Mikre tudnám tanítani 3 éves gyerekemet hogy okosodjon, fejlődjön?
A gyereknek nem kell fejlesztés ebben a korban. Hagyd szabadon játszani, ezzel teszed érte a legtöbbet! Ne tanítsd!
Forrás:
játszás közben lehet a legtöbbet tanulni. ha pl:kockáztok,akkor:kiválogatni vele a különböző formákat/szineket.
külön én sem tanítgatám.
Nálunk most a gesztenye-időszakban nagyon jó szórakozás volt, hogy a gesztenyéket csiptetős szedőkanállal (mint amivel a spagettit szedi az ember) tettük bele muffin sütőformába. Vagy hogy ki tudja messzebb vinni evőkanálban a gesztenyét. :-) De ha kiszórsz gyufaszálakat a földre, és felcsipegetitek a kezetekkel, az is nagyon ügyesít. Ha érdeklik a könyvek, akkor el lehet vinni könyvtárba gyerekrészlegre, vagy nézegethettek otthon könyveket. Lehet festeni, gyurmázni, de én pl megcsináltam ezt is kartonlapból és dekorgumiból:
[link] .
Ha most gyűjtötök színes faleveleket, akkor azt öntapadós füzetborító közé ragaszthatod, és nézegethetitek a különböző színárnyalatokat, most van bőven válogatni. :-)
Színekhez én még itthon lévő süthető gyurmámból csigákat sodortam, és megsütöttem, az is nagy kedvenc, ahhoz lehet egyszerű társasjátékot is gyártani, és a csigák a bábuk.
Gurítsatok labdát, ha van otthon mászóalagút, akkor azt fel lehet állítani függőlegesbe, és abba dobálni a labdákat (mi ezt szoktuk, és imádja a lányom, ha beletalál, kiabál, hogy "kosááár!" :-D ).
Igazából ilyesmik kellenek, semmi bonyolult, csak az a lényeg, hogy meglegyen az ideje az önálló játékra is, és amit te mutatsz neki, az sose legyen direkt, hanem lelje benne örömét, keltsd fel az érdeklődését.
elsővel értek egyet, nem kell még tanítani!
Csak megadni neki a lehetőséget, hogy eleget mozoghasson, mászhasson, futhasson, ugráljon,ez iszonyú fontos most, mert ez fejleszti az agy azon részeit, ami a későbbiekben a koncenrációt is elősegíti... illetve ilyen korban az irkafirka+gyurma+mondókázás+dalolás, ennyi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!