Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek jövő júliusban, auguszt...

Akinek jövő júliusban, augusztusban tölti be a 6 évet és kötelező lesz mennie az iskolában? Nálatok hogy áll a dolog? Szerintetek aki akarja, meg tudja oldani, hogy ne menjen a gyerek, csak egy évvel később?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 15:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem júliusi, nem fogja kezdeni, nem azért mert én nem szeretném, hanem mert nagy gondok vannak a ceruzafogásával. Mindkét óvónőnk mondta, hogy ő tipikusan az az eset, akinek kell majd még egy év, illetve van egy gyerekpszichológus ismerősöm, aki még határozott véleményt nem mondott, csak annyit, hogy nagyon rezeg a léc. Tehát objektív vélemények miatt nem fog kezdeni valószínűleg.

Barátnőm kisfia tavaly kezdett 6,5 évesen, fel sem merült benne, hogy halasztania kellene, érett volt szerintem is és mivel az osztálytársai többsége 8 éves, ezért teljesen elmarad tőlük, barátnőm már megbánta, hogy nem bulizta ki az egy év haladékot.

Nem tudom ezt hogy lehetne megoldani, valahogy sehogyse jó :S

2013. szept. 14. 12:25
 12/14 anonim ***** válasza:
66%
Én csak ámulok ezen a kérdésen... Igazából az ismeretségi körömben is van ilyen, és azt az anyukát sem értem, hogy miért gondolja úgy, hogy jó lesz majd a kisfiának majdnem 8 évesen kezdeni az elsőt (maradt idén oviban). Én júliusi születésű vagyok, és anno engem emiatt nem akartak iskolába engedni, de anyukám kibulizta, hogy mehessek. Nem emlékszem, hogy irracionálisan nagy terhet jelentett volna számomra az, hogy a koromnak megfelelően iskolába jártam. Persze, nyilván vannak kivételek, indokolt esetek, amikor valóban tanácsos még egy évet maradnia, de a válaszok alapján ez az arány kb. 10-ből 9 esetben így van: a szülők valamiért nem akarják, hogy kezdjék a gyerekek az iskolát. Értem én, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, de biztos, hogy az a legjobb, ha még egy évet marad óvodában???
2013. szept. 14. 12:51
 13/14 anonim ***** válasza:
40%

Az ovonovel mar megbeszeltem, 7,5 evesen ,2 ev mulv fog menni iskolaba a kisfiam.

Aki akarja meg tudja oldani,hogy kesobb menjen.

2013. szept. 14. 14:41
 14/14 anonim ***** válasza:

A tavaszi és nyári születésű gyerekeket az óvoda vezetője mentheti fel a tankötelezettség megkezdése alól. Ha a szülő és az óvoda nem ért egyet a kérdésben, szakértői vizsgálat dönt. Idősebb gyerek is felmenthető, de ők már csak szakértői vizsgálattal, amit szintén kezdeményezhet a szülő vagy az óvoda.

Lehet, hogy régen mindenki elment hatévesen iskolába, de köztük is volt éretlen gyerek, akinek jobb lett volna, ha egy évet vár. Jó esetben talált egy ügyes, megértő tanítót, aki tudott bánni vele, rossz esetben ő lett a rossz, buta, lusta, osztály bohóca stb. És tényleg több a beszédhibás, nagyon ügyetlen, figyelmetlen, érzelmileg éretlen gyerek is. A szülés körüli problémáktól a szabad nagymozgásos játék, beszélgetés, mesélés hiányán át nyilván ezer ok miatt alakul így.

2013. szept. 14. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!