2 éves fiam állandóan inni kér, de mindig teát, hiába adom neki a vizet az nem kell neki. Mitől lehet ez?
Szerintem úgy kezdd hogy ne tegyél a teába semmit, se cukrot, se mézet, se citromot, majd szépen lassan szoktasd hozzá a vízhez.
A többieknek igazuk van. Azért akar teát mert az finom, édes, ennyi. Ezek után persze hogy nem kell neki a víz.
Azt is érdemes kipróbálni hogy étkezésekhez (amihez nyilván kell inni), csak vizet adsz neki, teát nem. Akkor biztos meg fogja inni.
Szia! Egyetértek az előttem szólókkal, nyilván a gyerekek ezeket az édes cuccokat innák mindig, ha tehetnék.
A rengeteg cukros lötty nagyon nem tesz jót, ismerek két gyereket is, akiknek oviban már konkrétan nem volt elől foguk, csak fekete csonkok – ehhez persze nyilván kell a genetika is, de a sok édes ital sem tett jók nekik.
Én is azt mondom, hogy szoktasd le a gyereket a teáról, pl. legyen az a szabály, hogy reggel lehet inni egyet, vagy este, vagy reggel-este, mindegy, de nem állandóan. Ez nem lesz könnyű, lesz belőle sírás-rívás, de ha konzekvens vagy, elmúlik a „szenvedés”, ne aggódj.
A másik: lehet kapni jázminpakóca (sztívia) kivonatot, nálunk a gyógyszertárban vettem múltkor, ez egy teljesen természetes édesítőszer, használhatsz ilyet is. Kicsit persze más az íze, mint a cukornak.
Szerintem ez jó alternatíva, nekünk volt növényként is jázminpakócánk, nagyon vicces, el lehet rágcsálni a leveleit és édesek.
Pobáld ki hogy elhagyod a cukrot és nem gyümi teákat adsz neki hanem valami naturt hogy így is kéri e.
Amúgy is korlátozd a tea fogyasztást hid el ha szomjas a vízet is megisza.
Ha így is sokat iszik akkor lehet hogy cukor baj de nes pánikba a doki pontosan megmondja mit lehet mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!