Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy szülő képes lehet elmondás...

Egy szülő képes lehet elmondásával elhitetni a pszichiáterrel, hogy gyereke hiperaktív, akkor ha a pszichiát meg is vizsgálta a gyereket?

Figyelt kérdés

Az óvodában imádattal beszélnek a gyerekről elfogultan ,erősen megkérdőjelezik a diagnózist,mert látták ,hogy ez a gyerek honnan indult 3 évesen súlyos viselkedésproblémáktól 7 éves korára együttműködő,elismerésre vágyó ,bár játékosabb ,mozgékonyabb .

Az iskolaválasztáshoz tudnom kellene kinek higyjek ...

Amennyiben a sok fejlesztés hatására egy jó mederben tartott figyelemzavaros gyerekről van szó szóba jöhet teljesen átlagos általános iskola,vagy ha rengeteget is kell utazni vigyem egy kis eldugott falu általános iskolájába ahol lovagolhat ,kevés gyerek sok türelem van?

2013. szept. 26. 09:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Magánúton fejlesztésekre hordtam ,úgy kezdtük,hogy a gyerek percenként kiakadt ,magán kívül volt,éjszaka alvajart,pavorozott .

Lassan ,nagyon lassan kezdett javulni... a kiakadásai ritkultak ,enyhültek,az alvászavar is szinte elmúlt.

Ami maradt hamar elfárad a figyelme,könnyen terelődik,érzékeny lelkű kisfiú,túlzottan is segítőkész megfelelnivágyó,a túlmozgás is maradt ,szociálisan szépen felzárkózott ,nem agresszív ,szót fogad,játékosabb ,nyugtalanabb ,izgagabb

2013. szept. 26. 12:26
 12/16 A kérdező kommentje:

Éppen elég kudarc ért bennünket idáig és szeretné k nagyon jól dönteni az iskolaválasztásnál.

Bár nagyon jól esik ,hogy az óvónéni igyekszik nyugtatni,de én tartok az előttünk álló iskolai évektől.

2013. szept. 26. 12:30
 13/16 anonim ***** válasza:

értem. így még inkább azt tudom neked tanácsolni, hogy menjetek el a vadaskertbe. 2-3 hónap a várakozási idő, de bőven belefér még nektek az iskola választásig.

ott sok szituációban vizsgálják a gyereket és tényleg nagyon jók, biztos, hogy sokat segítene ha valós képet kapnál a gyerekedről

2013. szept. 26. 12:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is a Vadaskert.

Bár próbálom kibogozni amiket írtál, jól értem, hogy arra gondolsz, hogy te befolyásolod a pszichológust? Szerintem azt nem lehet, hiszen nem téged vizsgál, hanem a gyerkőcöt.

Lehet ám, hogy ovi már megszokott a gyereknek, ismert környezet, napi ritmus, nincs kötöttség, ovónőket is megszokta, ő is viszont őket. Gondold el, bekerül a suliba.....:( Idegen környezet, akadályoztatás cselekvéseiben, monotonitás tűrés.......simán kijöhet ott a probléma, és egy nagyobb létszámú csoportban egy pedagógus, hogyha nincs ilyen helyzetekre fekészülve nem jól fogja kezelni a helyzetet.

Inkább a kevés gyerek, sok türelem. Én ezt választanám :)

2013. szept. 26. 13:42
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Ha a szülő fárasztó az orvos meg lusta az anyuka 'dilijét' kezelni akkor a doki simán rávágja hogy igen anyuka, úgyvan anyuka, gyogyszer is lesz majd anyuka...

Sajnos ez nagyon is gyakori szóval kérj másod véleményt.

A hiperaktivitást csak 6 éves korban diagnoszizálható tehát elötte bármit halotál az nem hivatalos szakvélemény.

Lehet hogy a éretlen volt az idegrendszere amit mostanra behozott.

2013. szept. 26. 20:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Érdekes. Mi kaptunk hivatalos szakvéleményt, és még 5 éves sem volt.
2013. szept. 26. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!