Miért van így bedagadva a nyirokmirigye?
3 éves kislányomnak szombaton vettem észre, hogy a fül vonalában, a nyakán kicsit hátrébb jó nagy púp van. Elvittem orvoshoz, kiderült, hogy tüszös mandulája van, illetve az a púp a nyirokmirigy, valamiért bedagadt. Elküldte vv-re és vizeletre. Vizelet rendben volt, vv szerint állítólag valami vírusfertőzés. A púp, bár kisebb, de még ott van, és a jó étvágyú lányom napok óta szinte semmit nem eszik.
Nem orvosi diagnózist kérek, hanem hogy valaki volt-e ugyanebben a helyzetben. (fül vonalában hátul a nyakon duzzanat) és mi lett belőle? Én már nagyon félek, hogy rákos a kislányom:-(
Ez a nyirokrendszer válasza a gyulladásra.
Nekem egy egyszerű torokgyulldásnál is belobban néhány ilyen mirigy, ez természetes folyamat. A mandullagyulladásra így reagált a szervezet. Ha az redben lesz, a nyirokmirigy is visszahúzódik.
Gondolod, hogy ha rák lenne, az egyik napról a másikra kisebb lenne? Ne félj, nem lesz semmi gond.
Nem vagyok sem orvos sem szülő.... De nekem öt évig szinte folyamatosan tüszős mandulagyulladásom volt. Öt hosszú év után vették ki a mandulámat aminek következtében több ilyen betegségem volt. (Ezt csak azért írtam le mert volt alkalmam megismerni ezt a betegséget).
És ha jól emlékszem egyszer nekem is volt ilyen duzzadás a nyakamon. Az hogy nem annyit eszik mint általában ,mert ennyi idős koromban és azokban az években amikor sokat voltam beteg én is jóval kevesebbet ettem pedig soha se kellett tukmálni.
És most is csak egy egyszerű megfázásnál is alapól kevesebbet eszem. Biztos hogy nem rák. Nekem egyik rokonom rákban halt meg (igaz már idős is volt) de az időről időre rosszabb lesz nem egyik napról a másikra egyre jobb. Ne aggódj. :))
Várj pár napot és szinte biztos, hogy el fog múlni.
Nekem volt Hodgkin-kórom, az összes nyirokcsomóm meg volt nagyobbodva a nyakamon és a hónaljában is. Ezt egy gyakorlottabb orvos kézzel ki tudja tapintani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!