Hogyan lesz szobatiszta? Többi lent.
2 és fél éves a kisfiam.....de egyáltalán nem szól, ha pisilni vagy kakilnia kell és nem is szereti a bilit.
Nem akar ráülni....esetleg akkor,ha valamit ígérünk neki....akkor talán ráül,de kb 1 másodpercig és az hogy bele is pisiljen....á...nem működik!Amúgy ha kakil, mindig elbújik a szobájába és nagyon nem szereti,ha akkor zavarom.
Hogy lesz ebből szobatisztaság?
Mit lehetne tenni?
Ugyanez van nálunk is, csak annyi, hogy fürdés előtt szól, hogy pisilnie kell es akkor a wc- re ül. Még nem érett meg rá. Próbáltam kicsit erőteljesebben forszírozni a szobatisztaságot, de ellenkezőleg sült el. Most annyit csinálok, hogy többször próbálom kérdezgetni, hogy kell e pisilni, kakilni, aztán hátha.
Szerintem még nem nagy gáz, de kicsit már en is türelmetlen vagyok, de próbálom nem éreztetni.
Ugyanez volt nálunk is, és féltem, hogy ha erőltetem, akkor rosszul sül el a dolog, lelki nyomorék lesz a kicsi, stb. De mivel januárban lesz 3 éves a fiunk, és megy majd oviba, a párom úgy gondolta, jobb lesz, ha a köztes szakaszokra hagyunk inkább időt, és valahol elkezdjük végre...
Így aztán hétfőn délelőtt séta után bent levettük a pelust. Ebédig 2-szer pisilt be. Másnap 3-szor. Szerdán már rá sem akart ülni a bilire. Akkor estem pánikba, mit tettem! DE: csütörtökön már szólt, hogy "szólnom kell", jött ki a konyhába, mert ott főztem, és lazán belepisilt a bilibe! :) Még aznap délután, amikor alvás után rajta hagytam a pelust, kérdezgetni kezdte minden alkalommal: "anya, most bepisilhetek??". Na ennek fele se tréfa, ne zavarjuk össze a gyereket, levettem délutánra is a pelust. Komolyan mondom, ha más mondja, nem hiszem el: egyszer sem pisilt be fürdésig, mindig szólt! :) Pénteken (tegnap) jött a visszaesés: nem akart bilizni, mondta, hogy neki pelus kell! Akkor azt találtam ki, hogy szomjas a bili, itassuk meg...:) Ez bevált. Aztán jött a Verdás kisgatya, és ugyebár Villámot nem szabad lepisilni. :) Ez is bevált. Aztán pedig "megyünk vacsizni, de előtte itassuk meg a bilit, csak akkor indulhatunk a konyhába", ez is bejött! Ma van a 6. napja a szoktatásnak, már alváshoz sem akart pelenkát, ja és délelőtti séta alatt száraz maradt a pelusa!! Indulás előtt, és érkezés után is megpisiltettem. Jó úton haladunk, és nagyon örülök, hogy nem vártam tovább, pedig higyjétek el, tele voltam kétségekkel! Esetleg tegyetek ti is egy próbát! Én most nagyon büszke vagyok a fiamra! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!