Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermekes családoknak...

Kisgyermekes családoknak milyen a napirendje?

Figyelt kérdés

Szoktatok közösen reggelizni, vacsorázni?

Este mesét olvasni?

Mi szokott lenni a hétvégi program?

Mi a gyerek(ek) kedvenc játéka?

Ezekről beszélgettünk a hétvégén páran és kíváncsi vagyok, másoknál mi a helyzet ezen a téren? :)

2013. okt. 1. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Ébredés 6-kor. Elkészítem a gyerekeknek a reggelit-kakaót-teát. Megreggelizünk.

Este 8-kor meseolvasás. Utána puszi és alvás.

Hétvégi program:kert, udvar, mamák, tv-t is nézhetnek keveset. Feladatozás.

Kevenc játékuk a szerepjáték, lego, foci, homokozás.Ilyesmi.

2013. okt. 1. 10:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Reggel mi 6 kor ébredünk,együtt kávézunk kislányunk kakaózik velünk,az ő szobájában és közben öltözik meg beszélgetünk.3/7kor indulnak,ovi fél3ig,én megyek érte(egyenlőre egyben,pár hét múlva a tesójával),délután itthon játszunk,kézműveskedünk esetleg néz mesét,apa 6kor hazaér,beszélgetünk,vacsizunk együtt,7kor fürdés,mindketten olvasunk neki mesét,addig mindhárman ott vagyunk,puszi,viccelődés,beszélgetés,8 körül alszik,mi is fürdünk,filmezünk egyebek 10-fél 11 körül alszunk.7végén sokat kirándulunk,vagy rokonlátogatás van,ritkán vagyunk itthon,együtt étkezünk reggel délben este,házimunkát hétközben csinálom(általában hétfőnként van nagyobb takarítás többi nap szinten tartás,többször mosok a héten),hétvégén főzök pepecselősebbet).

Kedvenc játéka:állatok(plüss és kemény)órákat eljátszik velük,könyveket szintetizátort szereti,szeret rajzolni,festeni,szerepjátékokat és foglalkoztatófüzeteket.4,5 éves középsős és kislány

2013. okt. 1. 10:57
 3/9 anonim ***** válasza:

A kisfiam 3 éves, most kezdte az ovit.

Mivel az apukája külföldön dolgozik, a hétköznapokon jobbára ketten vagyunk, így még inkább fontos a vele töltött idő.

természetesen én is főállásban dolgozom.

Reggel 6 körül kelek, zuhanyzok, öltözködöm, elkészítem a reggeli kávét/kakaót, őt 1/2 7kor keltem.

Pisi, mosdás után reggelizik, én is le szoktam mellé ülni a kávémmal legalább pár percre, aztán amíg befejezi, addig én összepakolom pl. a táskámat stb.

7kor indulunk, 1/2 8-ra már bent van a csoportszobában.

Kb. 1/2 17-re megyek érte. Akkor ha jó idő van, játszótérre megsünk, vagy biciklizni vagy rollerezni vagy van a közelünkben egy vasúti gyalogos felüljáró, imád ott vonatokat nézni. A lényeg, hogy mozgás, friss levegő és együtt töltött idő is legyen.

Esetleg bevásárlás, elmegyünk a zöldséges bácsihoz, ott is nézelődik, beszélget vele.

Ha egyenesen hazamegyünk, akkor amíg én gyorsan elkészítem a vacsorát vagy rendet rakok, addig ő vonatpályákat épít, autózik vagy legózik (kb. 30-40 perc)- majd együtt játszunk pl. LOGICO-t, puzzle-t rak, én figyelem vagy segítek neki, ha kell- illetve most mondókás puzzle-t szoktunk rakni és ha kirakja, elénekeljük közösen, ilyesmi.

A vacsora és az esti mese természetesen minden este van. Mi először eszünk, aztán amíg én a konyhában pakolok, ő a játékait rakja el, előkészíti azt a mesekönyvet vagy mondókásat, amit aznapra választ és utána ölben együtt megnézzük/elolvassuk. Kb. fél órát legalább mesélek vagy mondókázunk vagy énekelünk, mikor mit.

Aztán fürdés, fogmosás, elkísérem az ágyába, megszeretgetem, megpuszilom és alvás.

Hétvégén havonta járunk bábszínházba vagy valamilyen gyermekelőadásra, havonta legalább egyszer átjön hozzánk valamelyik kis barátja és a szülei és/vagy mi is megyünk egy délutáni játékra, vagy együtt pl. a Városligetbe biciklizni stb.

