Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a ház nem gyermekbarát. Ez...

Ez a ház nem gyermekbarát. Ez a kijelentés sértő?

Figyelt kérdés

Gyermekeim 3 és 5 évesek. Elmentünk a bátyámhoz köszönteni. Elég ritkán járunk össze, mert elég sértődékeny, bármit mondok, kiforgatja. Nagyjából csak az időjárásról szoktunk beszélgetni, mást már nem is merek felhozni.

A gyerekeim elkezdtek ugrabugárlni, erre mondtam, hogy óvatosan, mert nem gyerekbarát ez a ház. Tényleg nem egyébként, mert mindenhol dísztárgyak, vitin, stb. Ami érthető is, mert nekik nincs is gyerekük.

A vége az lett, hogy a fiam csak lerúgott egy poharat. Iszonyú botrány lett belőle, kérdeztem, hogy hol egy seprő, aztán a sógornőm kihozott egyet, és összetakarította, közben a bátyám még a képembe vágta, hogy én nem tudok gyereket nevelni.

Erre mondtam, hogy majd veszek egy másik poharat, most pedig hazamegyünk. Erre mindenki nekem ugrott, hogy én fogjam vissza magam, meg mindenen megsértődöm, tönkreteszem a hangulatot.

Hát jó.

Még maradtunk egy fél órát.

2 hét múlva beállított a bátyám, és elmondott mindennek, hogy én mekkora bunkó vagyok.

1. beállítok hozzájuk, és már az ajtóban sértegetem őket, nem gyerekbarát a ház? Ő nem akarta a tiszteletünkre átrendezni az egész házat.

2. Megkértem, hogy csukja be a kutyáit (3 rottweillere van egyébként). Vegyem tudomásul, hogy 9 éve megvannak a kutyái, és családtagok, soha nem bántanak senkit. Nem is ismerem a kutyáit, hogy merek én bármi rosszat feltételezni róluk?!

3. Nekem kellett volna összetakarítani, miért nem vettem ki a seprűt a felesége kezéből?

4. És ezek után, hogy mertem megsértődni. Mondtam neki, hogy elegem van abból, hogy állandóan a fejemhez vágja, hogy az én gyerekeim neveletlenek, miközben neki nincs is. Erre meg az volt a válasz, hogy igenis azok, ő csak az igazságot mondta. Mert én a családi összejöveteleken leülök, és elvárom, hogy mindenki más futkosson a gyerekeim után. Egyébként most mellettem állt a gyerek, nem hagytam senkire. Jó, lerúgta a poharat, nem egy pillanat volt az egész, dehát gyerek, most ezen ennyire kell túrázni?

Most tényleg bennem van a hiba?

2013. szept. 14. 22:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
53%
Nos te nem vagy teljesen százas,talán meg kéne nevelni a gyereket és ilyen kifejezést nem mondani,szerintem nem a bátyáddal van a baj,hanem veled,nekem is van gyerekem de nem rendeztem át a házat gumi szobává,hanem szimplán megtanítottam a fiamnak mit lehet,mit nem ,pláne vendégségben pedig még csak 2,5 éves lesz.
2013. szept. 15. 09:08
 12/29 A kérdező kommentje:

Nem kértem, hogy rendezze át a házat gumiszobává. Egy szóval sem. Kb. évente egyszer járunk hozzájuk, eztán sem fogunk.

Ő viszont idejött tegnap kifejezetten azért, hogy összevesszen velem, konkrétan a lányom már sírt, és én mondtam neki, hogy nálunk ez nem szokás, hogy egymással üvöltözünk, de az sem érdekelte. A lányomat eleve nem szereti, mert szerinte csúnyán néz rá. Hát, ezután sem fog szépen nézni, az biztos.

Szóval nem csak a ház nem gyerekbarát, hanem ők sem.

Egyébként meg mondtam, hogy kifizetem a poharat, nem tudom miért kell ebből ekkora ügyet csinálni.

2013. szept. 15. 09:31
 13/29 anonim ***** válasza:
40%

Itt nem aról van szó h te most fogod és kifizeted a poharat. Most is te vagy a nagyképű! És el tudom képzelni h viselkedett az a gyerek egész végig ha lerúgott egy poharat is. Akik nincsenek ehhez szokva azokat igenis zavar. Mint Téged a kutya. Ti ehhez nem vagytok szokva. És mégis Te verted ki mindenért a balhét és cirkuszoltál úgy marasztaltak. Egy évben egyszer mentek és akkor áll a bál. Holott valóban Ti voltatok vendégségben és azért ekkora gyerekeknek már tudniuk kellene annyira viselkedniük h nem törünk zúzunk másnál. Lehet nálatok ez engedélyezett de nem mindenki nézi el. És h még fel se takarítottad még bocsánatot se kértél hanem h veszel másik poharat. Hidd el nem a pohárról volt a szó. De h ennyire nem érdekelt az h igenis neveletlenül viselkedett a gyerekedet. Az tényleg nem volt szép h kiabált nálatok de meg is tudom érteni mert az se volt helyes amit te csináltál.

