Ugye nem lesz "lemaradva" amiért idén még nem megy oviba?
Nagyobbik fiam októberben lesz 3,még nem kezdi az ovit, viszont az összes kortársa a játszóról igen...nálunk nagy a túljelentkezés,szóval ezért se kezdi még,de én örülök is,mert van egy 9 hónapos öcsije,aki nyitott szívvel született,oké,nem vészes a dolog,de azért jobban kell rá figyelni,ráadásul most voltunk a kórházban lázgörccsel ami...szóval szerintem jó,hogy még marad egy évet,a pici nagyobb lesz,erősebb, és nem kezd el most a nagy minden nyavalyát hazahozni,amit a pici tuti elkapna!
A játszón viszont mondták,hogy miért nem vagyok erőszakosabb,be lehetett volna nyomni,nem lesz jó neki,hogy még itthon van,vagyis később(4 évesen)nehezebb lesz beszokni...
Dettó.
Gondolom, Dunakeszi. :) Ha nem szerzel kamu munkáltatói igazolást, NEM fogják felvenni, nem tudom, honnan szedték ezt a kedves ismerősök. Nem vesznek fel senkit, akinek kistesóval van otthon az anyukája. És a város ovis korú gyerekeinek nagyjából a fele nem jár állami oviba, nem ti lesztek az egyetlenek.
Az én ismerettségi körömből egyetlen gyereket vettek fel idén oviba ugyanezzel a felállással, de ők trükköztek valahogy. Mi meg megyünk heti három napra a magánoviba. Tudom, nem mindenki engedheti meg magának, nekünk sem lesz egyszerű, de a kisfiamnak muszáj. Most nem részletezem, de nagy szüksége van arra, hogy szocializálódjon. Meg ő már be is töltötte a 3-mat.
Foglalkozz vele sokat, és járjatok gyerekek közé, akkor csak nem lesz probléma.
Nem lesz lemaradva! Gondolom eddig is vitted gyerekek közé, úgyhogy a gyerektársaság is megvan. A beszokás nehézsége pedig nem attól függ, hogy hány éves a gyerek. Nem lesz semmi gond így, ne aggódj! Jövő szeptemberben pedig kezdheti az állami ovit, mert addigra kötelező lesz.
Az én kislányom is októberi és én is otthon voltam a tesóval, eszembe sem jutott beíratni. 4 évesen kezdett, és nem szokott be nehezebben, mint a többiek, pedig elég visszahúzódó kislány volt. (ma már nem az, hanem egy cserfes, mindenkivel barátkozó gyerek lett)
Az oviban neki inkább előny volt, hogy 1 évvel idősebb, mint a többiek.
köszi nektek:)
igen, Dunakeszi amúgy...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!