Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lettek ezek a dühkitörés...

Miért lettek ezek a dühkitörések 22 hónaposomnál?

Figyelt kérdés

Soha nem volt könnyű temperamentumú baba, de mostanában sokszor a világból kikerget és nagyon el vagyok keseredve. Mindig mi lógunk kis a sorból úgy érzem. Állandóan szalad, sehol nem tud pár percnél tovább megmaradni. A játszótéren sem. Ha idegen, új helyre megyünk, akkor ok, de a megszokott helyekről menekül, rázza az ajtót. Ha valakivel nekiállok az utcán beszélgetni, akkor azonnal szökik, ha ebben akadályozom, akkor éktelen visításba kezd. Otthon is alig lehet lekötni. Pár percnél tovább nem játszik a a játékaival, ellenben nyitogatja csukogatja az ajtókat, felborítja a székeket, bekapcsolja a sütőt, kirámolja a szekrényeket én meg szaladok utána rendszabályozni, mert sokszor röhög rajtam eközben.

Ez "csak" a dackorszak lenne? Ha jó napja van, akkor tünemény, jópofa kis srác, aki bújós, huncut, de ha rosszul indult a nap, akkor minden miatt üvölt, csapkodja az asztalt (ma is ebéd nélkül feküdt le ezért), bántja a többi gyereket (indulatból meghúzza a hajukat), dobálja a játékait. Mit tegyek vele?

2013. szept. 25. 12:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem egyszerü a gyermeked ezt kell mondanom elsöre.

De ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne, vagy be kell skatujázni egyböl.

Egy ilyen gyerekhez extra sok energia kell, és nem szabad feladni. Most még a dackorszak is benne van bizony nagyon erössen, pont ezért ebben az idöszakban nagyon oda kell rá figyelned, és minden pillanatában foglalkozni vele. Itt azt értem, hogy mikor már 100x szolsz rá hogy ne dobálja az x dolgot akkor is tovább rászolni.

Ha kitartó vagy és okosan csinálod akkor 3 éves korára kezelhetö normál de igen aktív gyerek lesz. Megtaláljátok addigra a közös hangnemet és ö is tudja majd a szabájokat amikre csak néha napján kell figyelmeztetned vagy rendezned.

Ha viszont most elszalad a ló akkor néhány év múlva már gyógyszerezheted mert hiperaktív stb pecsétet rányomják a gyerekre...

Szerintem kezdj el nagyon gyorsan neveléssel foglalkozó könyveket olvasni és próbáld behelyetesíteni a ti problémáitokat.

Amire figyelj hogy soha ne üsd meg se a kezét se a fenekét. Ezzel semmit nem használsz, söt inkább arra neveled, hogy ö is üssön.

2013. szept. 25. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!