"Jó, lerúgta a poharat, nem egy pillanat volt az egész, dehát gyerek, most ezen ennyire kell túrázni? " Ez a kifejezés is azt bizonyítja h neked ez semmiség. Holott ez igenis neveletlen viselkedés. Nem tudom manapság miért nem lehet megnevelni egy gyereket h ha már otthon szabad vendégségben viselkedünk. Én se venném jó néven ha bármelyik rokonnak a gyereke legyen az tesó bárki eljönnének és rohangálna fel-alá olyan stílusban h pohár is törik. Az én lányom is tud viselkedni. És nem terrorban él mielőtt vki kiforgatná a szavaimat. Csak tudja mit lehet és mit nem. Értelmesen meg lehet tanítani rá egy gyereket. De ha eleve neked sem jelent ez gondot a gyerek honnan is tudná h rosszat csinált. Az meg h még feltakarítani se takarítottad hab a tortán inkább elkezdtél arcoskodni h veszel másik poharat. Szerintem egy kicsit te is gondolkodj el mielőtt teljesen mindenért a testvéredet hibáztatod.

Ha meg ennyire nem jöttök ki jól egyáltalán nem kell tartani a kapcsolatot. És ki tudja miért néz csúnyán a lányod rá. Biztos az ő jelenlétében volt róla szó h ilyen meg olyan ember és megjegyezte ezért elkönyvelte őt a rossznak. Vagy esetleg ő megszólította olyanért amiért otthon nincs megszólva pl Ne rúgjon le poharakat az asztalról. És szokatlan számára h rá van szólva bármiért is nincs megengedve minden. Ezért is lehet h csúnyán néz. És itt nem is tesód nem is a gyerek a hibás hanem te meg a férjed egyedül senki más.

2013. szept. 15. 10:01
 14/29 anonim ***** válasza:
41%
Gondolom uszítod a gyerekeidet ellene,gratulálok,jobb ha nem mentek hozzájuk senkinek sincs szüksége ilyen beképzelt rokonokra.
2013. szept. 15. 10:05
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet hogy nem gyerekbaràt a hàz..biztos nem mondanèk valòszînű a gyerek nem is érti mèg..Hamarabb megérti ha azt mondod ne ugràlj mert leütöd a poharat.. persze balesetek vannak ez tùlzàs volt tesòdtôl.Alap hogy èn söprök össze ès nem hùzom föl az orrom. Szòval szerintem ott lett elrontva, hogy akiről tudod hogy szeretett volna gyereket az előtt nem mondasz ilyet, hogy nem gyerekbaràt.

Tesòmèknak sincs nem is akartak.nem is gyerekbarât..sogòrnőmnek zsolnay meg hollòhàzi vàza gyűjtemènye van.mindig azt mondom a gyereknek ha azoknak baja lesz ő bizony büntiben lesz.még soha nem volt gond....

2013. szept. 15. 10:24
 16/29 anonim ***** válasza:
29%
Annak a tipikus esete,hogy nincs gyerekük,mert még vagy egyébként is mást tartanak fontosnak,s nem tudják mivel jár.A gyerekbarát ház vagy lakás biztonságos a gyerekre és a tárgyakra.Ha ezt nem érti és nem is akarja megérteni,akkor én is beszüntetném a találkozókat.Ez nem sértés volt a részedről,hanem elővigyázatosság.Elhiszem hogy idegesít,próbálj ne rágódni rajta.
2013. szept. 15. 11:58
 17/29 anonim ***** válasza:
73%
Nade kérdezem en, mit ért abból egy 3 es egy 5 eves, hogy gyerekbarat??? Épeszű szulo nem ezt mondta volna, az biztos.
2013. szept. 15. 12:01
 18/29 anonim ***** válasza:
67%
Milyen elővigyázatosság,talán akinek gyereke van annak nincs olyan bútora aminek sarka van,nincs vitrinje,mindent eltüntet és kidob?
2013. szept. 15. 12:16
 19/29 anonim ***** válasza:
9%
Gondolom az a pohár is ami eltört az asztalon volt mert abból ittak. Akkor a kérdezőéknél nincs üvegpohár csak műanyag??? Ha már gyerekbarát környezetről beszélünk.
2013. szept. 15. 12:58
 20/29 A kérdező kommentje:

Igen, nálunk műanyag pohár van. És akinek mintagyereke van, az ne ossza itt az észt. Mint mondtam az enyém diszfáziás, és mint ilyen aktívabb, inkább a mozgásban éli ki magát, mint a beszédben. Ő meg elvárta volna, hogy leüljön csendben, mozdulatlanul, és meg sem mozduljon.

Ezek szerint tudomásul kell vennem, hogy vannak még ilyen emberek, mint ő, és ezek szerint normális, ha egy törött pohár miatt ekkora balhét kiver.

Sajnos muszáj tartani a kapcsolatot, mert közös vállalkozásunk van. Még apu indította, sajnos nem tudunk szabadulni egymástól. Ezért is gondoltam, hogy próbálunk valami baráti összejövetelt is, de ő már az ajtóban kiakadt, mert kritizálom a drága kutyáit.

2013. szept. 15. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!