2,5 évesnél a dackorszak egyszer csak elmúlik? Nálatok, hogy volt? Már nagyon kivagyok.
biztos... pont a napokban nyugtáztam, hogy majd a kamaszkornál lesz vége a dackoszaknak... :D
enyém 4 éves, persze már máson megy a dac és talán durvább is az akarata érvényesítése :)
persze vannak jó napok és az ovi miatt kevesebbet vagyunk együtt, így sok idő ennek pótlásával megy el, ezért kevesebb idő is jut a dacosságra, de mondjuk egy nyűgösebb vasárnapi nap rettenetes tud lenni :D
viszont öröm az ürömben, hogy az idegrendszered próbál alkalmazkodni, így vannak dolgok amiket simán mosolyogva végig tudsz már hallgatni :D
Szia!kb 2.5 éves volt a lányom mikor azt hittem túl vagyunk a dackorszakon.Sajnos nem így lett.Igaz már nincs az az igazi földhözvágom magam hoszti,de azért harcolunk rendesen :)
Mióta oviba jár a lánykám,azóta még akaratosabb lett :( Plusz itthon éli ki a "roszaságát" merthát ugye oviban nem lehet rosszalkodni eleget :)
Na de kitartás!Egyszer majdcsak túl lesznk ezen is :)
Az első beírótól idézek még valamit: "máson megy a dac".
Ne haragudj, de ne tévesszük mér meg a kedves kérdezőt...! A dackorszaknak olyan sajátságai vannak, melyek alapvetően eltérnek mind az óvodáskori életkori sajátságoktól, mind pedig a kamaszkoriaktól.
Továbbá a dackorszakból hiányzik az akaratérvényesítés, teljesen másról van szó! Az éntudat kb 1-3 évesen alakul ki, és még nem eléggé differenciált a kisgyermek kifejezésmódja ekkor még ahhoz, h kifinomultabban fejezze ki FRUSZTRÁCIÓJÁT - és NEM akaratérvényesítését.
Az akarat érvényesítése inkább óvodás korra jellemző.
Kedves utolsó, igen tulajdonképpen tisztában vagyok vele, h most építi az ÉNjét, de néha olyan nehéz és tudom, hogy ez jó, most rakjuk le az alapokat. Köszönöm, h megerősítettél.
Többieknek is köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!