32 hós gyereketek meddig tud számolni?
hmm...én fiam 3 éves és nem tud még számolni!
De szerintem még nem is kéne neki...számolgatunk mindig,velem együtt szépen mondja, de nincs mögötte tudatosság.4-ig elmegy magától,onnantól össze-vissza.
Én kisfiam másfél évesen elmondta a számokat 10-ig- de mintha mondóka lett volna.
Bár nagyon szereti a számokat, valószínű ezért is tetszettek neki ilyen korán. Nálunk az oviban mérik őket kiscsoporttól fogva, kiscsoportban 16ig tudott elszámolni, középsőben 100ig. De középsőben már nagyon sokat akrat itthon is matekozni- így számolgattunk sokat. De nem én erőltettem rá- a matekozás érdekli- ezzel ellentétben rajzolni vajmi keveset tud.
Szerintem egyébként nem kell tudnia számolni még 20ig a kicsidnek- ráér az oviban is megtanulni. Persze lehet neki mondogatni.
2 éves ikreim 10-ig számolnak magyarul, angolul. De visszafele egyáltalán nem! Igaz, nem is próbálgattuk még, de tuti nem tudnának.
De egyébként tudatosan számolnak, mert felismerik ha 2 labda van, vagy 7 kisgyerek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!