3 évesen még nem tud beszélni az nagy probléma?
Figyelt kérdés
Mondatokat nem igen mond , csak ezt mondjuk, hogy "tök jó". Inkább csak szavakat, de azokat sem tisztán, alig lehet megérteni. Főleg még babanyelven hablatyol.2013. okt. 12. 20:01
11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem az én gyerekem, egy ismerősömé. Nemrég voltunk náluk és nagyon feltűntek ezek a dolgok. Én valamilyen hallásproblémára gyanakodtam, mert amikor néha mondott egy-egy szót a süketnémák beszédprodukciója jutott róla eszembe. (Ezzel tudnám érzékeltetni, hogy mennyire furcsán formálja a szavakat.)
2013. okt. 13. 10:51
12/12 anonim válasza:
Akkor lehet csak egy egyszerű fül-orr-gégészeti műtét, vagy kezelés megoldaná a problémát.
Csak a szülők képesek a fejüket a homokba dugni és nem tudomásul venni a problémát. Mi is így tettünk sokáig. Féltünk a műtéttől, de így most, h már túl vagyunk rajta, rájöttem,mennyire feles is volt az aggodalmunk. Pedig a fiamnál a garatmandula műtét után közel 1 héttel, hegleváláskor vérzés is volt, mentő, újabb 3 nap a kórházban. De láttom az eredményét, mennyivel szívesebben,többet beszél, és legfőképpen érthetőbben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!