Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisiskolás uzsonna/tízórai!...

Kisiskolás uzsonna/tízórai! Ötletek, anyukák?

Figyelt kérdés
Szóval, arra gondoltam, csinálhatnánk egy ötletbörzét a tanácstalan embereknek. MIVEL TEGYÜK SZÍNESSÉ A GYEREKEK ÉTRENDJÉT? Akik a suliba csomagolnak kaját a gyerkőcnek, mit szoktak? Milyen szendvicset? Ötletek? Gyerünk :)
2013. szept. 11. 20:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Peksutemeny: kakaós csiga, fahejas csiga, kokuszos csiga, brios, túrós bukta, lekváros bukta - mind ugyanabból a kelt tésztából elkészíthető. Pizzát, húsos, sajtos csiga a sos kelt tésztából. Kifli tésztából sima kifli, virsli kifli, kolbászos kifli, túrós kifli.

Szendvicskremnek: tojás krem, tojásos majkrem, zoldbabkrem, ratatuillie krem, körözött, hagyma krem, sajtkrem

2013. szept. 12. 16:21
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) ezek mind nagyon jó ötletek, fel is irtam őket:)
2013. szept. 12. 16:25
 13/20 anonim ***** válasza:

Volt régen egy Limara péksége:expressz kroaszan reggelire

egy ismerősöm ezt elkészíti és lefagyasztja,reggeli készülődés közben kisül,még meleg mikor eszik,papírzacsiban vihetik.keress rá neten én nem tudok linkelni most

padlizsánkrém paradicsommal,már válaszoltam egyszer s most ez eszembe jutott.De ha nincs idő sütni biztos van közeletekben jóféle pékség,abból is lehet lefagyasztani frissen,vagy reggel arrafelé kanyarodni ahol gyerek maga választhatja ki.

2013. szept. 12. 16:39
 14/20 A kérdező kommentje:
ez is nagyon jó ötlet :) köszönöm
2013. szept. 12. 16:55
 15/20 anonim ***** válasza:

De jó ötletek, én is köszi! :)

Viszont azt nem értem, hogy ha 3/4 9-kor van reggeli, akkor a ti gyereketek megeszi 3/4 1-kor az ebédet, ha 3/4 11-kor eszik pl. egy szendvicset vagy valami péksütit?

Az enyém nem, én pont ezért csak 1 banánt vagy pár szem kekszet szoktam csomagolni. Ja, ma beraktam egy croissant, mert olyan kaja volt, amit nem nagyon szeret, de így is elfelejtette megenni tízóraira, inkább uzsonna helyett ette meg :)

2013. szept. 12. 17:15
 16/20 anonim ***** válasza:
Nos, az enyém nem kap ebédet -itt ahol mi élünk, nincs menza- igy kap egy dobozt tizoraira es egyet ebédre. Fel haromig van iskolaban, este meleg vacsora van mindig.
2013. szept. 12. 17:32
 17/20 A kérdező kommentje:
:) Örülök, hogy másnak is hasznára vált. Írjatok méég:D
2013. szept. 12. 17:35
 18/20 anonim ***** válasza:

3. vagyok

Májkrém+ paprika,lehet akkor vaj helyett vajkrém,sajtkrém,lehet,tojásrántotta+ sonka+ sajt kenyér

2013. szept. 12. 17:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Én eddig ezeket variáltam a fiamnak tízóraira a suliba:

- vajas, párizsis, sajtos, paprikás zsömle+ túró rudi+ sárgarépa (imádja);

- sajtkrémes, sonkás, sajtos, paprikás zsömle (pici majonézzel)+ jó reggelt keksz+ répa vagy alma;

- bundás kenyér+ alma;

- tojáskrémes szendvics sonkával+alma+müzliszelet;

- túrós kifli+ivójoghurt+alma;

- kakaóscsigát vagy gofrit sütök, hozzá joghurt és gyümölcs;

- burgonyás pogácsa+gyümölcs+kakaó;

-körözöttes szendvics+tea;

- kis dobozba gyümölcsöket aprítok (banán, alma, körte, szőlő...)+ jó reggelt keksz+joghurt;

egyelőre eddig terjedt a kreativitásom, igyekszek változatossá tenni, viszont mindig van a tízóraihoz valamilyen gyümölcs és/vagy sárgarépa, mert ezeket szereti nagyon és mindig teszek mellé vagy túró rudit vagy jó regelt kekszet vagy müzliszeletet is.

2013. szept. 13. 23:06
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) ez nagyon sokat segített, jó ötlet!
2013. szept. 14. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!