Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy szülő képes lehet elmondás...

Egy szülő képes lehet elmondásával elhitetni a pszichiáterrel, hogy gyereke hiperaktív, akkor ha a pszichiát meg is vizsgálta a gyereket?

Figyelt kérdés

Az óvodában imádattal beszélnek a gyerekről elfogultan ,erősen megkérdőjelezik a diagnózist,mert látták ,hogy ez a gyerek honnan indult 3 évesen súlyos viselkedésproblémáktól 7 éves korára együttműködő,elismerésre vágyó ,bár játékosabb ,mozgékonyabb .

Az iskolaválasztáshoz tudnom kellene kinek higyjek ...

Amennyiben a sok fejlesztés hatására egy jó mederben tartott figyelemzavaros gyerekről van szó szóba jöhet teljesen átlagos általános iskola,vagy ha rengeteget is kell utazni vigyem egy kis eldugott falu általános iskolájába ahol lovagolhat ,kevés gyerek sok türelem van?

2013. szept. 26. 09:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Esetleg még egy hivatalos vizsgálat?
2013. szept. 26. 09:40
 2/16 A kérdező kommentje:

Az óvodában lesz most októberben egy iskolaérettségi vizsgálat,minden nagycsoportosnak ,amit nem az óvónénik csinálnak .

Ez irányadó lehet esetleg ?

2013. szept. 26. 09:44
 3/16 anonim ***** válasza:
Fogalmazd már át a kérdésedet! Nem értem. Az óvónők azt mondják, hogy nincs gond a gyerekkel, a pszichiáter meg azt mondja, hogy hiperaktív? De, mi az hogy "Egy szülő képes lehet elmondásával elhitetni a pszichiáterrel, hogy gyereke hiperaktív," Miért hitetné el? A te gyerekedről van szó?
2013. szept. 26. 10:14
 4/16 A kérdező kommentje:

Az én gyermekem.

3 éves korában súlyos viselkedésproblémákkal kezdte az ovit ,onnan név.tan.-ba küldtek bennünket,majd évek óta fejlesztésekre hordtam magánúton ,szeptemberben lett 7 éves ,játékossága miatt csak jövőre megy iskolába.

Az oviba időközben nagyon megszerették ,azt mondják sokkal könnyebb vele mint pár éve ,nem láttják már súlyosnak a helyzetet.

Mivel évekkel ezelőtt szó volt róla ,hogy még iskola előtt menjünk vissza a pszichiáterhez ezért visszavittem ,a pszichiáter egyértelműen figyelemzavaros hiperaktivnak látta ,sőt gyógyszert is szóbahozott a jövő évi iskolakezdésre ,az óvónénik viszont azt mondják ők láttják nap mint nap a gyereket és ismerni kell őt ,nincs vele komoly baj .

Nekem nem érdekem rásütni a gyerekemre ,hogy hiperaktív én csak tudni szeretném az igazságot ,hogy abból kiindulva iskolát válasszak a jövő évre .

2013. szept. 26. 10:55
 5/16 anonim ***** válasza:

nem pontosan értem én se a kérdésed.

hogy hitetné el a szülő, hogy hiperaktív a gyereke? nyilván a pszichiáter vizsgálatnak része a szülő elmondása, mert abból tudja hogy viselkedik otthon, megszokott környezetben a gyerek. ő ezzel és a vizsgálattal felállít egy diagnózist.

az óvónők meg minden nap a gyerekeddel vannak. ha ők azt mondják, hogy jól viselkedik, nincs probléma vele, akkor nyilván így is van.

általában egyébként a gyerekek otthon eresztik ki a gőzt, társaságban meg próbálnak viselkedni. tehát ezt is hozzá kell adni, tehát nem üti egymást a két állítás.

az óvodai vizsgálat nem arra megy ki, hogy mi baja van a gyerekednek, arra ne várj, nem diagnózist fog kapni, ez egy általános vizsgálat, és mivel a te gyereked 7 éves, tehát jövő szeptemberben már 8 éves lesz, nem is mondhatnak mást, mint hogy iskola érett.

az, hogy megállja-e a helyét egy normál iskolában vagy speciálisra van szüksége, nem az óvoda fogja megmondani, hanem a gyerek orvosa, akihez jártok kontrollra a hiperaktivitása miatt. ezeket a szülőnek kell intézni.

szóval vidd el orvoshoz, pl. szakértői bizottság elé, akkor tuti megfelelő tájékoztatást kapsz a gyereked "állapotáról" és minden kérdésedre választ kapsz.

(vadaskertet tudom ajánlani, a legjobbak)

2013. szept. 26. 10:56
 6/16 A kérdező kommentje:
Azt ,hogy elmondásom alapján képes lehetek e elhitetni a pszichiáterrel ,hogy hiperaktív azt úgy értettem,hogy elmondtam az előzményeket ,hogy én hogyan élem meg az elevenségét ...lehet ,hogy én könyveltem el a gyerekemet hiperaktivnak és emiatt félrevezettem a pszichiátert ,az óvónénik már figyelmeztettek,hogy nem látok reálisan,és a gyerekem szerintük nem az akinek én látom és neis erősítsem a gyerekben az én aggodalmaimat ,mert ő sokkal okosabb és több annál .
2013. szept. 26. 11:03
 7/16 A kérdező kommentje:
Azt hiszem itt már nem a gyerek a problémás ...mikor pár éve nem bírt senki a gyerekkel és én kétségbeesve hordtam évekig fejlesztésről fejlesztésre ebből nem tudok megnyugodva kiszállni...nem vagyok képes örülni az eredményeknek ,hanem állandó visszajelzést várok ,de még az sem elég ...képes vagyok még a pszichiáterel is a torz tükrön keresztül láttatni a gyerekemet .
2013. szept. 26. 11:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Az hogy járunk pszichiáterhez így túlzás látta 1x 4 évesen és most 7 évesen ,legközelebb jövő augusztusra rendelt vissza bennünket újabb vizsgálatra annak céljából ,hogy egy alapos vizsgálat után eldöntse,hogy kell e gyógyszer az iskolakezdéshez -Ritalin ...
2013. szept. 26. 11:22
 9/16 anonim ***** válasza:
leírod pontosan, hogy mik voltak illetve most mi a probléma? talán így könnyebb lenne tanácsot adni.
2013. szept. 26. 11:47
 10/16 A kérdező kommentje:

Születésétől nyugtalan,mozgékony,rosszul evő ,rosszul alvó volt.A bölcsiből óvodába kerülve jelezték az óvónénik,hogy nem bírnak vele ,nem hallja meg ha szólnak neki ,makacs,öntörvényű,túlmozgásos,illetve a mozgáskoordinációja nincsen rendben ,esik,kel .

A nev .tan .-ba hosszas pszichológiai vizsgálato

k zajlottak hetente 2 x jártunk fél évig ,ott már említettek figyelemzavart,hiperaktivitást .

Maganuton

2013. szept. 26. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!