Középsős kisfiamat megkérte egy másik kisfiú h fogja meg a kukiját (mikor nem akarta, húzta oda a kezét, végül is nem fogta meg). Mindez alvásidőben. Veletek történt hasonló? Mennyire gyakori? HOl VAN ILYENKOR AZ ÓVÓNŐ?
Én is pedagógus vagyok,de azt tudom mondani,hogy nem akkor kell írni a csoportnaplót!!!
És számomra sem természetes,ami történt.Ez ha érdeklődik is a nemiség iránt egy kisgyerek magánügy nem ovis alvásidőbe való!
Az igaz h mindegy h roma vagy nem.Annyiból nem mindegy,hogy valószínű nehezebb lesz velük szót érteni.
Kíváncsi vagyok mit fog szólni óvónéni.
Ma beszéltem az óvónővel, sajnos csak a másik volt bent. ő is azt mondta, h az természetes h ennyi idősen kíváncsiak h a másiknak mije van, de az már tényleg nem természetes, h mással akarja fogdostatni. nagyon segítőkész volt,mondta,h ma majd beszélgetnek a csoporttal a fiúk lányok közötti különbségekről, meg a nemiségről. és természetesen mondtam, h ezentúl külön aludjanak. arra nem tudott mit mondani, h hol volt a társa ekkor. A nemzetiségi kérdés nem a gyerek szempontjából lényeges, hanem a szülők hozzáállásából.
A férjemmel eldöntöttük, h délutánra kivesszük az oviból a fiunkat. az érdembeli foglalkozások délelőtt vannak, délután végül is csak alvás és uzsonna van. én meg itthon vagyok a 2,5 éves tesóval és ráadásul várjuk a 3. tesót is. szóval ráérek itthon lenni velük. szerintetek hülyeség ezért kivenni?
Kedves pedagógus, fogadni mernék, hogy te biztos tanár vagy, nem pedig óvónő.
Egy óvónőnek sajnos nincs máskor ideje a csoportnaplóra csak altatás közben, mert máskor 25 gyerek szalad legalább 100 irányba, lehetetlen olyankor a papírmunkát végezni.
Amúgy pedig altatásidőben mégis mi mást csináljon?
Sétáljon hátratett kézzel az ágyak közt árgus szemmel figyelve a maszturbáló gyerekeket??
Még annyi, hogy emiatt nagyon nagy hülyeség kivenni, bár tény, hogy a helyhiány miatt jó ötlet, ha nem alszik ott a fiad, hiszen sok csoportban gondot okoz, ha szinte az összes gyerek marad ebéd után mivel kevés a hely az ágyak felállításához.
Szerintem nagyon túlreagálod a dolgot.
Ma du beszéltünk az akkori óvónővel és kiderült, h most ez a "divat" a csoportban, most vették észre. azt nem értem, ha nem szólok, akkor ez így marad és észre sem veszik? és hogy most nagyon érdekli őket a nemiség. de akkor sem természetes érdeklődés, amit a fiamra akart kényszeríteni a másik kisfiú. és azért gondolkodunk a kivétel mellett, mert úgy látszik, délután már nem tudnak úgy figyelni a gyerekekre.
Itt egyébként nincs várólista, 2000 fős faluban élünk, örülnek ha jár vki.
Én vagyok a kedves pedagógus,olyan munkát kell választani alvásidőre,ami közben lehet figyelni,csoportnaplót nem jó elrontani így csak arra lehet koncentrálni,ellenben sablont és egyéb kézműves foglalkozásra előkészülni jobban lehet.Csoportnapló írásra pedig máik időpontot kell keresni,a munkaidő elején vagy végén pl...
De te biztosan jobban tudod...
Egyébként meg kivenném délután,így hogy van lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!