3 és fél éves gyermekem még mindig csak pelusba hajlandó kakálni. Mit csináljak?
Hülyét csinál belőlem, tudom...
Okos, és ahhoz is meglenne az esze, hogy a wc-be intézze el a dolgát, de kiharcolja a pelust. Inkább visszatartja, ha nem adok rá. Viszont ezt sem akarom. :(
szerintem itt nagyon összetett a dolog.
az, hogy visszatartja, nagyon nem jó, ennek az okát kellene megkeresni. a másik, hogy írod (még ha viccesen is), hogy hülyét csinál belőled... ennek is meg kéne keresni az okát.
Egy 3 és fél éves gyereknek már el lehet magyarázni.
Szóval tessék elmagyarázni, hogy mostantól a kaki a bilibe, vagy a wc-be van, pelus nincs.
Nagyon szívesen magára hagyod dolog közbe (a fiam pl. abszolút elvonul, pisilni még valamikor pisil, ha éppen a közelbe vagyunk, de kakilni csak úgy, ha senki nincs a közelbe), hogy ne zavard, de most már ő nagyfiú, nincs pelus.
Sztem azért ez nem úgy van, hogy hülyének néz...:-) csak egyszerűen ragaszkodik a pelushoz, és kész.
Sztem ne légy rá dühös, ez a lényeg, ne érezze, hogy te ezért haragszol rá, sok gyerek visszatartja, méghozzá ijesztően sokáig, úgyhogy én nem erőltetném...csak néha elejtenék 1-2 megjegyzést, hogy ez ciki. vagy hogy Peti is már a wc-be csinálja, de ha te a pelusba akarod, mint a csecsemők, ám legyen...előbb utóbb hatni fog rá sztem...
Meg menjetek el játszóházba, vagy bármilyen gyerektársaságba, ahol léthatja, hogy más gyerekek a wc-be, nálunk ez volt állati nagy húzóerő...
semmit ne csinálj!
Majd ha megérik rá elhagyja a pelust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!