Mikorra fog meggyógyulni a kis hímvesszője?
Először is TILOS hátrahúzni! Ez ez tévhit...
Az a helyzet, hogy 2-4 éves kor között magától fellazul a fityma, kivéve a fiúk kis hányadánál, rajtuk a doki segít. Tehát javasolt megvárni a 4. életévet, és addig nem nyúlni hozzá, orvosnak se engedni ezt addig!
Kivételt képez, ha túl pici sugárban távozik a vizelet, pláne, ha felduzzad emiatt a fityma, vagy más, szokatlan esetben is jelezni kell orvos felé bármikor, akár csecsemő kortól.
De más, szokásos esetben várni kell 4 éves korig és nem huzigálni a fitymát!
Hogy mit tehet az, aki mégis felsértette? Erre már sajnos nem tudok válaszolni, nem vagyok orvos, kisgyermekneveléssel foglalkozom. Gondolom gyermekorvos tanácsát érdemes kikérni...
Orvosnak ne higgy! Általában véve bár rendben van a különféle tudományágakban, h bizonyos kérdésekben vitáznak egymással a szakemberek, ez részben előrevívő is lehet, bár elég "meredek" dolog, h míg egyes orvosok óva intik a gyermekeket nevelőket, hogy 4 éves korig hátrahúzzák a gyermek fitymáját, addig más orvosok szorgalmazzák - EGY RÉSZÜK MERT ELHISZI NAIVAN, AMIT AZ ORVOSI EGYETEMEN TANULT, MÁS RÉSZÜK MEG ÉRDEKBŐL, MERT ALAPVETŐEN BETEGSÉGIPARRÓL NEM ORVOSLÁSRÓL VAN SZÓ!! Az orvosok mellékhatást okozó kemikáliákat írnak fel, így a TÜNETET megszünteti a gasztroenterológus, elmúlik a gyomorbaj a "gyógy"szertől, ennek mellékhatásaként mehet a bőrgyógyászhoz, aki szintén felír valami kémiai anyagot, amitől a bőrTÜNET elmúlhat, de ez újabb mellékhatást okoz, mégpedig hajhullást, evvel megint mehet újabb orvoshoz és így tovább... Ki kell mondani: A MODERN ORVOSTUDOMÁNY 80%-BAN ÁL-TUDOMÁNY!
A modern orvostudomány az egyik legostobább, az egyik legfélrevezetettebb tudományág. tisztelet a kivételnek, pl sebészet, fogászat, bizonyos fajta diagnózis módszerek, elsősegély, bár ezek is csak részben kivételek.
Én kamasz korom óta nem járok orvoshoz, csak végszükség esetén. Magam kúrálom magam, és életmódot váltottam 20 évesen. A természetnél nincs jobb tanító, ha orvoslásról van szó, meg a józan eszünknél és megérzéseinknél, együttesen. A modern orvoslásból ezek erősen hiányoznak, meg is látszik az eredményeken...
Kérdező írta:
"Nekem azt mondta a doki hogy 1 éves kor után szépen lassan elkezdhetem felhúzni neki."
Itt egy ellenpélda, mindjárt az első beírónál, és úgy vélem, az ő dokija reálisabban ítéli meg a helyzetet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!