Mit tudnek tenni? Hogy lenne jobb?
A bölcsibe sajnos a Férjem,szoktatta be a lanyunkat. Nekem visszakellett mennem dolgozni a masodik héten. Azota a lányom szemébe mintha megszűntek volna létezni. Csak apa a minden, apa a jo. Engem szinte le se sz.r..
nagyon rossz ez nekem es nem tudom, hogyan tudnék ujra a közelébe ferkozni.
a délutánokon en megyek este, én hozom haza. Apja addigra itthon is van, igy kettesben töltött időnk sincs.
nekem allandoan hazimunkam van otthon. Ilyenkor a Férjem lelép a lanyunkkal sétálni, játszóra, stb.
szoval eleg pocsékul érzem magam. Igazabol megszűnhet,ek létezni, a lanyomat akkor se erdekelne, hogy mi van velem.
Nem a bölcsöde okozta az ellenszenvet veled kapcsolatban, ne vádold magad emiatt. A lányod életkorából adódóan ebben az időszakban különösen vonzódnak az apukájukhoz. Ez ellen nem tudsz semmit tenni, ki fogja nőni. Véletlen egybe esés ha ez pont most jött ki, talán a beszoktatás is minimálisan közrejátszott ebben, de nem ez okozta. Sajnos nem tudok neked erről jó cikket belinkelni, de érdemes utána olvasnod ennek a jelenségnek.
Sigmund Freud
Fallikus szakasz
3. életévtől az 5. életévig
A libidinális izgalom a nemi szervekre tolódik.
A feléledő szexuális vágyak eleinte autoerotikusak .
A libidő fokozatosan tolódik az ellenkező nem felé.
--> a fiúk anyjuk iránt, a lányok apjuk iránt kezdenek érdeklődni, valamint ellenségessé válnak az azonos nemű szülővel szemben, úgy gondolják versenyezniük kell.
Ezt a jelenséget nevezzük Ödipusz-, vagy Elektra komplexusnak
Fiúk
Anyjuk iránt érzett eredendő szeretet erős szexuális vággyá alakul, apjuk iránt ellenséges, gyűlölködő érzéseket kezdenek el táplálni.
Apjuktól való félelmük specifikus, félelem a kasztrációtól (kasztrációs szorongás)
Ez a félelem arra készteti a fiúkat, hogy a tudattalanba temessék a vágyat, illetve azonosuljanak (identifikáció) apjukkal.
Az identifikáció megnyitja az utat a szuperego fejlődéséhez, mivel a fiú bevetíti (introjektálja) apja értékeit.
Lányok
Bonyolultabb a konfliktus.
Anyjuk iránt érzett szeretet átvált apjuk felé szerelemmé.
Felfedezik, hogy nincs péniszük. Kasztrált állapotukért anyjukat okolják. Kialakul a péniszirigység.
A kasztrációs szorongás női megfelelője a péniszirigység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!