Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor várható a beszéd 13...

Mikor várható a beszéd 13 hónaposomnál? Kinek mikor és hogyan kezdett el beszélni a gyermeke?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 30. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2 éves elmúlt és még nem beszél. Csak szavakat nyilván. Nincs 1 évesen elkésve semmiről, a gyerekek többségénél a beszédfejlődés meglendülés 2-3 év közé tehető.
2013. ápr. 30. 20:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom 3 éves koráig csak gagyogott, addig csak Hegye petye ketye mutyi futyi.... Volt, aztán egyszer csak kapott egy farsangi jelmezt, felvette, oda jött hozzám, s azt mondta, Na, hogy tetszik szép ruhám!?

Azt hittem elájulok!!!

Onnèttól kezdve minden nap mondott új szavakat!!!

Még lehet várnod kell 2 évet:)))

2013. ápr. 30. 20:17
 3/7 A kérdező kommentje:
ez cuki:)))) amiket mondogat: ba-ba-ba va-va-va ajjjaaaaa(ha sír és engem hív) appa :)
2013. ápr. 30. 20:20
 4/7 A kérdező kommentje:
ja meg a pá-pá:)
2013. ápr. 30. 20:20
 5/7 anonim ***** válasza:

13 hónaposan még ne várj tőle sokat. Ebben a korban még max. anya, apa, mama, tá-tá van.

Másfél éves kortól vannak a nagyobb ugrások és fejlődések a beszéd terén, amikor is már nagy szókincsről és akár 1-2 szavas, majd több szavas összetett mondatokról is beszélni lehet.

A fiamnak nagyon gyorsan kifejlődött a beszédkészsége. Ő 22 hónapos kora óta folyamatosan, összetett mondatokban beszél, de az átlag, az inkább csak 2 éves kora után.

2013. ápr. 30. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:
9 hosan mar tudatosan hasznalta a baba es a nem szokat. Egy evesen apa, mama, papa es mindennek az elso ket betujet. 16 hosan lett csak anya. 18hos mondatokat mond 3 szobol is csak a ragozassal meg gondja van, viszont mondokakat mar kisebb hibakkal de fujja. Ez nagyon korainak szamit, egyetlen kortarsa se beszel ennyit ismeroseink kozul
2013. ápr. 30. 21:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 13 hónapos. Ő is mond szavakat már, adjál, anya , apa, gol, hess, gyere. Ilyesmiket. Egész élló nap beszél egyébként, mindenféle hangokat hallat. Most gyugyu megy de nem tudom ez mi akar lenni.
2013. máj. 1. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!