Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fura kérdés, van őszinte válasz?

Fura kérdés, van őszinte válasz?

Figyelt kérdés

Ti anyukák észre veszitek, ha egy gyerek okosabb, értelmesebb, vagy valamiben cukibb, mint a sajátotok?

Imádjuk a lányunkat és (nem csak szerintünk) értelmesebb, okosabb és kommunikatívabb, mint a kortársai, de ha valamiben mégis ügyesebb egy másik gyerek, főleg, ha fiatalabb a lányunknál, észrevesszük, megjegyezzük, dicsérjük és el tudjuk ismerni, ha valamiben mi, vagy a gyerekünk nem olyan jó, mint más.

Csak azért érdekel, mert annyian mondják, h minden anyának, szülőnek a sajátja a legokosabb, legszebb, legcukibb, leg, leg, leg.

Én pl újszülöttként nem is láttam igazán szépnek, főleg így visszatekintve, szóval nem vagyok elfogult szülő, ill igyekszem. :D

Vélemények?

#elfogulltság
2013. okt. 6. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Én végtelenül elfogult vagyok, még úgy is, hogy még a pocakban van. Mikor először mentünk 3d-re, akkor nézegettük az idegen babák képeit a folyosón, hogy de szépek, aranyosak, szép képek, stb. és mikor kijöttünk úgy éreztük, a miénk százszor szebb, cukibb, mint azok az átlagos babák a falon :) ebből a szempontból (ha ez negatív tulajdonságnak számít), rémes leszek, mert nekem tényleg Ő a minden, a leg...! :$ Már most. És ez csak "rosszabb" lesz, ha kézbe fogjuk, érzem. :$
2013. okt. 6. 22:13
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem én ilyen vagyok.

Igaz, én sose voltam az a csöpögős anyuka aki el van olvadva a saját gyerekétől és együtt kakil, fogzik, büfizik a gyerekkel, szimbiózisban élve vele.

Nagyon szeretem a lányom, de képes vagyok reálisan szemlélni őt és nem csüngök rajta majomszeretettel.

Látom a hibáit és az erényeit egyaránt.

Ha egy másik gyerek ügyes, okos, szép stb., akkor minden további nélkül megdicsérem ha arra kerül a sor.

2013. okt. 6. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én félig-meddig vagyok elfogult.

Nagyon szépnek, okosnak találom a gyerekeimet, borzasztó büszke vagyok rájuk. :-) Mindennapos kérdésem hozzájuk, hogy te hogy lehetsz ennyire cuki?? :-)

De egy közösségben (ovi, bölcsi) azt is meglátom, ha esetleg valaki szebb, vagy okosabb. Ha okosabb, símán én is mondom az anyukának, hogy nagyon ügyi a gyereke.

Cukibbnak ritkán látok más gyereket, általában egy közösségben 1-2 gyerekre mondom, hogy na ő IS ilyen aranyos, de hangosan soha nem ismerem el, ha a másik gyerek szebb, csak magamban konstatálom, hogy mi a helyzet.

Mindemellett pontosan látom a gyermekem hibáit is, és nem hangoztatom, de nem is titkolom. Attól viszont égnek áll a hajam, ha valaki futtatja a gyerekét, főleg ha alaptalan. Ez a versengés kikészít. Sogornőm rongál mindig azzal, hogy az ő gyereke ennyi idősen már rég ezt-vagy azt csinált, holott emlékszem, hogy nem így volt. De ha igazat mondana sem érdekelne, mert számomra érthető, felfogható, elfogadható, hogy minden gyerek MÁS!

2013. okt. 6. 23:18
 4/6 anonim ***** válasza:

:DD persze van őszinte válasz

A kislányom 2.5 éves ,nagyon szép és okos kislány.

De iszonyat szétszórt,képtelen dolgokra odafigyelni és fejjel a falnak titus.

Pld.kimegyünk biciklizni,kizárt,hogy hajlandó legyen tekerni hosszútávon ,nem is ez a legnagyobb baj,de képes belemenni az árokba ,mert észrevesz egy szép pillangót,madarat stb és már csak az nézi...megy -megy előre nézni semmi...még jó,h van tolókar a bicón,mert 100-szor állt volna már fejre.

Igazi elvarázsolt királylány.:))

De úgy rajzol,hogy csak lesek és úgy szinez,h alig megy vagy egyáltalán nem megy át a vonalon.

Viszont az unokatesója,akivel pár hónap van csak közöttük,úgy teker bicóval,hogy meg kell zabálni olyan aranyos,az apró lábaival:)

Én igen,megdicsérem más gyerekét és elismerem ,h ha valamiben jobb az én lányomnál.

Igaz a külseje tényleg nagyon nagyon szép,mindenhol megcsodálják...:)

Szóval büszke anya vagyok!!!!

2013. okt. 6. 23:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

épp múlthéten kértem meg egy 3 éves kislányt, hogy legyen szíves és menjen hozzá majd a fiamhoz, csak hogy az én lányom legyen... beleszerettem :D

nekem a fiam a koránál jóval magasabb és olyan kis ügyes mozgásban. ez a kislány meg törpilla a fiamhoz képest (csoporttársak, egyidősek), a válláig se ér, de olyan igazi kis királylány, kis ügyetlen, kicsit "kényeskedőnek tűnő mozgása van, valami gyönyörű arca, kék szeme, szőke haja... áhhh :D mit nem adnék egy ilyen kislányért, persze nem a fiam helyett, hanem mellé :)

szóval van szebb... :D

2013. okt. 6. 23:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Ugy erzem en kritikus vagyok. Kulonosen mert a Kisfiam egy dicseret magnes. Nagyon jokepu - masok szerint. Ferfiak, nok megallnak es csak bambuljak. Volt, hogy egy pasi azt mondta akar kislanynak is eladhatnank - latta az arcomon a reakciot es gyorsan hozzatette - mert annyira szep. A szomszedok kisHercegnek hivjak....na ez nekem mar tul sok. Ugyhogy igyekszem nem ajnarozni, felhivni olyasmire a figyelmet, ami nekunk nehezebben megy de masnak mar jobban. Tobb mint egy honapja jar oviba. Minden nap tanuljak a betuket. 3. heten hazahozott egy "hazifeladatot" ami abbol allt, hogy gyakorolja irni a nevet...na ettol dobtam egy hatast! De a gyerekem kozolte oda van irva a neve....filctollal szepen ramasolta a betuket! azt hittem leesek a szekrol! Nem tudom mit gondoljak. Ez a kolok ujszulottkent is vonzotta novereket/embereket. Sokszor ugy erzem kicsit kellemetlen, hogy ennyi "figyelmet" kap. De o csak megy tovabb, csinalja amihez kedve van - ami okoz nemi problemat olykor...Kisfiam a honap vegen lesz 3 eves.

Lehet pontosan a leirtak okan nem esik nehezemre megdicserni mas gyerekeket. Minden kicsinek jol esik egy kis onbizalom novelo dicseret vagy biztatas.

2013. okt. 7. 05:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!