Kisgyermekes anyák! Lehet nyelvet tanulni babák és kisgyermekek mellett, vagy a teljes időt leköti a gyermek?
Lehet, akár még a gyereknek is hasznára válik :)
Ugyan a lányom még csak 5 hónapos, de simán tudok mellette mást is csinálni, sokszor unatkozom, nagyon sok a szabadidőm.
Nyelvet ráadásul úgyis tanulhatsz, hogy a babádnak mondogatod a szavakat, mondatokat, így tanulsz is és vele is vagy.
Attól függ. Ha egy jó természetű gyereket kapsz, akkor bármit csinálhatsz mellette, ha egy nehezebbet amelyik üvölt mint a sakál ha nem fogod, a kiságyban nem marad el, nem alszik el mélyen hanem gyakran felriad, akkor örülsz ha pisilni kijutsz a vécére.
Ismerős is értetlenkedett, hogy a barátnőmmel mit panaszkodtunk, ő mindent megcsinált amíg a babucika elnézegette a kiságyban a kezecskéjét, meg jól elvolt magában. Aztán másodikra olyat kapott, hogy semmit nem tudott mellette csinálni.
Én két gyerek mellett végzem a sulit levelezőn. Nem lehetetlen, de nagyon nehéz. A kicsi nagyon rossz alvó, igaz, most szoktatom le az éjjeli szopiról, mire jön a vizsgaidőszak, talán normálisak lesznek az éjszakáink, és akkor nekem is lesz egy kis időm.
Amíg csak egy volt, könnyebb volt egy kicsit, de az sem volt sétagalopp. Amikor fent volt, egyáltalán nem tudtam tanulni tőle, mert ha esetleg békén is hagyott, akkor is minimum öt percenként csinált valamit, amiért oda kellett mennem hozzá. De délutánonként még stabilan aludt 2-3 órát, este is mindig ágyban volt legkésőbb 9-kor, sok mindent meg lehetett eközben tanulni.
Szóval nem lehetetlen, de nagy fegyelmet, szervezettséget igényel, és még úgy sem egyszerű.
15 hónapos ikreim vannak. Semmi időm nem jut olvasásra, tanulásra. Pedig én is nyelvet kartam tanulni, de naiv voltam! :))
Nappal nem egyszere alszanak,így mindig van legalább 1 aktív gyerek a közelemben. De a nap nagy részében 2 izgő-mozgó, energia bomba. Este amikor elalsznak akkor meg már én is beájulok az ágyba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!