pattanásszerű pötty először, heges is maradt, mert nyomogattam. Utána látványosan kezdett terjedni, egyre több lett az arcomon, majd a nyakamon, majd a testemen - akkor kaptam rá gyógyszert (felnőtteknek felírják), és a lábaimon már nem volt. Csak az arcomon 46 kiütés volt. 3 és fél hét táppénz, lázam volt és eszméletlenül viszketett mindenem, aludni sem tudtam.
Szerencsésebb gyerekként elkapni, de én teljesen megértem, ha a gyerekek is kínlódnak. Lehet kenegetni valami folyadékkal, de nekem azt mondta a doki, hogy ne tegyem, mert heges marad. Kapargatni sem szabad, és leszedni sem a sebet. Nekem ott maradtak hegek, ahol a ruha mindig beleakadt a félig lejött sebekbe.
mi nagyon elbaltáztuk a dolgot és megfertőztünk mindenkit akit csak lehetett :(
kedden fürdésnél vettük észre, hogy van egy nagy pötty a hasán, nézegettük, én azt gondoltam, hogy pókcsípés, jó nagy piros volt...
szerdán este a hátán is volt egy csípés, nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, még mindig pókra gyanakodtam, így csütörtökön reggel mikor elmentünk, jól körbefújkáltam a szobáját.
csütörtökön 4kor mentem érte az oviba, akkor már tele volt kis pöttyökkel, akkor esett le, hogy bárányhimlő :(
de az oviban se vették észre, nem hívtak, hogy menjek érte vagy valami.
megtévesztő volt az első 2 pötty, azok tényleg nagyok voltak, azok estek le utoljára és annak a kettőnek meg is maradt a nyoma.
utána 1,5 hétig voltunk itthon, míg a pörkök leestek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!