Ti hogyan veszitek rá 5 év körüli gyermeketeket, hogy egészséges ételeket egyen?
amikor ott van ne egyél édességet és nasit
szerintem ezt meg tudod állni
amit az anyja hozz az kuka
nincs olyan h mást eszik mást akar
az van amit elé raksz
max éhes marad - majd később eszik legfeljebb
keksz nasi nincs ebéd után
"sajnálom nincs se keksz se nasi elfogyott (és rakd is el, előtte mielőtt megérkezik hogy ne lássa) azt tudsz enni ami az asztalon van ebédként"
3 dolog
1 apával leülni és ezt alaposan átbeszélni
szal ö se engedjen a zsarolásnak - mert a gyerek kifogja használni !!!! ellenetek
2 amit anya küld nasit az valahogy menjen tönkre: ömöljön ki, szakadjon ki a zacsi, lépjél rá véletlen, stb.... és hát így nem lehet megenni
3 ne mond neki h ha nem eszik akkor nincs más, sokkal jobb ha ö jön rá h nincs más amit ehetne....
ha megeszi, de 1 óra alatt akkor annyi idő alatt....
egyszerűen tálalj ki, eszik amennyit akar, majd mond neki h ha megéhezett akkor az asztalon van befejezheti
szabály: 5 évesen semmi keresnivalója a hűtőben !!!!
és tedd el a nasit....
legyen egy doboz amibe akkor mindent beleteszel mikor jön és fel a szekrényre magasra
nyáron 2 hétig volt egy gyerek nálam aki ilyen volt 4 nap múlva belátta h bizony nálunk nincs csoki sem nasi csak azt tudja enni amit eléjük rakok
- mondjuk a gyerekeim jó étvágya is rásegített :-)
minden esetre 2 hét múlva ö is ugyan úgy evett mint ahogy a sajátjaim :-)
"Képzeld Zsuzsika ma azt mondták a boltba hogy nincs keksz/csoki elfogyott!!megvették már mások úgyhogy sajnos nemtudok adni neked!
Helyette most eszünk fincsi főzeléket,hogy egészségesek legyünk és ne romoljanak el a fogaink!"
Valahogy mégis gyerekbarátabban van tálalva minthogy:nem ehetsz kekszet és kész!
Próbáld meg ezt,és ne add fel,Apuka meg ne enyhüljön meg mert így tudni fogja hogy egy kis nyafi után mindíg az a véga hogy csak kap nasit!
és hidjétek el ha csak 1.2 kanál fött ételt eszik és durcizik,hogy ő többet nem kér hanem nasit kér és nem adtok attól NEM FOG ÉHEN HALNI!!!Sok ember itt rontja el hogy na jól van adok csak mégis egyél valamit!
Nme fog éhen halni a gyerek hanem ha éhes lesz visszaülhet az asztaljoz és eheti tovább a fött ételt!
Szia!
Én úgy gondolom, ha az anyukája a kislánynak, akivel él a hétköznapokon ezt az életvitelt vezette be,akkor Te nem fogsz tudni ezen változtatni a hétvégéken. Pláne egy olyan apukával, aki engedékeny és nem igazán működik veled együtt.
Lehet, hogy nem fektetnék bele olyan sok energiát. Bár az is igaz, hogy ott a saját közös gyereketek, aki szintén lesz nagyobb és a nagytesó példáját próbálja majd követni. Szóval nehéz ügy. És szerintem elég reménytelen. De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!