3 éves gyerekemet beirattam az oviba angol nyelvtanulásra, ugye nem korai még?
Csak akkor van értelme,ha minden nap hall németet,mert gyorsan tanul,de gyorsan is felejt még.
Nekünk 3 éves kora óta jár angolra,itthon is sokszor beszélünk hozzá angolul,mesét is néz angolul.Most már 6 éves,értelmesen ki tudja magát fejezni ugyanugy angolul mint magyarul.
Olvasni magától kérte tavaly,hogy tanitsuk meg,nehezen még,de szavakat el tud olvasni.Nyáron voltunk Angliában,értette miket mondanak az emberek,olvastuk neki a feliratokat,értette azt is.
jó,akkor te ne vidd a gyereked,én mewg viszem
ez nem egy komoly angol nyelv tanfolyam,ahol a végén le lehet vizsgázni,ez egy játékos nyelv tanulás ovisoknak
13-nak adok igazat!
Én sem vinném a gyerekem,főleg ha tényleg még a magyar se megy,és hát mi is most kezdtük az óvodát és ahogy elnézem a gyerekeket..háát siralmas milyen sejpítősen,érthetetlenül beszélnek és ha még erre rá jön az angol..
Az én 3 évesem tisztán,érthetően beszél,minden betűt szépen ejt,bölcsiben is megmondták a gondozók,hogy az egész csoprtban ő beszél a legszebben,leg választékosabban stb de még őt sem vinném!Mert ahogy írták is az elején,nincs értelme meg ők még kicsik egy dolguk van: a szabad,felhőtlen önálló JÁTÉK!És hiába játékos tanítás van angolon is azért csak van elvárás feladat stb!
Szerdán volt szülői az oviban,mind2 ovónő megmondta hogy ilyne piciket vétek beíratni bármiféle különórára főleg idegennyelvre!Pont elég még nekik teljesíteni egész nap az oviban!
Óvónőként mondom, hogy szerintem is felesleges egy ilyen pici gyereket különórákra járatni.
Valóban kifárasztja a gyereket az óvoda.
Igaz, hogy nincs házi feladat, de az otthoni környezethez képest rengeteg inger éri, játékok, foglalkozás, sok-sok gyerek, felnőttek.
Ennyi inger bőven elég egy ilyen korú gyereknek.
Az iskolában sajnos úgyis annyira leterhelik őket, legalább az óvódáséveik könnyítsük meg.
Semmiről se fog lemaradni, angolul nem ettől a foglalkozástól fog megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!