A szombat inkább a családi/otthoni programos, a vasárnap a menős: a neten igyekszem tájékozódni a gyerekprogramokról, de szívesen megyünk MÜPÁ-ba, Margit-szigetre, Városligetbe, Állatkertbe stb.

Voltunk már komolyzenei koncerten is, könyvtárban játékbemutatón pl.

Mostanában olyan programot választok, ahol vannak járművek vagy járművel is utazunk 1-2 megállót (csak az ő kedvéért tényleg), mert ez számára nagy élmény.

Voltunk már igazi villamos vezetőfülkéjében, csöngethette a villamost, bemászhatott mentőautóba stb.

Mindig megkérdezem, hogy mihez lenne kedve, illetve igyekszem "megkínálni" változatos, számára élvezetes programokkal is. Egyébként vásárolni, zöldségeshez menni is nagyon szeret- így időnként pl. piaci délelőttöt is beiktathatunk.

A programok mellett pedig ha otthon vagyunk, akkor is besegít a háztartásban: pl. elvisz apróságokat a szemetesbe, kihúzza a porszívót a tárolóból, berakja a ruháját a kis kosarából a gépbe, ő nyomja meg a gombokat mindenütt :), segít teregetni (ő adja a csipeszeket)- ha már mindenképpen kell házimunkát végezni, amiben lehet, hagyom, hogy segítsen, részt vegyen, ott legyen.

2013. okt. 1. 11:30
 4/9 anonim ***** válasza:

3 gyerek.

Reggel együtt kakaó/tápszer/tea/kávé (igény szerint) apa is, anya is, gyerekek is.

Ezután ki hova elmegy: ovi, munkahely.

Este együtt vacsorázunk, ha apa is megérkezik.

Fürdés után esti mese, vagy fél órát olvasunk nekik.

Hétvégén az ebéd is közösen.

Hétvégén mamázunk, papázunk, kirándulunk, vagy csak úgy itthon játszunk, néha extra program: állatkert, stb.

2013. okt. 1. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:
3-as milyen az a mondókás puzzle?(2es vagyok)bocs az offért de érdekelne
2013. okt. 1. 11:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Közös reggeli ahogy kijön, nem mindig, de a vacsi mindig közös. Esti mese van, egy a nagynak, egy a kicsinek. A hétvégi program mindig más, de valamit mindig csinálunk, ritkán ülünk itthon. Kirándulás, nagyszülők meglátogatása, esetleg állakert szokott lenni. A nagyfiam (3,5) legózni szeret most nagyon, a kicsi lány (1,5) a könyvekre kapott rá, egész nap mesélni meg mondókázni kell vele.
2013. okt. 1. 12:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Közös reggeli csak hétvégén van, mert hétköznap a párom már a melóhelyén van, mire a gyerekek 7-kor felkelnek, ill. ilyenkor úgyis csak valami könnyűt szoktak enni (joghurt, kakaó, banán), mert a suliban/oviban kapnak 3/4 9-kor reggelit, én meg nem is bírok enni ilyen korán.

Vacsi az mindig közös kb. 19 óra körül.

Esti mese van, de néha kimarad, van helyette közös játék.

Hétvégente az egyik nap a főzésé és a házimunkáé, ill. az egyéb kötelezettségeké és a pihenésé, a másikon pedig időjárástól függően valami családi programot csinálunk, ill. meglátogatjuk a nagyszülőket.

7 és 4 évesek a fiaim, sok kedvencük van, pl. autók, építős/szerelős játékok, puzzle, memória, de szeretnek főzőcskézni is :)

2013. okt. 1. 15:24
 8/9 anonim ***** válasza:

#5 válaszolónak az OFF-ra (3-as vagyok).

A mondókás puzzle ez (nekünk pont ilyen van):

[link]

12 darabból áll, a képekből felismerhető 1-1 mondóka.

Nagyon klassz, kör alakban rakható.

(angol nyelvű, mi kétnyelvűek vagyunk)

Ha a részek a helyükre kerültek, akkor végigmondjuk, énekeljük őket.

2013. okt. 1. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, mindig igyekszünk, de reggeli nem mindig van egyszerre.

Van amikor elmarad és tv-ből néznek mesét, de általában igen.

Kedvenc játékok: rengeteg van! Szeretnek szabadban is lenni.

Hétvége! Pénteken munka után és szombaton szokott leginkább program lenni. Legtöbbször játszótér (ez mondjuk mindig), séta, biciklitúra, vagy nagyobb kirándulás, nagybevásárlás együtt, de akad hogy pl. állatkert. Nyáron itthon medencézünk, vagy aquapark.

2013. okt. 1. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!