Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyerekemet beirattam...

3 éves gyerekemet beirattam az oviba angol nyelvtanulásra, ugye nem korai még?

Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 20:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
nem írta a kérdező,hogy nem tud beszélni a gyereke,vagy beszédhibás lenne.az én fiam 1,5 évesen folyékonyan beszélt.most négy éves,választékosan ,tisztán beszél,az r hangot nem tudja egyedül mondani.szerintem mindenképp hasznos ilyen kicsi korban is foglalkozni az angollal
2013. szept. 20. 10:13
 12/21 anonim ***** válasza:

Csak akkor van értelme,ha minden nap hall németet,mert gyorsan tanul,de gyorsan is felejt még.

Nekünk 3 éves kora óta jár angolra,itthon is sokszor beszélünk hozzá angolul,mesét is néz angolul.Most már 6 éves,értelmesen ki tudja magát fejezni ugyanugy angolul mint magyarul.

Olvasni magától kérte tavaly,hogy tanitsuk meg,nehezen még,de szavakat el tud olvasni.Nyáron voltunk Angliában,értette miket mondanak az emberek,olvastuk neki a feliratokat,értette azt is.

2013. szept. 20. 12:00
 13/21 anonim ***** válasza:
Épp az r a probléma, kedves nem tudom mar hányas hozzászóló. Mas a magyar r hang es mas az angol r ejtese. Az angol poszebb, igy a meg a magyar pörgős r hangot nem tudó gyereknek a rossz, pösze r rögzülni. Ami jo, az angol hoz, de nem a magyarhoz.... Mindegy, a te gyereked, ugy csinálod, hogy akarod, nekünk a logopedian mondtak, hogy csak akkor szabad idegennyelven tanulni, ha az anyanyelv ejtese megy.
2013. szept. 20. 12:49
 14/21 anonim ***** válasza:

jó,akkor te ne vidd a gyereked,én mewg viszem

ez nem egy komoly angol nyelv tanfolyam,ahol a végén le lehet vizsgázni,ez egy játékos nyelv tanulás ovisoknak

2013. szept. 20. 20:15
 15/21 anonim ***** válasza:

13-nak adok igazat!

Én sem vinném a gyerekem,főleg ha tényleg még a magyar se megy,és hát mi is most kezdtük az óvodát és ahogy elnézem a gyerekeket..háát siralmas milyen sejpítősen,érthetetlenül beszélnek és ha még erre rá jön az angol..

Az én 3 évesem tisztán,érthetően beszél,minden betűt szépen ejt,bölcsiben is megmondták a gondozók,hogy az egész csoprtban ő beszél a legszebben,leg választékosabban stb de még őt sem vinném!Mert ahogy írták is az elején,nincs értelme meg ők még kicsik egy dolguk van: a szabad,felhőtlen önálló JÁTÉK!És hiába játékos tanítás van angolon is azért csak van elvárás feladat stb!

Szerdán volt szülői az oviban,mind2 ovónő megmondta hogy ilyne piciket vétek beíratni bármiféle különórára főleg idegennyelvre!Pont elég még nekik teljesíteni egész nap az oviban!

2013. szept. 20. 21:23
 16/21 anonim ***** válasza:
utolsó,mit kell teljesíteni egy három évesnek az oviban,aki kiscsoportos és két hete kezdte az ovit?még foglalkozások sincsenek,max. kezdeményezések
2013. szept. 21. 06:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Fegyelmezetten viselkedni, egyedül öltözni, használni a mosdot, ismerni az alapvető illem szabályokat es használni azokat, használni pl a zsebkendőt.....
2013. szept. 21. 08:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Óvónőként mondom, hogy szerintem is felesleges egy ilyen pici gyereket különórákra járatni.

Valóban kifárasztja a gyereket az óvoda.

Igaz, hogy nincs házi feladat, de az otthoni környezethez képest rengeteg inger éri, játékok, foglalkozás, sok-sok gyerek, felnőttek.

Ennyi inger bőven elég egy ilyen korú gyereknek.

Az iskolában sajnos úgyis annyira leterhelik őket, legalább az óvódáséveik könnyítsük meg.

Semmiről se fog lemaradni, angolul nem ettől a foglalkozástól fog megtanulni.

2013. szept. 21. 08:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Annál a kisgyereknél, ahol netán kétnyelvűek a szülők, ugyan miért is nem zavar be a két nyelv használata a beszédfejlődésbe? Az ilyen foglalkozások nem TANFOLYAMOK, hanem játszás, más nyelven.
2013. szept. 21. 12:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Náluk is bezavar, nem véletlenül kezdenek el később beszélni a kétnyelvű szülők gyerekei. A kiejtesuk is csak az egyik nyelven lesz tökéletes, mivel a hang képző szervek csak az egyikhez képesek alakulni. Ezért nem tud senki megtanulni egy idegennyelven anyanyelvi ejtessel közel állhat hozza, de tökéletes sosem lesz.
2013. szept. 21. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!