Nektek volt már hogy egy óvónő odacsapot a gyermekre?
#11.
Te átaludtál jó félszáz évet?
A kommunizmusban meg a hitlerjugendben még esetleg dívott ez, de manapság kizárt.
Azért tart itt a világ, ahol.
Igenis kell a szigor bármit is mond néhány puhap*cs.
Nevelem a gyerekem,ha kell rácsapok a kezére szerintem elég szigorú vagyok...de senkitől nem tűrném el,hogy megüsse!!!
Egy óvónőtől pláne!Nagyon sok eszköz van a kezében,amivel fegyelmezhet,büntethet...de nem verheti meg a gyereket!
Még csak most fog oviba menni a kislányom,úgyhogy nem találkoztam ilyen esettel,viszont azt tudom,hogy a keresztfiam milyen öntörvényű,vásott stb. de az oviban soha sem emeltek rá kezet,annak ellenére ,hogy csinált nagy galibát!
Én az a korosztály vagyok,aki még látott az iskolában testi fenyitést és akkor még ez nem volt "akkora bűn" a pedagógusoknál,mégsem hinném ,hogy minta emberek kerültek volna ki a kezeik közül ez által!
Én azt vallom,hogy a "megnevelés" a szülők feladata a pedagógus tanitsa a gyerekeket és ha gond van szóljon a szülőnek ,ha kell hívja fel a figyelmet a miértekre,okokra és okozatokra de ne üsse meg a gyerekemet!
Bármit tesz is a gyerek ,mondjuk egy óvodás nem tudom mit tud csinálni,hogy az óvónő megveri....de mit érez az a gyerek,hogy a szülő nem áll ki érte és hagyja,hogy idegen emberek megverjék,bocsánat de nekem ebből a szempontból az óvónő igen is elég idegen ,ahhoz,hogy megüsse a gyerekemet!
Mondja el nekem ha olyat tett és én megfogom őt büntetni ha kell ...
Másrészről hol a határ???
Mi az amiért szerintetek meglehet ütni egy óvodás kisgyereket???
Honnan tudjuk utólag felmérni,hogy nem e a pedagógusnak volt rosszabb a napja stb,kevésbé tudott uralkodni önmagán???
Nem tudom,de ahogy a kérdést elolvastam már a gondolattól,
ki nyílt a "bicska a zsebemben"
Bocsánat de nálam ezt nem vinné el szárazon senki !!!
A kettő azért mégsem ugyan az...lássuk be!
Nekem volt egy osztályfőnöknőm,kivétel nélkül mindenki imádta,tisztelete a legelvetemültebb gyerek is...az is,akit más tanár megnyakalt,vagy kizavarta az osztályból stb...a tiszteletet mindenkinek maga kell kivívni,a tiszteletet és nem a félelmet!
Mindig vannak kivételek,persze...
Egyszer volt. 5 éves volt akkor a fiunk,voltak valamerre csoporttal,egy ovónő elől,egy hátul,egy középen.
Az én okos,ügyes,elvileg közlekedni tudó kisfiam meglátott valamit a négysávos túloldalán,és elkezdett átszaladni,1 sávon túljutott,mire észlelte az ovónő.4 sáv közepén érte utol,több kocsi majdnem elütötte őket.Felkapta és visszavitte a járdára,majd rácsapott egyet az arcára.
Eszembe nem jutott felháborodni, gyermekvédelemhez fordulni, inkább megköszöntem,hogy saját maga életét kockáztatva megmentette.
10:05 vagyok
Privát kérdés érkezett,de lehet mást is érdekel:
Az ovónő mondta el,hogy mi történt,délutánra mér nem volt piros az arca.De úgy neveljük a gyereket,hogy tudta,megérdemelt büntetés volt.Egy kezemen meg tudom számolni 8 év alatt hányszor csaptam rá,de annak volt is oka.Ennek is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!